Keşfet

PS MOTORU İÇİN YARDIM

yakoo

Yeni Üye
Ad Soyad
yakup
Arkadaşlar hailea hx-6540 ps motorumun içindeki pervane takımına ihtiyacım var resimde de görüleceği üzere erimişgaliba ama nasıl olduğu hakkında bir bilgim yok yenisini nasıl bulabilirim yada buna yapabileceğim birşey varmı çırpıcı ile ayrılabiliyorlar çırpıcı yı yapıştırsam acaba bir faydası olur mu şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...

Ekli dosyayı görüntüle 39670

Ekli dosyayı görüntüle 39671

O erimiş Dediğiniz kısım öyle zaten sadece ufak bir kısmı kırılmış...

standart bir hailea 6540 mıknatısı (düz pervane) alsanız, pervaneyi söküp çıroıcıyı takıp devam edin...

bulamıyorsanız çıroıcıyı Japon la sabitleyin, dıştan ama iç mil kısmına bulaşmasın...

bir de yapıştıracaksanız , çıroıcıyı üstüne takıp boşluk var mı deneyin, boşluk varsa yamuk yapışırsa salınım yani titreşim yapar ses olur...

En güzeli yensini almak bence.

tamir biraz zor olabilir yenisini almak mantıklı olur bencede

Vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ederim arkadaşlar tamirlik bir olayı zaten yok arkadaşların elinde belki kullanmayıp atıl olarak duran varsa temin edebilirim düşüncesi ile ilan açtım 

teşekkürler...

Yakup bey,

mıknatısın plastik kısmı kırık,

çırpıcı sağlam...

bulunması zor olan çırpıcı...

mıknatısı yanınıza alın, hailea satan bir akvaryumcuya gidin, (ithalatçı Anadolu akvaryum idi, belki başka getiren de vardır)

tatlısu için satış yapan büyük mağazalar( teleskop gibi) ( topkapıda büyük bir tane vardı)

hailea pervanelere ( yedek parça) bakın, hangisi birebir uyuyorsa alın, pervaneyi çekerek söküp yerine çırpıcınızı takın,

devam edin, olay basit aslında...

benim de Zamanında kalsiyum reaktörümün pervanesi gitmişti (motor eheim) , Deniz akvaryum mağazalarında olmayan bir yedek parça ama eheim her yerde var, Beşiktaş'taki sun pet e gidip bir eheim dış filtrenin aynı ebattaki modeldeki pervanesini alıp takmıştım, yıllarca kullandım...sizdeki çırpıcılı mıknatıs bulunması zor olabilir ama hailea mıknatıs büyük pet shopların çoğunda piyasada vardır alıp uç kısımdaki çırpıcı/düz pervane değişimini yapın bitsin...

pek çok parça ortak üretim ;)

Not: fotolardan anladığım kadarıyla eheim 2217 pervanesi bile uyabilir ama parça elimde değil fotodan %100 söylemek zor...

yanınıza alıp karşılaştırın, pet shopta sorun hailea 6540 a bu mıknatıs uyar mı ? Diye yardımcı olurlar, hatta el becerinize güvenmiyorsanız çırpıcılı da götürün orada biri söküp takabilir...

fotodan belli ki çırpıcı sabit(yapışık değil) , sökülen takılan bişey...

pervaneler de sabit değil, onlar da sökülüyor...(düz hailea 6540 kafa motoru pervanesi)

Evet burak bey sabit değil dediğiniz gibi çırpıcıda herhangi bir sorun yok sadece mıknatıs ta sıkıntı var onuda farklı bir şekilde halledeceğim artık ilgi ve bilgiler için teşekkür ederim.

saygılarımla

Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım, 

hailea 6540 normalde kafa motoru yani düz pervaneli...

ps firması bunu alıp pervaneyi çırpıcı ile değiştirip ps te kullanıyor...

yani düz hailea 6540 pervanesi piyasada sebil dir muhtemelen, artık ucundaki pervaneyi söküp sağlam çırpıcınızı takmak da size kalmış :)

vertex 170 lik ps motor arızalandı

arızalı motorun  yerine kullanılabilecek başka motor var mı?

Konu görüntüleyen kullanıcılar