Keşfet

Powder Blue Tang

devran1984

Yeni Üye
Ad Soyad
devran tekdal
slm dün hediye gelen powder blue tang balıgımı satmak istiyorum edindigim bilgilere gore zor bir turmuş ve akvaryuma koyar koymaz beyaz benek oldu ama yem yiyor kuzen aldıgında da yiyormuş boyu 8 cm civarı takas da olur fiyatı 100 ytl saygılarımla

hocam eminmisiniz kuzen powder blue diye aldım dedi birde brown varmış onu beyenmemiş fotograf makinam yok cep le cektim ondan yanılmış olmayasınız isteyen gelip görebilir bende idda etmiyorum cunku daha yeniyim saygılarımla

Powder blue tang

PowderBlueTangWMTa_Ap8ST.jpg

Powder brown tang

PowderBrownTang(WhiteFaced)WMTa_Ap8ST.jpg

Resimden rengi algılayamadım ama kuyruğa dikkat ederseniz powder bluede çepeçevre siyah çizgi var. brownda bu çizgi yok. Sizinkinde de yok. Gerçi en belirgin özellik rengi. Siz daha iyi ayırırsınız. :)

Balık Acanthurus nigricans

Selim benden önce yazmış. Bende aynı balığın resmini koymuştum.

evet hocam en sonresimdekinin tıpkısı ne tur bi tang bu

gold rim tang diye aratabilirsin. powderla aynı özelliklere sahip gibi duruyor. Yakın akrabası olsa gerek.

Bu arada kadabra üzerinde konuşmuyoruz değil mi? :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Acanthurus nigricans dediginiz bumu GOLD RIM POWDER BROWN

Adı

Goldrim Tang

Latince ismi

Acanthurus nigricans

Bilinen diğer isimleri

Gold Rim Tang, Powder Gray Surgeonfish, Whitecheek Surgeonfish

Akvaryum Cinslerinin ebatları

Orta ~ 7,5 cm – 10 cm

Büyük ~ 10cm – 12,5 cm

Beslenme

Bitki esaslı yemler, kuru yem ve kurutulmuş alg ile beslenirler

Bakım Kolaylığı

Kolay

Minimum Tank Hacmi

75 galon

Rif Akvaryumuna Uyumluluğu

Rif akvaryumu için mükemmel bir balıktır.

Bu türlerin tüm vücudu kahverengi olup gözlerinin altında beyaz bir leke ve sarı yüzgeçleri ve sarı beyaz kuyrukları mevcuttur. Benzer olan Powder Brown Tang e nazaran daha nadir bulunurlar. Kendi türlerine karşı bazen agresif olabilirler. Akvaryuma ilk konulduklarında utangaçtırlar. Benzer balıkları kovalayabilirler. Bol yüzme alanı ve saklanma alanına ihtiyaç duyarlar. Kendi cinsinden akvaryumda bir tane tutulması tavsiye edilir.

dogrumudur?

çok teşekkur ederim az kalsın yanlış balık uzerinden satış yapıcaktık çok teşekkurler

Rica ederim. Umarım bakabilecek birini bulabilirsiniz. Kolay gelsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
hocam peki bunun bakımı kolay yazıyor gercekten de oylemi saygılar

Bakımı kolay değildir. Yeni başlayanlara önerilmez.

Konu görüntüleyen kullanıcılar