Keşfet

Prodibio Start up kullanımı

Whaleshark

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre
Herkese merhabalar , 

Genel anlamda bilgi bulunsa da kafama takılan sorular mevcut,daha önce bu ürünü hiç kullanmadım. Kullanımı Türkçe kaynaklarda şu şekilde belirtiliyor ;

STOP AMMO Kullanımı 

* Ampulleri kullanmadan  önce iyice çalkalayınız. 

* Nitrit seviyesi yükselmeye başladığı zaman  

* 60 litre Su için, 1 Ampul

BIO DIGEST Kullanımı
 * Ampulleri kullanmadan  önce iyice çalkalayınız.
 * 60 Litre Su için, 1 Ampul
 * Akvaryuma yeni balık konulduğu zaman Filtre tankına artı 1 Ampul

Kafama takılan soru şu , bunun sürekliliği var mı ? Yani Stop Ammoyu 60litre suya 1 ampul kullandıktan sonra yenilemek gerekiyor mu gün aşırı veya hafta aralığında ? 

Aynı şekilde Bio Digest yeni balık konulduğunda +1 ampul deniyor. Bunun sürekliliği sağlanmalı mı ? Yoksa litre başına verilen değerlerde tek sefer kullanım yeterli midir ? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ne amaçla kullanacaksınız ?

soru bu aslında...

biodigest ürünü 3 farklı durumda kullanılıyor,

Yeni kurulum

su kirliliği ve cyano oluşumları

genel periyodik nutrient düşürme...

periyodik nutrienti düşük tutmak için ise 15 günde 1 ...

problem durumunda ise problem çözümlene dek...

stop ammo  daha çok problem durumunda, yani anlık müdehale için...zeolit yerine farklı bir yöntemle amonyağı nötralize eden bir ürün... Amonyak artışı sorununda kullanılıyor, balık ölümü, Kaya çıkması, kum değişimi gibi durumlarda zeolit yerine tercih edilebilir...periyodik kullanan yok herhalde...

nutrient düşüklüğü sağlamak için periyodik kullanılacaksa bioptim-biodigest ikilisi daha etkili ürünler...

Ne amaçla kullanacaksınız ?

soru bu aslında...

biodigest ürünü 3 farklı durumda kullanılıyor,

Yeni kurulum

su kirliliği ve cyano oluşumları

genel periyodik nutrient düşürme...

periyodik nutrienti düşük tutmak için ise 15 günde 1 ...

problem durumunda ise problem çözümlene dek...

stop ammo  daha çok problem durumunda, yani anlık müdehale için...zeolit yerine farklı bir yöntemle amonyağı nötralize eden bir ürün... Amonyak artışı sorununda kullanılıyor, balık ölümü, Kaya çıkması, kum değişimi gibi durumlarda zeolit yerine tercih edilebilir...periyodik kullanan yok herhalde...

nutrient düşüklüğü sağlamak için periyodik kullanılacaksa bioptim-biodigest ikilisi daha etkili ürünler...
Yeni kurulumda süreyi kısaltmak için kullanmak istiyorum , malum 1 günde canlı ekleme v.s çok ünlü bir ürün. Start UP içerisinde bu ikisi olduğu için bu şekilde belirttim . 

Biodigest ile bioptim almak daha mantıklı, amonyak zıplamasını önlemek için bir köşeye bir reaktöre bir parça zeolit koymak daha ucuz ve uzun süreli tedbir olur...stop ammo etkisi ne kadar sürüyor belli değil...yani sanki o an olan amonyağı düşürüp işi bitiyor gibi bir ürün bence...

zeolit daha kesin, en azından 2-3 ay ömrü var...

bioptim ise bakteri besini, (biodigestin içinde bulunan modellere ait), biodigesti atınca, bir süre canlı kalsa da çoğalsa da bir süre sonra ortamda kısa bir süre bile besin bitse bakteriler kaybolup gidiyor, bioptim ömürlerini uzatıcı etki sağlıyor, yeniden kirlenme oluşana kadar bakterileri canlı tutma olayı...

tabi dikkat edilecek nokta, ortam çok kirliyken bir de bioptim girerse aşırı besin oluyor cyano vs hortlayabilir, bu durumda sadece biodigest veya 2 biodigest 1 bioptim gibi dengeleme ayarları çekmekte fayda var...

Biodigest ile bioptim almak daha mantıklı, amonyak zıplamasını önlemek için bir köşeye bir reaktöre bir parça zeolit koymak daha ucuz ve uzun süreli tedbir olur...stop ammo etkisi ne kadar sürüyor belli değil...yani sanki o an olan amonyağı düşürüp işi bitiyor gibi bir ürün bence...

bioptim ise bakteri besini, (biodigestin içinde bulunan modellere ait), biodigesti atınca, bir süre canlı kalsa da çoğalsa da bir süre sonra ortamda kısa bir süre bile besin bitse bakteriler kaybolup gidiyor, bioptim ömürlerini uzatıcı etki sağlıyor, yeniden kirlenme oluşana kadar bakterileri canlı tutma olayı...

tabi dikkat edilecek nokta, ortam çok kirliyken bir de bioptim girerse aşırı besin oluyor cyano vs hortlayabilir, bu durumda sadece biodigest veya 2 biodigest 1 bioptim gibi dengeleme ayarları çekmekte fayda var...
Aslında biraz daha detay vermem daha doğru olacaktır. 450 litrelik yalnız balık akvaryumum için karantina tankı kurdum. Aquaforest BioS ile günlük 1 damla olarak giriş yapıyorum. Aslında bakarsak herşey yolunda gidiyor diyebilirim.Ancak yine de tahmin edeceğiniz gibi sünger filtre ile cama cam akvaryum olduğu için biraz beslemek biraz da hızlandırmak istiyorum . Bu arada bu karantina tankım için ayrıca başlık açmayı düşünüyorum . Paylaşım yapmak doğru olacaktır çünkü kültür olarak çok sahip olduğumuz bir şey değil. 

Zeoliti bende düşündüm ancak onun için ayrıca bir malzeme almam gerekiyor , bu karantina için fazla artı olacaktır . 

Bio s ile başlamışsınız zaten ardından Pro bio s ve np pro ile neden devam etmeyi düşünmüyorsunuz ? 

Aklinizda soru işareti de kalmaz direk üreticisi hergun kullanım öneriyor zaten :)  

hatta sizin suan kullandığınız bio s de yukarıda sayıldığı gibi balık ekleme balık olumu, su değişimi gibi durumlarda üreticisi kullanabilirsiniz yazmış. 

Zaten bende 14 günden sonra bırakmadım damacana suyu kullandığımdan dolayı. 

Bio s ile başlamışsınız zaten ardından Pro bio s ve np pro ile neden devam etmeyi düşünmüyorsunuz ? 

Aklinizda soru işareti de kalmaz direk üreticisi hergun kullanım öneriyor zaten :)  

hatta sizin suan kullandığınız bio s de yukarıda sayıldığı gibi balık ekleme balık olumu, su değişimi gibi durumlarda üreticisi kullanabilirsiniz yazmış. 

Zaten bende 14 günden sonra bırakmadım damacana suyu kullandığımdan dolayı. 
Denemek istedim yalnızca özel bir sebebi yok , dediğiniz gibi probio s ve np pro da denenebilir elbette . :)   Başlığınızı gün içerisinde kontrol etmiştim . 

Ben start up la kurulum yaptim ve ertesi gun 3 cromis 1 sixline girdim. Hic kayip da vermedim. Baya basarili bir urun bence. Start up kutusunda litreye gore kullanim talimati yaziyor zaten kac tup dokmek gerektigini falan

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Burak bey ,

Zeolit sisteme eklendi , ancak sormak istediğim karbon v.b ürünler gibi değiştirilmesi gerekiyor mu ? Bunun bir zamanı mevcut mu . 

Bir de bir kaç başlıkta gün içerisinde hareket ettirilmesini,az da olsa karıştırılması gerektiğini okudum . Bunu sürekli yapmamız gerekiyor mu ? 

Zeovit olarak kullanacaksanız, Zeovit sistemleri okuyun...

normal zeoliti sallamaya çalkalamaya gerek yok, amonyak ve ağır metal toplayan aktif karbon gibi bir filtre medyası zeolit...

zeovit ise, zeolitin bakteri yuvası + amonyak toplayıcı olarak kullanımı oluyor... Zeovitte , zeolit taşları bakteri yatağı olarak kullanılıp arada bakteriler silkelenip dökülüyor, mercana yem oluyor, yenileri oluşuyor, ama bazı ek katkı ve besinleri var bu sistemin...

aktif karbonu da 2-3 aylık periyotlarla yenilemezsek aktifliği kalmıyor...

Zeovit olarak kullanacaksanız, Zeovit sistemleri okuyun...

normal zeoliti sallamaya çalkalamaya gerek yok, amonyak ve ağır metal toplayan aktif karbon gibi bir filtre medyası zeolit...

zeovit ise, zeolitin bakteri yuvası + amonyak toplayıcı olarak kullanımı oluyor... Zeovitte , zeolit taşları bakteri yatağı olarak kullanılıp arada bakteriler silkelenip dökülüyor, mercana yem oluyor, yenileri oluşuyor, ama bazı ek katkı ve besinleri var bu sistemin...

aktif karbonu da 2-3 aylık periyotlarla yenilemezsek aktifliği kalmıyor...
Normal zeolit ekledim . O halde herhangi bir şekilde müdahalede bulunmayacağım . Belli periyotlar ile değiştirmem gerekiyor mu bu zeoliti ? Geri salınım yapma konusunda herhangi bir sorun yaratır mı ?

Ekli dosyayı görüntüle 44420

Konu görüntüleyen kullanıcılar