Yakup bey,
mıknatısın plastik kısmı kırık,
çırpıcı sağlam...
bulunması zor olan çırpıcı...
mıknatısı yanınıza alın, hailea satan bir akvaryumcuya gidin, (ithalatçı Anadolu akvaryum idi, belki başka getiren de vardır)
tatlısu için satış yapan büyük mağazalar( teleskop gibi) ( topkapıda büyük bir tane vardı)
hailea pervanelere ( yedek parça) bakın, hangisi birebir uyuyorsa alın, pervaneyi çekerek söküp yerine çırpıcınızı takın,
devam edin, olay basit aslında...
benim de Zamanında kalsiyum reaktörümün pervanesi gitmişti (motor eheim) , Deniz akvaryum mağazalarında olmayan bir yedek parça ama eheim her yerde var, Beşiktaş'taki sun pet e gidip bir eheim dış filtrenin aynı ebattaki modeldeki pervanesini alıp takmıştım, yıllarca kullandım...sizdeki çırpıcılı mıknatıs bulunması zor olabilir ama hailea mıknatıs büyük pet shopların çoğunda piyasada vardır alıp uç kısımdaki çırpıcı/düz pervane değişimini yapın bitsin...
pek çok parça ortak üretim
Not: fotolardan anladığım kadarıyla eheim 2217 pervanesi bile uyabilir ama parça elimde değil fotodan %100 söylemek zor...
yanınıza alıp karşılaştırın, pet shopta sorun hailea 6540 a bu mıknatıs uyar mı ? Diye yardımcı olurlar, hatta el becerinize güvenmiyorsanız çırpıcılı da götürün orada biri söküp takabilir...
fotodan belli ki çırpıcı sabit(yapışık değil) , sökülen takılan bişey...
pervaneler de sabit değil, onlar da sökülüyor...(düz hailea 6540 kafa motoru pervanesi)