Keşfet

Protein skimmer kopuk ayar problemi

alperak

Yeni Üye
Merhabalar ;

300lt tankimdaki nac5 ps'imi 2.el bir curve 7 ile degistirdigimden beri ciddi sorun yasiyorum,ps en dusuk ayarda bile deli gibi kopurup cok su briktiriyor ve haliyle biriken atiklarda askisi gibi camur gibi olmuyor,sulu oluyor.ps in ayar mekanizmasi sorunlu sanirim ,min ayarladigimizda max gibi calisiyor ama min ayar yerini el yordami ile bulsam bile yine su kopuk problemini cozemedim,akvaryumdaki huzur da kacti...

neyi yanlis  yapiyor olabilirim?ps mi buyuk?

300 litre için curve 7 yeterlidir, idealdirde... Su yüksekliğini kaç cm de kullanıyorsun, 20cm civarında ideal sonucu veriyor.

Patlayan büyük köpük hazne altında boğazda kalmalı, buna göre ayarlarsan sorun kalmayacaktır. 

su yuksekligi 27cm,sump'in yapisi geregi degistiremiyorum,cihazin ayar kismi bozuk olma ihtimaline karsi tum ayarlarda denememe ragmen butun ayarlarda kopuk bogazda kesinlikle patlmayip ,ust hanede patliyor ve ust hazne devamli su doluyor,cihazda nasil bir ariza olabilir?niye ayarini kisamiyorum?acikcasi birazdan cikarip atip,eski nac5 i takma karari aldim.

Bukadar panik olacak bir durum yok, bir arıza da görünmüyor ps de, normal bir durum :D   olması gerektiğinden daha fazla suya gömüldüğü için taşma yapıyor...

27 cm de çalıştırırsanız ayarı kıssanız bile köpük yukarıda kaldığından taşma yapıyor, ps nın altına 7cm lik bir tane sehpa yapıp yükseltin, su seviyesi 20cm lere gelsin, bu durumda ayar vanasından ayarlayarak küpüğü boğaza getirin (ayar vanası ters çalışır, maks min su emiş ayarı toplaması değil, zaten biraz oynayınca farkedeceksiniz, sağa sola çevirin seviyeden anlarsınız)

Bu sehpa akvaryumcularda plastik malzemeden de satılıyor, cam kestirerek kendiniz de yükseltebilirsiniz ya da kendiniz birşeyler yapıp yükseltebilirsiniz ama sallanan birşey olmasın...

Bende bu sonuca varmistim ama ne yazikki yukseltme sansim yok,cunku sump bolgesinin yuksekligi az ve curve7 zarzor sigdi,kafayi bile zor sokuyorum.

Bu durmda curve7 i kullanabilecek baska bir ihtimal kalmiyor galiba...

sump'taki sistemi bozup,su seviyesini 20 cm'e indirebilirim ama bu da cok detayli bir is ve yapmaya degermi?dedim kendi kendime...

su an nac5 i geri koyup haftasonluguna yurtdisina ciktim,bakalim donuste nasil bulacagim?

destek ve farkli fikirlerinizi bekliyorum.

27cm su yuksekligi bircok ps icin sorun olacaktir, su seviyesiyle oynamadan sadece curve7 degil baska bircok ps ye de gecis yapmaniz pek mumkun degil maalesef...

Konu görüntüleyen kullanıcılar