Keşfet

PS taşma problemi

Onur_K

Yeni Üye
Ad Soyad
Onur
Arkadaşlar merhaba,

300lt'lik 8 aydır problemsiz devam eden bir akvaryumum var ve NAC 7 kullanıyorum. Köpük seviyesini istediğim gibi kontrol edebiliyordum.

Ayda bir test yapıyorum ve tüm değerler normal, artış olan sadece nitrat 10 seviyelerinden 30 civarına yükselmiş durumda. Fakat herhangi bir canlı ölümü gibi bir durum yok.

Son bir kaç gündür PS inanılmaz şekilde taşıyor. Acaba bir problem mi var diyerek tamamen sökerek temizledim herşey normal gözüküyor. Fakat en kısık seviyede bile olsa çalışmaya başladıktan sonra iki yada üç dakika içerisinde atık kabı tamamen doluyor. Atık kabına taşan "temiz" suyu dışarı alıp sürekli tuzlu su takviyesi yapıyorum ama herhangi bir düzelme yok. Şimdiye kadar toplam 100 litre civarı su değişimi yapıldı. 

Çözüm bulamayınca evde olmadığım için ps'nin hava girişine vana bağlayarak çektiği havayı kısarak taşmasını engelledim. Fakat bu kezde akvaryuma hava kabarcığı kaçıyor. Kafayı yemek üzereyim :)

Problem ne olabilir yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
P.s seviyesini değiştirin, p.s yi biraz yükseltirseniz problem düzelecektir..

Sorunda bu zaten, aylardır aynı seviyede sorunsuz şekilde çalışıyor. Sumpta herhangi bir değişiklik yapılmadı.  Su ile ilgili bir problem var sanırım fakat ne?

Bakteri yada yemi girdiniz mi? Bende de ne zaman reeflower bacteria feeder kullansam taşıyor bir süre ...

Bence su tamamlama ünitesinden kaynaklanıyordur. Su tamamlamayı kapattıktan sonra, ps nin fazla suyu tamamen taşırmasını bekleyip taşırdığı suları lavaboya dökün, ps normale döndükten sonra su tamamlama şamandırasını o hizaya getirip öyle çalıştırmayı deneyin derim.

Sent my iPhone using Tapatalk

Ps tasirma problemini nasil cozdunuz?

SAYMİN_25.DEN MERHABALAR

Ps tasirma problemini nasil cozdunuz?

SAYMİN_25.DEN MERHABALAR

Merhaba, yeni farkettim mesajınızı. Kimyasal bir olay ama çözemedim. 

Problemi çözmek için yaptığım su değişimleri vs. hiç bir işe yaramadı. Zaman her şeyin ilacı diye boşuna dememişler :)  

Bence su tamamlama ünitesinden kaynaklanıyordur. Su tamamlamayı kapattıktan sonra, ps nin fazla suyu tamamen taşırmasını bekleyip taşırdığı suları lavaboya dökün, ps normale döndükten sonra su tamamlama şamandırasını o hizaya getirip öyle çalıştırmayı deneyin derim.

Sent my iPhone using Tapatalk
Su seviyesi ile iligi bir durum değildi. Keşke o şekilde olsaydı da kısa sürede çözebilseydim. 10 gün boyunda ps taştığı için 10 ps olmadan akvaryum dönmüş oldu. 

Bakteri yada yemi girdiniz mi? Bende de ne zaman reeflower bacteria feeder kullansam taşıyor bir süre ...
Giriş yaptığımda benimki de taşıyordu. Fakat bir en fazla iki saat içinde düzeliyordu. Sorunun kaynağı bu değil yada direk olarak değildi. 

Son durum - netice nedir? Cozum buldunuz mu?

Konu görüntüleyen kullanıcılar