Keşfet

Powderblue Xl

murderer159

Yeni Üye
Ad Soyad
eren koca
pasifik akvaryumdan almis oldugum powderblue xl baligimi satmak istiorum.akvaryumda yasadigim isi dengesizligi nedeni ile beyaz benek olmustur.herturlu yem ve nori yigiyor.fiyat 90 dolar.telefon 05337688349 eren

Eren Bey hasta bir balığı kimse almaz sanırım. Yerinizde olsam elden çıkarmayı düşünmek yerine sağlığını düzeltmek için çırpınırdım. Sadece fikrimdir, alanada satanada hayırlısı olsun.

geçmiş olsun.umarım iyileşir...

sagligini duzeltmek icin ugrasmaktayim halen fakat akvaryumda isi dengesizligi yasiyorum.cok hassas bi balik oldugundan isidan etkileniyor cok.isi problemi yasamayan birisi alirsa balik duzelir diye dusundum

Ben ısı sorununu anlamadım ısıtıcı yokmu akvaryumda ?

1 derecelik oynama powdera birşey yapmaz, su değerlerinde bir sorun olmasın ?

Yoğunluk, ph ve kh düzgünse sıcaklıkda gece gündüz 1 C dereceden fazla oynamıyorsa birşey olmaması lazım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Osman beye katılıyorum,özellikle ph değişimlerinden çok çabuk etkileniyorlar.

isitici tabiki var.su degerlerini olcuyorum.hersey normal anlamadigim bi problem var.testlerim tropic marine ve salifert.

tuzluluk:1024

ph 8.3

kh:8

ca:450

mg:1390

nitrat:0

Eğer yem yiyorsa ve çok aşırı beneği yoksa kurtulacaktır benekten. Bendeki powder blue taklaşık 8 aydır akvaryumumda ve çok az da olsa benek var üstünde...

yem yemesinde bi problem yok.fakat isiticidan emin degilim.deniz akvaryumu ici uretilen bi model.termostati disarida.isiyi cam isi olcerle olcuyorum.24.5 25 arasi isi gosteriyor.fakat emin olamiyorum.isiyi olcmek icin bisey onerebilirmisiniz baska bi altarnatif?

Bebekler için olan infra ateş ölçer olabilir mesela :D (şaka yapmıyorum ciddiyim) , ben soğutucunun termometresinden takip ediyorum. 8*54w t5 kullanınca soğutucu daha seyrek olsada kışında çalışıyor bende.

Bence PHı sabah ışıklar yanmadan hemen önce ve ışıklar sönmeden önce ölçün ciddi bir oynama oluyorsa balığı rahatsız eden bu olabilir. Yem alıyorsa toparlayabilir, su değerleriniz düzgün görünüyor. Balığı strese sokan başka saldırgan bir tang var mı akvaryumda ?

sorunu anlamadim gitti.akvaryum buyuk oldugundan kaynaklanan isi dengesizliklerinden supheleniyorum.powder blue bakan birileri varmi aramizda?istanbulda oturan?

Bende var 8 aydır, powder blue akvaryuma ilk konulduğunda çok büyük ihtimalle benek yapıyor. Eğer akvaryumunuz oturmuş bir akvaryumsa, su değerleriniz düzgünse ve başka bir balık rahatsız etmiyorsa onu toparlanır. Yem yediği sürece problem olmaz, zaten zamanla beneğin azaldığını da göreceksiniz. Bendeki powder blue elimden yem yiyor ama hala çok az olmasına rağmen üstünde benek var....

sabah isiklar yanmadan da bir ph olcun..

belki gece cok dusuyordur.

ilk aldigimda zaten benek wardi ustunde.iki gunde duzelmisti.fakat yeniden basladi.ph salinimlari gece oluyorsa duzelmemesi gerekmezmiydi?

Nori yiyorsa , Lipovit emdirip vermeyi deneyin ,akvaryumda ciddi bir sorun yoksa, balığın bağışıklık sistemi güçlenip, stresi azaldığında beneği atacaktır. Bu bendeki moorish idolda işe yaramıştı.

deniyecegim.

akvaryum ölçüsü nedir ?

200.60.60

Akvaryumum küçük olsa alırdım valla. Ama palamut gibi gördüm o balıkları. Bence ısı sorununu çözmeye çalış balık zamanla beneği atacaktır. Çünkü o balıklar geldiğinin ilk günü yem aldı diye biliyorum ben.

Konu görüntüleyen kullanıcılar