Keşfet

Piyasada Shrimp Yokluğuna Yerli Çözüm Teke Karides...

kar_delen6

Yeni Üye
Ad Soyad
Eser
Merhaba;

Piyasaya birkaç aydır ithalat yasağından ötürü karides giremiyor, hiçbir yerde yok. Yerli teke karides daha önce Lion Fish, Kurdele Müren vb. için yemlik almıştım ama hiç yaşatmayı denememiştim. Kepçeyle liman vb. midyelik alanlardan yakalanabilir ama uğraşmak istemeyenler için bu canlılar olta malzemesi satanlarda yemlik olarak canlı bulunabiliyor. Pendik Bölgesi'nde "Oltacı Salih" var, aynen böyle yazdığınızda Google Maps kapısına kadar götürüyor. 10 TL ye 50 tane aldım, yazın hergün bulunuyor orada.  Boyları çok güzel, serçe parmak 1 boğum ve 2 boğum boylar arasında seçebilirsiniz. Kısa bıyıklı ve düz kahverengi-gri renk canlılar, güzel görünümlü değiller açıkçası.

Tuzluluk oranı 1016 idi. Karidesleri bir kaba koyup sumpa aldım, hava motoru taktım. Birkaç gün boyunca aklıma geldikçe yarım çay bardağı akvaryumdan su ekledim ve sonra da akvaryuma yavaşça saldım. 1025 tuzluluğa yavaşça alıştırınca hiç ölen olmadı, aldığımın üstünden 2-3 hafta geçmiştir. Güzel yönleri;

* Çok hareketli canlılar ve 600 lt ye 50 tane koyunca akvaryum kıpır kıpır oldu

* Aynen Cleaner Shrimp vb. gibi balıkların üstünden çok güzel parazit temizliyorlar. Balıklar yanlarına gidip solungaçlarını açıp kendilerini temizletiyorlar

* Arka camda biraz yeşil küçük yosunlar vardı, onları yediler

* 50 tanesinin belki 40 tanesinde yumurta vardı. Geceleri her gece birkaç tanesi mutlaka yumurtluyor ve balıklar kapışıyorlar, çok güzel canlı yem oluyor. Karanlıkta yumurtladıkları için her tür mercanlara da besin oluyor. Yumurtlayanlar bence tekrar hızlıca karınlarında yumurta üretiyorlar çünkü sürekli bir çoğunun karnında bol miktarda yumurta oluyor ve geceleri de mutlaka birkaç tanesi yumurtluyor.

Eylül ayından sonra pek bulunmuyorlar, o zamana kadar kışı geçirecek kadar almak lazım...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eser bey alemsiniz vallahi sayenizde bende aradim şimdi cumartesiye alacağım kısmetse.Buarada sormak isterim teke lere  özel bir besleme uygulaması yapıyormusunuz yoksa tankta ne varsa yiyorlarmı?

Saygılar Teşekkürler bilgi için.

Teşekkürler. Tankta çer-çöp-yosun-parazit vb. ne varsa yemeleri için aldım zaten ben bunları, ekstra beslemeye hiç gerek yok ;-)

Diger shrimplerle aralari nasil.cleaner ve fire var bende eklesem bir kac tane sorun olurmu acaba

Merak ettim bu canlıları resim var mı ? =)

Selam, bu tekenin en sevdiğim özelliği akvaryumda dibe çöken kırıntı yem dahi olsa gündüz gece farketmeden 30 sn de gidip biristle wormlardan önce onu bulup yemesi, isterse yem en ücra kimsenin aklına gelemyen bir yerde olsun :)

Diger shrimplerle aralari nasil.cleaner ve fire var bende eklesem bir kac tane sorun olurmu acaba

Bende eski canlı 2 tane Cleaner ve 1 tane de Camel karides var, Teke'lerle hiçbir problemleri yok...

Google aratınca çıkıyor , you tube de klipleride var güzel renkli hoşuma gitti hafta sonu alacam kısmetse buradanda paylaşırım inşallah:)

Renkleri güzel değil, şeffaf-kahverengi-gri gibi ama parazit-atık temizlemede faydalı canlılar dediğim gibi ve sık sık bıraktıkları yumurtaları balık + mercanlara en güzel besin...

İnşallah elinde adetli vardır bu gidişle talep yoğunluğu yaşanacak :thumbsup:

Sözünü ettiğiniz ithalat yasağı konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? Neleri kapsıyor?

2 aydir kendi tuttugum teke karidesleri besliyorum. Izlemesi cok hos, hareketleri gayet zeki guzel canlilar.

geçen sene denizden 100 adet filan yakalamıştım bende  eşe dosta dağıta dağıta bende bir kaç adet kaldı ve halen yaşıyorlar 1 sene oldu  :)   kışın yok oluyorlar ramazandan sonra inşh tekrar yakalamaya devam çok çalışkanlar :)  

Sözünü ettiğiniz ithalat yasağı konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? Neleri kapsıyor?

Detaylarını ithalatçılar vb. daha iyi bilirler. Ben sadece son 2-3 aydır kimsenin karides getiremediğini biliyorum, türleri doğada korumaya alınmış vb. olabilir tahminim. Kurutulmuş yem olanları da gelemiyor diye duymuştum.

Eser bey tekrardan teşekkürederim bilgilendirme için  cumartesi aldım karidesleri akşamına bir yığın yavru bu sabah yine sahur vaktiydi yine yavru hiç boş durmuyorlar keratalar:))

Eser Bey senin bey tekeler yasiyor mu? Benim aldiklarim birer ikiser ölduler. Beslenemediler galiba. Bir de domino damsel cok sikistirdi rahat birakmadi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benimkilerin çoğu yaşıyor, sadece küçük olanları akvaryumdaki mürenler yakalayıp yediler ama 90% yaşıyor ve her gece birkaç tanesi balık ve mercanlara canlı yem olarak yumurtluyor diyebilirim...

Yeni aldığım kardinalin erkeği kuru yem almıyor. Haftaya 3 haftalık tatile çıkıyorum.Akvaryuma 50 tane karides alıp atacağım.Kardinal kuru yem almazsa karideslerin yavruları ile beslenir diye düşünüyorum.Artık aç kalanlar karidesleri hüpletirler

Bizim Marmara'nın tekelerini koymak ne kadar mantıklı :) tank ağır metallerle dolmasın [emoji23]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar