Keşfet

Piko Akvaryum Yeni Kurulum - Diatom Süreci

Hasan DİRİM

Yeni Üye
Herkese Merhaba,

Yeni başladığım tuzlu su akvaryumu kurulum ve aşamalarına ait görselleri sizlerle paylaşmak istedim. Önerileriniz ve yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Diatom süreci henüz başladı, 3. hafta içerisine yeni girdik.

Tank : 60 * 50 * 40

Su :50-55 LT / 25 Derece(+-1)

Tuzluluk oranı :1023

Ps: Boyu WG310

Dalga Motoru : Sobo WP100MA

Kum : 3-5mm Mercan Kırığı

Canlı Kaya : 2-3Kg. ( 5kg kadar daha eklenecek )

Canlı: Damsel (Dascyllus aruanus)

Aydınlatma : 6*3w Royal Blue + 3*3w White + Uv + Kırmızı ( DIY project ) - Kutu içerisine alınacak, proje aşamasında.

Ekli dosyayı görüntüle 57812

Ekli dosyayı görüntüle 57813

Ekli dosyayı görüntüle 57814

Ekli dosyayı görüntüle 57815

Ekli dosyayı görüntüle 57816

Ekli dosyayı görüntüle 57817

Ekli dosyayı görüntüle 57818

Ekli dosyayı görüntüle 57819

Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun,

Sizin için önemli midir bilmiyorum ama sağdan soldan sarkıp görünen kabloların toparlanıp gizlenmesi ve arka camın siyah yada tercihe bağlı olarak mavi ile kaplanmasıyla daha hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Birde Kaya dizaynını balık saklanma alanı oluşturacak şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz.Tekrar hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim, belirttiğiniz detaylar kesinlikle önemli :)   Ancak henüz armatür için sipariş sürecinde olan lens ve bir kaç eksik malzemem var. Onlar tamamlandığında tümü bir proje kutusu içerisine yerleştireceğim , dijital sıcaklık göstergesini de aynı kutuya ankastre görünecek şekilde yerleştireceğim. Bu yüzden kablolamayı ve diğer göze hoş gelen detaylara henüz başlamadım. Tamamladığımda bu görselleri de tekrar paylaşacağım.Kaya dizaynı da yeni eklenecek kayalar geldiğinde yeniden yapmayı planlıyorum, 

selamlar.

Selamlar, yeni kayalarımız geldi. Resimlerde bulunan sarı ile işaretli alana matkap yardığımı ile bir mağara da açılmış oldu, diyatom süreci hızla ilerliyor, şimdilik herşey yolunda. Damsel imiz artık daha mutlu :)

Ekli dosyayı görüntüle 57875

Ekli dosyayı görüntüle 57876

Ekli dosyayı görüntüle 57877

Ekli dosyayı görüntüle 57878

Ekli dosyayı görüntüle 57879

Ekli dosyayı görüntüle 57880

Ekli dosyayı görüntüle 57881

Ekli dosyayı görüntüle 57882

Ekli dosyayı görüntüle 57883

Ekli dosyayı görüntüle 57884

hocam dalga motorunun olculeri nedir? bende 50x50bir akvaryum kuruyorumda cok yer kaplamicak bir motor ariyorum

Merhaba, ölçme şansım olmadı ancak bir 330ml kutu kola boyutuna çok yakın diyebilirim, ben tankımda sorun yaşamıyorum.

hocam dalga motorunun olculeri nedir? bende 50x50bir akvaryum kuruyorumda cok yer kaplamicak bir motor ariyorum
Merhaba, benim tankım  35x35 bende Jebao - SW 2 var 1. kademede çalıştırıyorum ve yeterli bir akıntı var, en yüksek kademesi uçuruyor, boyutları oldukça ufak, ben forumdan 2. el aldım ama jebao ile ilgili dayanıklılık problemi olduğu söyleniyor.

tesekkurler bilgi icin, cok devirli calisiyomu. benm suan kullandigim cok kum kaldiriyo

hocam iyi tavsiye ama cok pahali :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar