Keşfet

Polario Turbine Pump

aqualine(bursa)

Yeni Üye
Ad Soyad
Bahadır Ergintan

Yukarıdaki ürün hakkında bilgisi olan var mı işe yarar bir ürün gibi duruyor.

Daha önce kafamda tasarlamış ve piyasada olmamasından dolayı sorgulamış olduğum bir ürün. Bence akıllıca tasarlanmış ve piyasada yeri olacaktır diye düşünüyorum. Mıknatıslı sabitleme özelliği önemli bir artı. Kafamdaki tek soru işareti bu ürünün kalite ve kullanım süresiyle ilgili. Daha önce kullandığım seio motorlarda hep sorun yaşadığımdan dolayı alacak olsaydım bile hemen atlamazdım.

Ürünle ilgili iki tane link buldum. Biri yurtdışı fiyatıyla ilgili diğeri de Türkiye'ye ne zaman geleceğiyle ilgili.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hakan; bende bu marka akıntı motorlarını bir fiil iki sene boyunca kullandım periyodik olarak temizliğini,bakımını ihmal etmedim bir kez dahi olsun elektrik kesintisinden kaynaklı takılma olmadı akıntıyı dağıtışında da herhangi bir sorun yaşamadım ,ancak cihazın eksi yönleri elbette var, orjinali mıktanıssız olması sebebiyle tankın içersinde konuçlandırma yapmanız zor oluyor ,ayrıca estetik olarakta göze hoş gelmiyor ,enerji tüketiminden bahsetmiyorum bile ,zaten mıknatıslı fiyatıyla neredeyse tunze'lara yakın rakamlar çıkıyor ama görüntüdeki cihazı denemek isterim.

Görüntüdeki cihaz yurtdışı fiyatına burda satılsa gayet uygun bir alternatif olur tabiki. Seio konusunda farklı hobiciler farklı yorumlar ortaya koyuyor. Senin deneyiminde tamam sonuç iyi oldu ve hiç bir sorun yaşamadın. Ama benim kullandığım iki tane M1500'den birinin mili kırıldı diğerinin rotor mıknatısı paramparça oldu. Üstelik bunlar 8 ayda oldu. Burdan bu ürün için iyi ya da kötü sonucu çıkaramayız ama en azından standart eksikliği olduğu sonucuna varabiliriz. Üretilen motorların yüzde bilmem kaçında sorun olabiliyor belki.

Ben Seio M1500'lerin tanesine 170 YTL vermiştim. İki tanesi 340 YTL yapıyor. Halbuki bunların yerine tanesi 250 YTL'den, iki adet 500 YTL'ye Tunze 6060'lara vermiş olsaydım, 8 ay değil 8 yıl kullanırdım. Burda marka reklamı yapmaya çalışmıyorum ama Tunze akıntı motorları hakkında bu tarz kötü deneyimler duymuyoruz hiç. En azından sorunlu üretilmiş motor yüzdesinin diğer bazı motorlara oranla çok daha düşük olduğunu düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herhalde belli bir kalite standartları yok ,elbette benim sorun yaşamamış olmam kimsenin yaşamayacak olması demek değil :) , kaldıki aslında sorun yaşamadım değil ,dediğim gibi vantuz sorunu en büyük sorunu mıknatısıda buna dahil ederseniz dediğim gibi hiçte cazip bir fiyatı yok ,ben 2400'lük olanlarında bir sorun yaşamadım ama belkide daha yüksek atışa sahip motorlarda farklı sorunlar yaşanıyor olabilir şu an tercihim koralia ve tunze'larda kullanacağım ancak bu ürün gelirse seceneklerim arasında bu üründe yer alabilir ,benzerini görmüş değilim.

verdiği akıntıyı konrol edebiliyorsak güzel ürün

Bu ürün 2 seneden beri var. Ancak kontrolör sorunu nedeniyle bir türlü doğru dürüst piyasaya çıkamadı. Geçen sene kumanda edilemiyor diye satmıyorlarken ingilterede bazı online satış sitelerde kontrolörü olmadan 200 £ fiyatıyla satılıyordu (belki fake satıştır). 20000lt-40000lt-80000lt üç seçenek vardı. 80 cm bir akvaryumda show amaçlı çalışırken gördüm. Akıntı değil tayfun yaratıyor. Sanırım şu anda 22000 lt lik tek modele inmişler.

Kontrol olmadan bu cihazı nasıl tanklarda kullanmıslar merak ettim 20000/40000/80000 gibi ,ama 22000 bile benim düşündüğüm hacime çok gelir bana 8000/12000 arası bır sey lazımaslında resun wawe kullanmak ıstıyorum ama onunda vantuz/askı sorunu var mıknatısı yok,birde küp tank olduğu için akıntıyı homojenize dağıtmak gerekiyor

Benim gördüğüm tank gösteri amaçlı cama cam bir tanktı. Zaten içine insan düşşe dalgadan boğulur
default_tongue%20(1).gif
.

pdf dökümanında controller var. Nasıl çalıştığı da açıklanmış. Fena bir cihaza benzemiyor. Uzun tanklar için daha uygun bir seçenek olabilir.

Bahadır resun kullanacaksan benim bi projem var motoru taşırsa sanada yapar gönderirim bitane

Hayır diyemem :)

Seio polario 7ml kullanıyorum 2 sene oldu tık demedi. Performansı ve kalitesi harika. Enerji tüketimin takılan arkadaşlar için söylemek isterim ki 23 w yazıyor ama bu enerjiyi ful güç çalışırken çekiyor. 7/24 23 w değil yani. Kendisi otomatik azalıp artan şiddeti var. Bir sağa bir sola, önce yavaştan sonra hızlanarak çalışıyor. Ayrıca kullandığımız jebao dalga motorlarıda aynı gücü çekiyor. Tunze az bir tek. Tek sıkıntısı bence hızlanırken çıkardığı vızzz sesi. Gece rahatsız edici olabilir. 

Ayrıca bu motorlar yüzey akıntısı yapamazsınız. Amacı zaten farklı. Orta seviyede suyu karıştırmak. Ben arka cama hem yükseklik hem uzunluk olarak tam ortaya takıyorum, merkeze ... Bundan 3 adet olsa ön cam hariç her cama tam ortaya takılsa canavar gibi performans olur.

Konu görüntüleyen kullanıcılar