Keşfet

PS FARKLARI NI ANLATIRMISINIZ.

tans

Yeni Üye
Ad Soyad
tansel
Arkadaşlar merhaba.  Tankımda 1 xl + 4m toplamda 5 tang ayrıca 1 xl wrasse ve 2 palyaço 3 adet kestane var. Tank 120*60*50 ve 100 lt lik bi sump ama sump tabiki 100 lt kullanılamıyor biliyorsunuz. Ortalama 450 lt bir sistem mushromları zoaları, anemonlar diğer yosun yiyicileri saymıyorum. Şimdi buna nazaran su değişimleri ve biodigest gibi kültür katkıları falan da kullanıyorum. Bu sistemde jebao reef royal dc203 5000 pompalı bi ps var. Sizden ricam canlı yüküne göre akvaryumu değerlendirip ve ps performansını karşılaştırırmısınız. Bu akvaryuma bu canlılara görede önereceğiniz ps varmı bu ps iş görmüyormu sizce. Yapmadıgım kalmadı indiremedğim bir nitrat sorunum var. Bu ps üzerinde yazılan değerlere göre bu akvaryumu ucurması lazım. Ps den memnunumda cok güzel topluyor. Şimdi gelelim diğer konuya bu ps yi satıp yeni bir ps alsam dicem diğer ps ile arasında ne fark var. Dahamı iyi toplayacak yada malzeme kalitesimi ne gibi değişiklik olacak bendeki ps 3000 tl lik bi ps bilenler kullananlar yorum yapabilirmi lütfen.

Ekli dosyayı görüntüle 52168

Ekli dosyayı görüntüle 52169

Hocam öncelikle ps kıyaslaması için çok faktör sayılabilir pleksi kalınlığından motor sesine, motorun uzun süre sonundaki performansına vs. Ama tek başına nitrat konusunda çözüm noktası olmaz bence. Kullandığınız yem markası, yem verme sıklığı, kurulumda kullandığınız kum ve kaya, su değişim oranı ve  süreniz, kafa motorunuzun gücü gibi konularda nitrat için önem teşkil etmektedir. Bunların hepsini baz alarak değerlendirme yapmak gerekir. 

Ps’nin nitrat konusundaki katkısı bence toplamda % 25 ve birde suyu havalandırması extrası.Başka da bir olayı yok bence.Bu yüzden eğer ses takıntınız da yoksa,akvaryum hacminine göre orta seviye bir ps fiyat-performans açısından yeterli olacaktır.Pahalı ps lerin tamamen ticari bir araç olduğunu düşünüyorum.

Şimdi özellikle bu konu hakkında konuşmak istiyorum işte. Bendeki ps kalitesi belli bir bubble king olamaz tamam ama aradaki fark ne. Eğerki malzeme kalitesi motor kalitesi sessizlik ise gidip 7-8 binliraya bubble king alınmaz, ama asıl işlevde organik toplama havalandırma olayında benim ps ile arasındaki fark %20 yada %30 gibi bir rakkam ise büyük farktır gidip alalım.  He ama dersinizki toplama olayı %5 i geçmez buuble king in ismi ve pazarı var malzeme kaliteside iyi o yüzden böle o zaman oturalım kaşınmayalım bu olayı fazlada abartmayalım. Dün akşam yine bir akvaryumcudaydım bendeki ps yi söledim ya dedim bubble king nasıldır bana verdiği cevap (O BAŞKA Bİ DÜNYA) nedir abi bu başka dünya. Şimdi bu farkları açıklayıcı konuşursak lütfen daha iyi olur. Normal bir ps kullanırken aynı akvaryuma aynı ölçülere göre bubble king ile değiştiren kullanan lütfen farkları yazsın istiyorum. Yukarıda anlattığım gibi ortalama 450 lt bir akvaryum var canlı yükü çoktur. PS min üzerindeki değerlere göre bunun gibi bir akvaryum daha çevirebilecek kuvette. 

Hocam bu sorduğunuz soruyu yüzdesel olarak analiz edebilecek bir hobici yada pet shopcu varmıdır sizce :)   Performansını ölçme analizi yapılabilecek ortamda yoktur bence. Şimdi siz bu verilere sahipsiniz bir bk ps alıp 2 ay sonra sonucu paylaşırsanız olayı netleştirmiş oluruz bence? 

Ama yinede ben tecrubemi paylaşayım tankım 600 litre ve 10 tane iri tang ve biraz küçük balık mevcut :)   geçen yıl atb elegans 200 ps nin motoru yandı sağ olsun bir abiden Nac66 ps aldım 4 ay kullandım güzel topluyordu ama bir süre sonra sakal yosunu ve hafif cyano sorunu başladı fosfat uçmuş gitmişti nitrat 20 lerdeydi. Sonra double cone 250 aldım. Bu arada bio pellet reaktötü hep aktif. Bir süre içinde 1 ay kadar rowa phos kullandım çorap içine koyup reaktörsüz. Balık yüküm aşağı yukarı hep aynı geçen ay pelletide iptal ettim sadece ps çalışıyor şuan nitratım 5 e çıkıyor en fazla. Böyle bakınca bir fark var gibi duruyor. Ama etki yüzdesini bilemiyorum:)

Bu yıla kadar Bubble Magus un 5 farklı modelini ve Reef Octopus un 2 farklı modelini kullandım. PS ye verilen fark saçma gelirdi.

Ta ki bu yıl bir Royal Exclusive edinene kadar...

Diğerleri oyuncakmış dedirtti. Curve 7 nin boş köpürdüğü toplamadığı tanka Vertexi taktım ve ertesi gün çamur topladı.

Çırpıcı malzemesi ve motor torku sanıyorum ki en önemli faktör.

Organik atıkların nitrata dönüşmeden verimli olarak uzaklaştırılması için akıntıya da dikkat etmeye gerektiği de göz önünde bulundurulmalı.

Böyle şeylerden bahsetmek istiyorum işte, Yani demek şu oluyorki bazı ps ler tamam iş görüyor anladık ama oksijen vermek dışında bi bubble king ın organik üzerinde yaptığının yarısını yapamıyor gibi mi:? örnekte verdiğiniz curve7 veya 9 gibi bir ps yi nerdeyse hobicilerin bir çoğu kullanıyor. yani şimdi uğur beyin ve tugrul beyin verdiği örneklerden anladığım şu çoğu ps oksijen verir ve pislik toplama yapabilir ama ufak bi incelik varki  bubble king te şudur suyun organik yükünü maddesel veya bakteriyel olarak sabit tutması farkı. Yada su değerlerini devamlı sabit tutması gibi. Yanlış anlamamışım dimi.

Benim tecrubem bu yönde, evet. Ayrıca Tunze de kullandım 9001 dc modeli. Onu yazmayı unutmuşum.

Bu yıla kadar Bubble Magus un 5 farklı modelini ve Reef Octopus un 2 farklı modelini kullandım. PS ye verilen fark saçma gelirdi.

Ta ki bu yıl bir Royal Exclusive edinene kadar... 

Diğerleri oyuncakmış dedirtti. Curve 7 nin boş köpürdüğü toplamadığı tanka Vertexi taktım ve ertesi gün çamur topladı. 

Çırpıcı malzemesi ve motor torku sanıyorum ki en önemli faktör.

Organik atıkların nitrata dönüşmeden verimli olarak uzaklaştırılması için akıntıya da dikkat etmeye gerektiği de göz önünde bulundurulmalı.
 Ben sump ile birlikte 450 lt'de BM Curve 7 kullanıyorum ve gayet iyi topluyor.

Royal Exclusive ve diğerleri var. Ancak  dolar artışı ile artık hayal oldu....

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tolga bey ps leri kesinlikle kötülemiyoruz. Burdaki amaç bubble king neden bu kadar tutuluyor ve büyütülüyor. Arada fark var ama bu fark atık olarak organik olarak su kütlesi olarak vs yani bütün ps ler topluyor hatta ben kendi ps den çok memnunum oda öle bir topluyorki anlatamam. Araştırmalarıma göre buuble king te bir baloncuk sayısı olayı ve bu baloncukların içerde kalma zamanı falan mevzuları dönüyor ve bu baloncuk sayıları diğer ps lerden 2 kat falan kadar fazla oldugundan sudaki baz alınacak atık değerleri daha çok absorbe ediyor gibi şeyler de okumadım değil. Yinede başka tecrübeleri olan arkadaşlar veya bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarlarsa sevnirim. 

Ben sump ile birlikte 450 lt'de BM Curve 7 kullanıyorum ve gayet iyi topluyor.
Açıkçası skimmer yarıştırmak değil amacım. Deneyimim doğrultusunda gözlemlediğim bu şekilde. Curve 7 bana kalırsa fiyat/performans olarak gayet başarılı bir skimmer.

Bubble king kullandıktan sonra vazgeçip Bubble magus markasına (ekonomik nedenler haricinde) dönüp de gerek yokmuş diyen bir hobiciye rastlamadım açıkçası. Ama aksine sıkça rastlıyoruz.

Almadan önce biraz araştırmıştım satıcıdansa kullanıcı yorumları değerli tüm toplayıcı ekipmanların mantığı aynı sonuç olarak;

Bubble King markalı skimmerların en iyi olarak anılmasının bir çok nedeni var köpük kalitesi, toplama hızı, muadillerine göre sessiz olması, tank litrajına göre topluyor olması, kullanılan tanktaki su kalitesi (optimal değerler), canlı gelişimine etkisi, uzun ömürlü performansı bunların dışında 8-10 yıllık cihazların fiyatları bile çoğu bilinen markadan daha pahalı olması konunun özeti olabilir..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar