Keşfet

Plate kararma.

gokhanguull

Aktif Üye
Ad Soyad
Gökhan
Merhabaa arkadaşlar.

yaklaşık bir ay önce platem kararmaya başladı su degerlerim olması gerektigi gibi başka platelerim de var onlarda sorun yok başka hicbir canlım da sorun yok çok şükür  fakat bu platam de karartılar yogunlaşıyor ışık sistemin t5 giesman flolar ısıga en yakın canlım bu plate aklıma tek gelen şey ışık mı yakıyor olabilir yoksa baska bir sebebten mi bilgisi olan arkadaslarim var ise paylasirlar ise sevinirim

Ekli dosyayı görüntüle 48228

Ekli dosyayı görüntüle 48229

Hobi deki  bütün garip şeyler beni buluyor :D  sanırım bu durumla daha önce karşılaşan yok aman aman karşılaşmasın kimse :)   bunu da atlatırım inşh bir şekilde gelişmeleri yazarım

Tuzluluğunuza bakmanızı öneririm. 
Kh uzun süre kullanımlarında tuzluluk yükseliyor. Bunu kendimde zamanında gözden kaçırıp tecrübe edinmiştim.
Tuz ölçem için refroktometrenizi saf su ile öncesinde sıfırlamayı ihmal etmeyin.

Tuzluluğunuza bakmanızı öneririm. 
Kh uzun süre kullanımlarında tuzluluk yükseliyor. Bunu kendimde zamanında gözden kaçırıp tecrübe edinmiştim.
Tuz ölçem için refroktometrenizi saf su ile öncesinde sıfırlamayı ihmal etmeyin.
tesekkur ederım bılgılerınız için tuz ölçerimi ro su ile kalibre ediyorum tuzluluk 1025 kh 7,5 ca 430 mg 1360 sıcaklık 26,5 fosfat amonyak nitrat 0 suyumda bi problem gözükmüyor beyaz ışıkları bir süre azalttım ondan olduğunu düşünüyorum bakalım tekrar aynı saate çıkarttım bakalım ne değişecek 

Sorduğunuz soru şöyle "Başım ağrıyor neden olabilir" :)

Birçok etken olabilir, mercanda doku kaybı renk kaybı mercanın mutlu olmadığını gösterir ve ışıktan su değerlerine, aldığı dalgadan, su sıcaklığına, suyun temizlik derecesine kadar birçok parametre etkilidir. Bunların dışında bir zararlı canlı da olabilir, montipora eating nudibranch gibi mesela.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sorduğunuz soru şöyle "Başım ağrıyor neden olabilir" :)

Birçok etken olabilir, mercanda doku kaybı renk kaybı mercanın mutlu olmadığını gösterir ve ışıktan su değerlerine, aldığı dalgadan, su sıcaklığına, suyun temizlik derecesine kadar birçok parametre etkilidir.
bilmece gibi :D   hobinin de tadı burada sanırım problemsiz bir tank zevkli olmaz dı sanırım uğraşmak gerek   :D   bakalım her şeyi elden geçireceğim  gerisi takdiri ilahi  :)

Evet arkadaşlar aradan bi kaç gün geçti ışık yanma  sistemini eski haline getirdim ve reef chocolate aldım biraz su degisimi yaptim  mercanda gözle görülür bi düzelme var artık ışık normale döndü diyemi yoksa reef chocolate canlıya iyi geldigi icin mi bilmiyorum. 

reef chocolate tı ilk denedigimde bundan 4 5 ay önce 2 senelik balıklarım ölmüştü reef chocolate baglamistim olayi ama tekrardan arastirdim birtek bende boyle birsey oldugunu varsayrak baska bi sebebten olabilir diye tekrar kullanmaya basladim suan icin bi sikinti yok

Konu görüntüleyen kullanıcılar