Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hüseyin Bey 2 royal blue+1 cool white yapılabilecek armatür kaça kaç ölçülerde bir akvaryuma yetebilir.Şöyle sorayım 80*60*50 ölçülerinde bir akvaryuma cree ledler ile kaç adet ve hangisinden kullanmam gerekir.Teşekkürler.
Konu ile ilgili daha fazla bilgili olduğum konu elektronik. Hepi topu 2 yıldır tuzlusu akvaryumum var. Bu nedenle kaç tane hangisinden kullanmak gerektiği konusunda daha bilgili kişilerin cevap vermesi daha doğru olur.
Ben problemi ihtiyacın üzerinde led ve ışık şiddetini ayarlama özelliği ekleyerek çözüyorum. Canlıların durumuna göre ayarlayarak ideal sonucu elde ediyorum.
de gayet başarılı olduğunu gördük. Ayrıca montaj avantajı da mevcut. Dim özelliği olan sürücü ile 25-30W ledlerden 4 mavi 2 beyaz şeklinde kullanabilirsiniz. Böylece toplamda 150-170W armatür elde etmiş olursunuz ki rahatlıkla yeterli olur.
Şu sıralar forumdan bir hobici ile yeni bir armatür yapmayı düşünüyoruz. Kullanmayı düşündüğümüz malzemeler aşağıdaki gibi;
Güç kaynağı
4x25W Royal Blue
2x25W Cool White
tc420 programlanabilir led kontrolcü
3 x ACG C serisi sürücü
Soğutucu, kutu, kablo vb
Sonuçta kanalları ayrı ayrı programlayabildiğimiz bir armatür elde etmeyi planlıyoruz.
Tatlı sudan deniz akvaryumuna yeni geçiyorum bende inanın kafam allak bullak oldu.Sizin yapmayı düşündüğünüz armatür hangi ölçülerde akvaryuma uygun olur.Şöyle söyleyeyim benim kurmayı planladığım akvaryum 80x60x50h(su yüksekliği 45cm olur muhtemelen) ölçülerinde ve kafamdaki ledler 3w Power led olarak ;
10 adet 22k Soğuk Beyaz
2 adet 6,5k Gün ışığı
7 adet 460-475nm Parlak mavi
5 adet 445-455nm Royal Mavi
2 adet 420nm Süper actinic UV (Aslında 400nm altındakiler gerçek UV diye bir yerde okumuştum ama işin o kısmını tam araştırmadım açıkçası)
ama sizin yukarıda verdiğiniz ledler benim ölçülere yeterse onlar da olur.bende 4 kanal olarak düşünüyorum ama dimleme ve simülasyon özelliklerini sonra halledicez artık.
Kullanmayi dusundugunuz ledler kesinlikle yetmez. 26 adet 3w led ile elde edeceginiz nihayi maks güç 60w olur. Ben 14lt tankimi 25w ile aydinlatiyorum. Tabi burada litre oranlamasi yapmak yanlis olur. Her tankin kendine gore bir isik ihtiyaci vardir. Mesela benim tankimin üzeri mecburen mika kapak ile kapali oldugundan ışığın bir kısmı ziyan oluyor.
Armatür yaparken tek parametre led kullanimi da değil. Montaj gereksinimleri, bilgi, beceri, bütçe, canlılar bir çok parametre var. Örnegin yazılım bilginiz hiç yoksa arduino işine girmek büyük yanlış olur. Ya da çok dar bir alanınız varsa soğutmaya ciddi önem vermek gerekli gibi.
arkadaşlar o kadar kafa karıştıran bilgi varki olması gereken ideal dizilim nedir? bende de 180-60h-65 akvaryum var basit mercan yok denecek kadar az asıl balık tankı olacak ama kaç wattlık kaç sıra hangi dizilimde ışık yaptırmam gerektiğini hala çözebilmiş değilim