Keşfet

Pico denemesi -1

curiolus

Yeni Üye
Ad Soyad
Cihan
4 senedir devam ettiğim hobide yer sıkıntısından dolayı akvaryumu kaldırmak zorunda kalınca pico kurmaya karar verdim. 

Forumda hazır sistem bir pico'ya denk gelince de dayanamayıp aldım. Arkadan 8,5cm 3 bölmeli sump'lı bir sistem Skimz ibox nano 20 diye geçiyor. Toplamda 25 lt civarı bir su hacmi mevcut. 

İçerisinde skimz sh-1 skimmer, hydor hava motoru ile çalışıyor değişik bir alet ama toplaması oldukça iyi önceki skimmer'ım bk mini 160 idi ondan daha iyi topluyor :):) 

Hydor 200-800 lt debi ayarlı bir kafa motoru var. Hydor coralia nano dalga motoru mevcut, su yüzeyindeki yağlanma olmasa kafa motorunu çıkartabilirm aslında. 100w bir ısıtıcı koydum,sumpta ilk bölmede makro alg ve parça fiji kayaları mevcut. 

Aydınlatma olarak ufak bir led armatür modifiye ederek 8w power ledler yerleştirildi, bu hafta içinde 8*3w toplamda 24w power lede çevrilecek. 

3 kg civarı canlı yerli kaya 2 parça da dal fiji kaya koyarak kuruluma start verdim. 

Reeflowers kum ve reflowers hazır su ile kurulumu yaptım. 2 biodigest,  2 bioptim ekledim ve 10 gün kendi haline bıraktım. 

10.gün 3 conch , 1 palyaço ve 1 cleaner shrimp ekledim. 14. gün diatom başladı ama çok hafif seyretti. amonyak hiç göremedim değerlerde. 

17. gün itibarı ile diatom oldukça azaldı ve 4-5 parça mercan girişi yaptım. Şu anda mercanlarda sorun görünmüyor. bugün birkaç parça monti, undata, chalis girmeyi planlıyorum. umarım sıkıntı yaşamadan uzun soluklu bir tank olur. 

Ekli dosyayı görüntüle 40812

Ekli dosyayı görüntüle 40810

Ekli dosyayı görüntüle 40811

Ekli dosyayı görüntüle 40813

Hayırlı olsun Cihan bey,

Çok güzel bir pico 4 yıllık deneyiminiz le birlikte güzel bir kurulum gerçekleşmiş uzun soluklu sorunsuz bir pico olsun......

gördüğün tek eksik yapılabilecek alanı varmı bilmiyorum ama bir su ekleme ekipmanı eklerseniz çok iyi olacak

pico-nano olsun tek handikapları değişken su değerleri, bunu elimizden geldikçe kontrol altına alıp periyodik su değişimlerini aksatmadan çok keyif alınacak bir tankınız olacağına inanıyorum

birde canlı girişlerini zaman aralıklarına yayıp girerseniz dengeyi koruyabilirseniz , ufak tanklarda gün içerisinde 5 farklı kh ölçümü gördüğüm olmuştur

keyifli hobiler

Cihan Bey, pico grubuna hoş geldiniz. Kazasız, sıkıntısız bir süreç olmasını dilerim. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

Tunze nano osmolator eklenecek bu hafta , şimdilik katkı düşünmüyorum. Haftalık %50 su değişimi ile götürebilirim sanıyorum . Litre az olunca değişim de çok oluyor :)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tunze nano osmolator eklenecek bu hafta , şimdilik katkı düşünmüyorum. Haftalık %50 su değişimi ile götürebilirim sanıyorum . Litre az olunca değişim de çok oluyor :)

%50 fazla bir su değişimi olacaktır elinizde ki bakteri kolonisine bozma ihtimaliniz yüksek 

%10-15 yapmanız tavsiye ediyorum  

Cok guzel olmus ellerinize saglik

%50 fazla bir su değişimi olacaktır elinizde ki bakteri kolonisine bozma ihtimaliniz yüksek 

%10-15 yapmanız tavsiye ediyorum  
peki değişimleri carbsea ya da reeflowers gibi hazır sularla yapsam sıkıntı olur mu ,

Bir de 15 -20 parça daha mercan koymayı düşünüyorum hafta içerisinde katkı ihtiyacı doğarmı %15 su değişimiyle.

yada günlük 1 litre su değiştirsem kendi hazırladığım suyla, 1 litrelik bir beherle hergün değiştirsem 1 lt  değişik şeyler geliyor aklıma hep pico olunca :)  

elimde hazırda c balance, grotech abcm filan da var ama ilk etapta gimeyi düşünmüyorum pek . kz ninde birkaç katkısı var eski tanktan kalma. 

peki değişimleri carbsea ya da reeflowers gibi hazır sularla yapsam sıkıntı olur mu ,

Bir de 15 -20 parça daha mercan koymayı düşünüyorum hafta içerisinde katkı ihtiyacı doğarmı %15 su değişimiyle.

yada günlük 1 litre su değiştirsem kendi hazırladığım suyla, 1 litrelik bir beherle hergün değiştirsem 1 lt  değişik şeyler geliyor aklıma hep pico olunca :)  

elimde hazırda c balance, grotech abcm filan da var ama ilk etapta gimeyi düşünmüyorum pek . kz ninde birkaç katkısı var eski tanktan kalma. 
Şöyle bir tavsiyem olacak;

elinizde ro cihazı varsa kaliteli bir tuz ile haftalık %10 su değişimi uygulayınız böyle bir tankta kontrol etmeniz gereken en önemli 3 parametre kh - ph - tuzluluk (diğer no3-no2-po4 ün düzgün olduğunu düşünerek yazıyorum)

yapacağınız biyolojik ortam içerisinde ki nüfus size gerekli ana elementlerin eksikliklerini zaman içerisinde  zaten belli edecektir.

