Keşfet

PLATE CORAL_Beyazlama

Abdurrahman

Yeni Üye
Ad Soyad
Abdurrahman
Merhabalar arkadaşlar.

Su değerlerim:

Nitrat:5

Fosfat:0,01

test kitlerim olmadığı için diğerlerini ölçemedim.

ama başka mercanlardan da var onların hiçbirinde problem yok.

(plate olarak başka türlerden mevcut onlarda bir problem yok).

beyazlamaya tutunduğu kayanın dibinden başlamış. baya büyük olduğu için akvaryumdan çıkartma şansım yok. acil olarak çözümlerinizi beklemekteyim.

nitrat ve fosfatı hangi test kitiyle ölçtünüz ?

mercanın renginde matlaşma renk açılması var mı ?

eğer bu değerler doğruysa sadece bunlara bağlı fosfat düşük olduğundan plate için biraz açlık sebep denebilir ama Ca kh ve mg de bilmek lazım, tuzluluk da...

kimyasal değerler de normal ise biraz mercan besini iyi olabilir...

plate dediğiniz montipora ise, çok düşük nutrient değerlerinde zorlanıyorlar, bunları beslerken de acro lar koyulaşabiliyor...

Akvaryumda başka montipora plate de mevcut. Ama onlarda herhangibir problem yok. Test kiti olarak salifert i kullandım,  ama çok emin olamadım arkadaşın hanna test kitleri ile ölçüm yaptığım değerleri yazdım.

Mercanin renginde evet biraz matlasma mevcut normalde fosfarik kırmızı ama eskisi gibi fosforik değil.

Sıcaklık biraz yüksek seyrediyor. Ama geçen yılda yazın 29 C° de seyretti bir problem görmedim. Akşamları 28 C° eye düşüyor.

Scxku1.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Problem bir taneyse mercanlar bazen dayanıyor, alışıyor ama 2 tane problem olunca ölüm başlıyor.

Isı bir problem ama tek başına mercanı öldürür mü ? alışıksa dayanabilir...

fakat ısı normalden yüksekken başka bir şey daha olduysa ...

dediğimiz gibi su kimyasını ve tuzluluğu da kontrol edin...

sorun yoksa parazit belirtisi arayın (nudi, flatworm, yengeç vs)

hiç biri yoksa biraz mercan besini ile gidilebilir, açlık + sıcaklıktan şüpheleniriz...

Teşekkürler İlginiz için. Beyazlayan yerleri kırıp kayadan ayirsammi diye düşünüyorum. Çünkü çok hızlı beyazliyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar