Keşfet

Ps Taşması hk. // İlk Çalıştırma

Fuatckmk

Üye
Ad Soyad
Fuat Çakmak
Merhabalar;

Dün akşam kum ilavesi yaptığım akvaryumun bu sabah ps startını verdim. Fakat taşma sorunu yaşadım. (Ps : Curve 7)

Su seviyesi aşağıdaki resimde görüldüğü gibi cam seviyesinin çok az üstündeydi fakat fazlalık olan suyu çektim ve cam seviyesi yani 25cm ye eşitledim. Sonrasında videodaki gibi taşma devam etti.

-Vaktim olduğu kadar 10-15 dk seviyesini 1-2-3 olarak her birinde denedim fakat sonuç alamadım. Tabi bu vakit sağlıklı sonuç vermeyebilir diye düşündüğüm için öğlen vakti tekrar deneyeceğim.

-Eğer başarılı olamazsam seviyeyi ayarladığım uzun parçayı çıkartıp o şekilde çalıştırmayı düşünüyorum. (Önerilenler arasında)

-Son olarak ps nin altına birşey koyup psyi yükseltmeyi düşünüyorum. (Öneriler arasında)

Tüm bu yapacaklar sonuç vermezse eğer başka önerisi olan veya bunları yapmadan direkt olarak çözüme gidebilecek yol var ise yardımlarınızı rica ederim.

Konuyu açma sebebim örnek olarak kalması ve ilk başlayanlar için çözüm yolu sağlanmasıdır. (Daha önceden açılmış konuya rastlayamadım varsa kusura bakmayın)

RdtPVz.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Her ps nin onerilen bir calisma su seviyesi vardir. Hangi ps yi kullaniyorsunuz bilmiyorum ama bu seviye genelde 20-25 cm lerde. Ps nin altina bir sey koymaniz sorunu fozebilir. Bir neden de amonyak patlamasi olabilir. Kum ekledim demissiniz. Eski kumu karistirdiysaniz eklediginiz kum canlidan oluye gectiyse olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Her ps nin onerilen bir calisma su seviyesi vardir. Hangi ps yi kullaniyorsunuz bilmiyorum ama bu seviye genelde 20-25 cm lerde. Ps nin altina bir sey koymaniz sorunu fozebilir. Bir neden de amonyak patlamasi olabilir. Kum ekledim demissiniz. Eski kumu karistirdiysaniz eklediginiz kum canlidan oluye gectiyse olabilir.

Toygar Bey,

Ps modeli curve 7 

Akvaryumu yeni kuruyorum. Kum mercan kırığı kullanılmamış kum. Dün akşam yıkadım 6-7 kere sonrasında yavaş yavaş tanka boşalttım ve sabaha kadar bekledim. Bu sabah psyi taktım. Durum böyle :)

Ps nın ılk çalısmasında taşması normal uzun sure çalışmadı ıse seviyeyi maxiuma getirip su seviyesinizi 22-25 arası stabıl tutup bu sekılde bır sure çalıstıkdan sonra duzelecekdır. Aynısını bende de olmustu [emoji106]

Ustdekı atık haznesını cıkarıp bır sure o sekılde calıstırın kupuk normal sevıyeye gelınce takarsınız

Ps nın ılk çalısmasında taşması normal uzun sure çalışmadı ıse seviyeyi maxiuma getirip su seviyesinizi 22-25 arası stabıl tutup bu sekılde bır sure çalıstıkdan sonra duzelecekdır. Aynısını bende de olmustu
emoji106.png

Teşekkürler, öğlen gidip max. seviyeye çıkartıp bırakacağım. 18:00'a kadar max da kalmasının bir sakıncası olur mu peki?

Ek olarak acemiliğime verin seviyeyi ayarladığımız boruyu takarken dikkat etmemiş olabilirim. Ağzı tam olarak içeride kaldığı zaman max olmuş oluyor değil mi?

Teşekkürler, öğlen gidip max. seviyeye çıkartıp bırakacağım. 18:00'a kadar max da kalmasının bir sakıncası olur mu peki?
Ek olarak acemiliğime verin seviyeyi ayarladığımız boruyu takarken dikkat etmemiş olabilirim. Ağzı tam olarak içeride kaldığı zaman max olmuş oluyor değil mi?

Curve 7 de ust kısımda sevıye ayarlarlama gostergelerı var 3 seviye vardır bırde max vardır sız max da calıstırın eger deger yoksa en cok su alıcak şekılde acıklık kalıcak sekılde ayrlayıp ustdekı atık hazne kabını cıkarıp duzelene kadar calıstırın kopugun tasması bır sure sonra normale doner herhangı bır sorun olmaz yenı kurulum yapıyorsunuz demı ps nın ılk çalısmasında normal [emoji4]

Sureklı max da calısmasınında bır sıkıntısı olmaz duzelene kadar devam sonra kademe kademe bellı aralıklarla sevıye dusurebılırsınız [emoji106]

Arkadaşlar günaydın,

Cuma günü itibariyle yaptığım işlemler ve sonucu açıklamak isterim. 

1) Seviyeyi max yapıp 1-2 saat o şekilde çalıştırdım. Köpük taşması geçmedi. (Birer saat arayla seviyeyi 3-2-1 şeklinde de denedim fakat başarısız oldum)

2) Seviyeyi max yapıp tahliye hortumunun tıpasını söktüm su akması için bu şekilde yaklaşık 4 saat çalıştı yine bir fayda etmedi.

3) PSnin altına 2cm birşey koydum köpük seviyesi istenilen seviyeye inmedi.

4)Psnin altına yaklaşık 4-5 cm birşey koyduğumda taşma olmadı ve istenilen seviyeye ulaştı. Fakat 19 cmde çalışıyor durumda oldu. Verimsiz olacağını düşünerek bu da başarısızdı diyebiliriz.

5) Son olarak psnin altında motorun karşısında bulunan kırmızı kapağı çıkarttım. Bu şekilde akşamdan sabaha kadar çalıştı. Sabahında kırmızı tıpayı taktım ve su taşma yoktu, köpük seviyesi de aşağıdaki gibi başarılıydı, en önemlisi altına hiçbir yükseltme aparatı koymadım(su yüksekliği 25cm). Videodaki seviye 3 deki hali seviyeyi 2,5 olarak revize ettim. 

Sorunu yaşayan arkadaşların direkt olarak 5. uygulamayı yapmalarının faydasının olacağını düşünüyorum.

Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler,

Her PS ve sıstemde farklılıklar olabılıyor sızın kısıde oyle olmus :)  Sorun duzeldıgıne sevındım keyifli hobıler 

Konu görüntüleyen kullanıcılar