Keşfet

powder blue akvaryumdan atladi

gokalp

Yeni Üye
Ad Soyad
Gokalp Akgul
Merhaba

5-6 aydir akvaryumda bulunan M-L boy powder blue 120x60x55 akvaryumdan atladi. Akvaryumda L boy purple ve kole tang mevcut. Diger tangler powder'la iyi geciniyorlardi. Powder bluelarda rastlanan bir durum mu? Ayni boylarda powder almayi dusunuyorum.Bu yuzden sordum.Bunun disinda akvaryumda 5 adet chromis bir palyaco cifti var.

Selamlar

Gokalp

Yazdığınız türler içerisinde balığınızı rahatsız edecek olan tek tang kole'dir. Genelde agresif ve saldırgan oluyorlar. Yeni tank arkadaşlarından da pek hoşlanmazlar, peşinide bırakmazlar. Bence yeni bir powder ekleyecekseniz koleyi tanktan çıkarın.

Purple tang kole tange rahat vermiyor. Powder blueya kimse yaklasmiyordu. Rahati yerindeydi.

Eğer tankınızda kaya az ise agresif olmayan balıklar dahi bölge tutma kavgasına girişebilirler. Eğer böyle bir durum söz konusu ise kayalarınızı arttırın derim.

Başa baş boyutlarda ikiside powdera bir şey yapamaz, sizin sonra ekleyeceğinizi düşünürsek boyut olarak öncekilerden daha ufak koymamanızı tavsiye ederim.

Sent my iPhone using Tapatalk

Her tür balığın akvaryumdan atlama riski vardır. Hiçbir balık saldırmasa bile, başka bir şeyden korkup atlayabilirler. En iyi çözüm akvaryumun üzerini eggcrate denilen malzeme ile kapatmak.

Bir dönem lazım olmuştu eggcrate diye aratınca bulamamıştım sonra isminin petek menfez olduğunu öğrendim bu şekilde satan yerleri bulmuştum belki bilmeyen vardır benim gibi yapı marketlerde tarif etmekle uğraşmasın.  

Ben ince plastik file kullaniyorum, koselere vantuzlar aracilii ile tutturuyorum. Isigi daha az kesiyor bu sekilde.

Konu görüntüleyen kullanıcılar