Keşfet

protein skimmer yeşil topluyor yardım...

epidosin

Yeni Üye
Ad Soyad
Mehmet s
Arkadaşlar 1 haftadan beri p.s atık haznesi yeşil topluyor, zannedersen alg sıkıntısı var akvaryumda, akvaryum 400 litre, ps nac6, aydınlatma 8x39 watt, ph:8, acaba bakteri kültürü vs mi girmem lazım, normal atık toplaması için ne yapabilirim, akvaryumda 3 tang 4 palyaço ve yumuşak mercanlar var..

Sorun sadece PS nin toplama rengi ise bence yapmanız gereken birşey yok. Işık döngünüz kuvveti sudaki algea miktarı vb. PS toplama rengini değiştirir. Topladığı sürece ve tankta herşey yolunda ise sorun yok. Yanlız o PS bana bu tank için biraz küçük gibi geldi. Değerleriniz nasıl? 

Sorun sadece PS nin toplama rengi ise bence yapmanız gereken birşey yok. Işık döngünüz kuvveti sudaki algea miktarı vb. PS toplama rengini değiştirir. Topladığı sürece ve tankta herşey yolunda ise sorun yok. Yanlız o PS bana bu tank için biraz küçük gibi geldi. Değerleriniz nasıl? 
Öncelikle teşekkür ederim, testleri henüz yapmadım, ama akvaryumda bir sorun yok, gerçi öncedende p.s hep az dolduruyordu hazneyi, akvaryum yandan sumplı, 2000 lik kafa motoru var, sump hacmi 40 litre su seviyesinde, ışıkları birkaçgün kapatsam faydası olurmu acba?

Yemlemeyle alakalı biraz fosfat yükselmiş olabilir, bu da yeşil mikro yosun miktarını arttırmış olabilir ve de fito plankton veya yeşil diatom...

birşey yapmak istiyorsanız iyi bir test ile fosfat ölçün...hanna kullanmıyorsanız şu an piyasada düzgün ölçen 1. Seçenek Nyos high precision, 2. Seçenek tropic Marin (Nyos daha net okuyor)...

fosfat varsa fosfat toplama işine odaklanın...

Yemlemeyle alakalı biraz fosfat yükselmiş olabilir, bu da yeşil mikro yosun miktarını arttırmış olabilir ve de fito plankton veya yeşil diatom...

birşey yapmak istiyorsanız iyi bir test ile fosfat ölçün...hanna kullanmıyorsanız şu an piyasada düzgün ölçen 1. Seçenek Nyos high precision, 2. Seçenek tropic Marin (Nyos daha net okuyor)...

fosfat varsa fosfat toplama işine odaklanın...
teşekkür ederim, fosfat toplamak için neler yapabilirim, 

Fosfatı bitkisel yemlermi daha çok arttırır..

Selamlar;

Müdahale'den önce kök nedeni bulmakta fayda var.  Yem olarak Ocean Nutrition Formula Two ( Yeşil kutu) kullanıyorsanız. Yosun temelli oldugundan PS yesil topluyor.

brgds

Selamlar;

Müdahale'den önce kök nedeni bulmakta fayda var.  Yem olarak Ocean Nutrition Formula Two ( Yeşil kutu) kullanıyorsanız. Yosun temelli oldugundan PS yesil topluyor.

brgds
tetra discus bits, ve spiruluna garlic yem , new life tera a, ve sera granugreen karışık kullanıyorum..

selam tekrar,

sera granugreen'den kaynaklı olabilir. New Life tera a kullanın duzeliyorsa teyit etmiş olursunuz. Bu arada Sera granaugreen ve Tetra Discus tatlı su ciklet balıkları icin diye biliyorum. Deniz balıkları icin uretilmis kendini kanıtlamıs urun kullanmakta fayda var.

brgds

Yemleri harmanlamıştım ayırması zor olacak:), tetra discusu uzun zamandır kullanıyorum, dediğiniz gibi sera granugreenden olabilir, teşekkürler..

Rowa phos koyabilirsiniz sumpın bir köşesine aman dikkat içinden çıkan çorabının içine yerleştirin dağılmasın suya

Rowa phos koyabilirsiniz sumpın bir köşesine aman dikkat içinden çıkan çorabının içine yerleştirin dağılmasın suya
Teşekkür ederim, öncelikle sera granugreen marka yemi bıraktım, sumptaki su hacmini artırdım ve ps motorunu daha az hacimli ps gövdesine bağladım ve epeydir koyu kahverengi topluyor...

Konu görüntüleyen kullanıcılar