Ben pico tanklar için eksilecek ana elementler dışında( mg-ca-kh) tanka yük getirecek başka katkı veya besin önermiyorum eksilecek ana elementler de zaten su değişimleri ile belli oranda tolere edilecektir kalanı ilerde dozlanabilir

buraya kadar yazdıklarımın dışın ro cihazımız yoksa hazır deniz suyuna yönelebilirsiniz ama maliyetli ve yorucu olabilir 3 adet hazır deniz suyu yerine bir ro cihazı parası elde edersiniz  ;)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ro cihazım var. Tds 0 . Kolaylık açısından sormuştum. Günlük 1 lt değişime ne dersiniz hızlı ve kolay hemde daha stabil olur gibi . Ana elementler bile gerekmeyebilir gibi geliyor

Ro cihazım var. Tds 0 . Kolaylık açısından sormuştum. Günlük 1 lt değişime ne dersiniz hızlı ve kolay hemde daha stabil olur gibi . Ana elementler bile gerekmeyebilir gibi geliyor

Biz o işi tatlı su diskus tankında seneler önce yaptık ama  tuzlusu kadar ayrıntılı değildi  çünkü tuz işin işinde yoktu ;biz tankta buharlaşmayı arttırıp ro cihazını şamandıra sitemi ile tanka bağlamıştık hatırladığım 550 lt de ortalama günde 15 lt değişim sağlıyorduk böylece.

gelelim bizim tuzlu su tanklarına günlük 1 lt tuzlu su değişimi biz tuzu hazırlayacaksak zaten iyi bir çözelti için zaten 15-24 saat gerekli benim düşünceme göre

böyle bir girişime gerek görmüyorum bence haftalık su değişimi iyidir bence.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Takipteyim. Güzel görünüyor emeğinize sağlık. Huzur ile keyfini çıkarmanızı dilerim. Keyifli hobiler.

Elinize ve Emeğiniz Sağlık Cihan Bey, küçük, hoş ve görseli güzel olacağa benziyor. Maşallah.

Bugün 4-5 parça daha mercan ekledim.ricordea Florida , zoa, fungia , bakır torch. Bunları gözlemleyip haftaya basit sps türleri de girmeye başlayacağım. Çok ta hızlı yüklemek istemiyorum aslında ama sabırsızlıkta yok değil :)

0ef013e8116926384c1a6c6e1180ac0a.jpg

2f02b646fdb9e49d64cb8d07f2d6974f.jpg

26c35dd821322d15f893fc7e33de41fa.jpg

a51e7fb01c0a3d18df2632bf11802b06.jpg

Akvaryumunuz harika görünüyor. Bu kadar küçük litrede sanırım en büyük sorunlardan biri tuzluluk ve ısıyı sabit tutabilmek. Zaten deneyimli bir hobicisiniz, fakat bence sps için biraz bekleyin. Sistemin diatomu geçmiş olsa da bir süre boyunca akvaryum kendi kendini döndürsün, biyolojik döngü dengeye gelsin, ondan sonra sps'lerinizi eklersiniz. 

Bu arada balık olarak bicolour blenny tavsiye ederim, kerataları izlemek çok zevkli. 

Teşekkürler yorumlarınız için. Ufak kaya eklemesi ve mercan ekledim yine. Favia ve chalis çok büyük durdu gibi geldi tankta çıkartıcam sanırım bunları.
Daha ufak parçalar olarak pazartesi 2-3 tür plate ,undata, milka ve chalis ekleyeceğim. 3 litre su değiştin bu hafta , haftalık 5 litre değilim ile devam etmeyi düşünüyorum

33b1e113938f48bcda91a2bcf20146d8.jpg

Bir iki parça mercan daha eklendi. Ufak bir kahverengi yosun sıkıntısı mevcut. Sonrasında basit sps eklemeye başlayacağım.

9f8e1d6a6b91a78a85fb354cd4116888.jpg

Selamlar

Gayet şık duruyor  :thumbsup:

Bir tavsiyede bulunmak istiyorum cama değen mercanları camdan uzaklaştırın derim ve mercanların birbirleri ile olan yakınlığına dikkat edin birbirlerine dokunmasalar bile yaklaştıkça savunma veya saldırma amaçlı salgıladıkları sıvılar(nematosis) litre küçük olduğu için suda çabuk yok olamayacaktır ve  daha agresif hale getirecektir onları hatta tanka yük katacaktır hem bu işlemi azaltmak için hemde pico olduğu işin ben her zaman aktif karbon kullanımı taraftarıyım.(litre başına 2 gr )

keyifli hobiler...

Selamlar
Gayet şık duruyor [emoji106]
Bir tavsiyede bulunmak istiyorum cama değen mercanları camdan uzaklaştırın derim ve mercanların birbirleri ile olan yakınlığına dikkat edin birbirlerine dokunmasalar bile yaklaştıkça savunma veya saldırma amaçlı salgıladıkları sıvılar(nematosis) litre küçük olduğu için suda çabuk yok olamayacaktır ve  daha agresif hale getirecektir onları hatta tanka yük katacaktır hem bu işlemi azaltmak için hemde pico olduğu işin ben her zaman aktif karbon kullanımı taraftarıyım.(litre başına 2 gr )
keyifli hobiler...

Teşekkürler bilgi için. Cama değen 2 mercan var onları da büyük oldukları için fraglamayı düşünüyorum. Aktif karbon bağlı sistemde . Aralarını açınca da mercana yer kalmıyor pek :(

Konu görüntüleyen kullanıcılar