Keşfet

Protein Skimmer Yapmak mı ? Almak mı ?

agah61

Yeni Üye
Ad Soyad
Agah
selamlar. konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın. 

50 50 50 tank'a sahibim. daha büyük bir sisteme geçmek istiyorum. 

Sorum şu. yüzlerce lira verip protein skimmer almak mı mantıklı, yoksa protein skimmer ı kendim yapıp sadece motoruna para vermek mi.

yani gövde para ediyormu. değer mi . 3d yazıcım var ve istediğimi üretebiliyorum plastik olarak. yapılmış örnekleri ektedir.

yapmak mantıklı ise,  300 litre için hangi modeli önerirsiniz

Ekli dosyayı görüntüle 49112

Ekli dosyayı görüntüle 49113

tankınıza göre ps lerin fiyatlarına bakarak ve maliyetinizi çıkararak ortaya çıkan sonuca göre aradaki farka göre karar verirsiniz  

Hocam bence ps demek motor demek zaten. Gövdeyi üretmek yerine almak isteseniz emin olun yakın fiyata 2. El motoru olmayan bir gövde bulabilirsiniz. Ben bile hobide 2. Yılıma girmişken 2 tane mini red dragon blok arızası yaşadım elimde bir atb ps gövdesi ve bir tane 5m3 lük motora ait  parçalar mevcut. Tabi seçim sizin emek verip çalıştığını izlemenin zevkide bir ayrıdır :)

Hocam bence ps demek motor demek zaten. Gövdeyi üretmek yerine almak isteseniz emin olun yakın fiyata 2. El motoru olmayan bir gövde bulabilirsiniz. Ben bile hobide 2. Yılıma girmişken 2 tane mini red dragon blok arızası yaşadım elimde bir atb ps gövdesi ve bir tane 5m3 lük motora ait  parçalar mevcut. Tabi seçim sizin emek verip çalıştığını izlemenin zevkide bir ayrıdır :)
ürünlerin fiyatı ne acaba sizdeki

Tabii ki yeni bir ps almak. Para eden parca motor. İlla ki bu parayi vereceksiniz :) Ama ben motoru da yaparim derseniz orasi ayri :)

Hocam şimdilik çok satmayı düşünmüyorum belki bir gün işime yarayacak bir blok bulurum diye :)

selamlar. konu yanlış yerdeyse kusura bakmayın. 

50 50 50 tank'a sahibim. daha büyük bir sisteme geçmek istiyorum. 

Sorum şu. yüzlerce lira verip protein skimmer almak mı mantıklı, yoksa protein skimmer ı kendim yapıp sadece motoruna para vermek mi.

yani gövde para ediyormu. değer mi . 3d yazıcım var ve istediğimi üretebiliyorum plastik olarak. yapılmış örnekleri ektedir.

yapmak mantıklı ise,  300 litre için hangi modeli önerirsiniz

Ekli dosyayı görüntüle 49112

Ekli dosyayı görüntüle 49113

Yapmana gerek kalmadı :)

Bu hobiye ilk başlarken ps yapmaya karar vermiştim ancak gördüm ki çıkan maliyet 2. el bir ps'yi birhayli geçiyor ve zaten dengeli bir ps yapmak da bayağı bir tecrübe ve zahmet istiyor. Gövdeyle uğraşmak ve ona doğru motoru bulmak yerine 2. el bir ps, sonrasında elden çıkarmak açısından da düşünülünce çok çok daha çok mantıklı bir yatırım olacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Pleksi kesebiliyor musun?Arduino projem için şase lazım.

anlaşılan 2.el güzel birşey denk getirmeye calıscaz gibi :)  teşekkürler yorumlarınız için

cengiz bey projenizi atın yardımcı olmaya calısırım

anlaşılan 2.el güzel birşey denk getirmeye calıscaz gibi :)  teşekkürler yorumlarınız için

cengiz bey projenizi atın yardımcı olmaya calısırım

Konu görüntüleyen kullanıcılar