Keşfet

Power Led Aydınlatma

AlperenBey

Yeni Üye
40.35.40 arkadan sumplı bir akvaryum kurucam sump ile genşlik 25 cmk düşüyor. Kendim power led armatür yapacağım lakin led dizilimleri nasıl olması lazım bilmiyorum. 1-2 sene önce gene bir deniz akvaryumu kurmak istemiştim ama cesaret edememiştim moon ligt diye bir power led duymuştum geceleri yanıyormuş deniz akvaryumunda belkide ben yanlış anladım bilemem orasını ama öyle birşey varsa geceleri yanması için ondanda eklemek istiyorum. Soğutucu aliminyum 40cm uzunluğunda 15 cm genişlikte alacağım bu ölçülere göre kaç tane hangi power ledden almam gerekli nasıl bir dizilim yapmam gerekli yardımcı olurmusunuz bu konuda NOT: mercan olarak bublr anemon mushroom toch hairy fosfosrik isimlerini bildiklerim bunlar şuanlık 1 çift palyonço beslemek istiyorum geri kalan sadece mercan ağırlıklı olacak.

Moonlight aslında blue veya royal blue LED’lerin az oranda yanmasıyla da sağlanabilir. Amaç gece ufak parıltılar olması. Örneğin aquareef x serilerinde moonlight blue mi olsun royal blue mi siz seciyorsunuz uygulama üzerinden. Ve yüzdesini de. Fakat bu çok tartışılan bir konu. Ay döngüsü ile otomatik düzeyleme yapanlar da var ama ; bazi balıkların dolunay gibi zamanlarda daha hircin ve huzursuz olduğu söyleniyordu. Bu nedenle tespit yapıp bu modu bırakanlar olmustu. Zira gece 12-1 e kadar parlasın yavaş yavaş kapansın okey süper olur Da gece 3-4 de bisey yanmasına bence de gerek Yok :)  

ama yinede tercih meselesi kolay gelsin. Zor bir ise kalkışmışsınız. Bu hobinin en zor yanı ne yazıkki aydınlatma. ? 

Moonlight aslında blue veya royal blue LED’lerin az oranda yanmasıyla da sağlanabilir. Amaç gece ufak parıltılar olması. Örneğin aquareef x serilerinde moonlight blue mi olsun royal blue mi siz seciyorsunuz uygulama üzerinden. Ve yüzdesini de. Fakat bu çok tartışılan bir konu. Ay döngüsü ile otomatik düzeyleme yapanlar da var ama ; bazi balıkların dolunay gibi zamanlarda daha hircin ve huzursuz olduğu söyleniyordu. Bu nedenle tespit yapıp bu modu bırakanlar olmustu. Zira gece 12-1 e kadar parlasın yavaş yavaş kapansın okey süper olur Da gece 3-4 de bisey yanmasına bence de gerek Yok :)  

ama yinede tercih meselesi kolay gelsin. Zor bir ise kalkışmışsınız. Bu hobinin en zor yanı ne yazıkki aydınlatma. ? 
hocam gece bişey yanmazsa bişey olmazmı yani? birde kaç w armatür yapmam lazım 2 royal blue 1 tane beyaz olarakmı dizilim yapayım yoksa3 royal 1 beyazmı ? lumenleri kelvinleri önemlimi birde ilk defa kurucam armatürüde ilk defa yapıcam kendim yapmak istiyorum yaparak öğrenip ilerde modifiye ederim armatürü en azından bilgim olcağı için 

Ben yaptim 100 litrelik akvaryuma .70 watt gibi.toplamda 600 harcadim . Daha alimunyum kestirip asicam toplamda 800 tl yi bulucak gibi .2 ayri driver a bagladim gece modu ve gunduz modunu o da iki ayri fise . Iki ayri prize de zaman ayarlayici priz taktim.bu sekilde istedigim saatte birini yakip birini sonduruyorum . 3 10 k 3 20 k 6 deep blue 6 royal blue 2 red 1 green 1 yellow 1 uv . Gece de 2 deep 2 royal 1 uv 1 10 k whitr calistiriyorum.bi sorun cikmiyor cunku daha mercanim yok . Zaman ve param oldukca alicam . 

Ekli dosyayı görüntüle 52240

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar