Keşfet

PS ??

hknnn

Yeni Üye
Ad Soyad
HB
60 lt tatlı su akvaryumunu tuzluya çevirmek istiyorum yalnız 2adet palyaço beslenecek buna uygun PS önerisi olan veya satan varmıdır?

ayrıca içten filtresi var yapmam gereken başka birşey var mı ? tecrübeli kişilerden bilgi alabilirmiyim ??

İçten filtre dediğiniz ayrı bölme şeklinde bir sump mı yoksa iç filtre mi? Bunu belirtirseniz tecrübeli arkadaşlar daha rahat yorum yapar. Sump ise içine sığacak bir PS almanız uygun olur.

60 lt tatlı su akvaryumunu tuzluya çevirmek istiyorum yalnız 2adet palyaço beslenecek buna uygun PS önerisi olan veya satan varmıdır?

ayrıca içten filtresi var yapmam gereken başka birşey var mı ? tecrübeli kişilerden bilgi alabilirmiyim ??
Merhaba. Sadece 2 palyaço ise ps'e gerek yok. 2 palyaçoda atık toplamaz. 15 günde ayda bir su değişimi yaparsınız. Onu da %20 yapsanız yeter. Haa, yemin dozunu kaçırırsanız ps bu defa da şart olur. Önemli olan balıkların yiyeceği kadar ve yedikçe yem atmak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba. Sadece 2 palyaço ise ps'e gerek yok. 2 palyaçoda atık toplamaz. 15 günde ayda bir su değişimi yaparsınız. Onu da %20 yapsanız yeter. Haa, yemin dozunu kaçırırsanız ps bu defa da şart olur. Önemli olan balıkların yiyeceği kadar ve yedikçe yem atmak.
Evet PS olmadan sağlıksız bir su koşuluyla oturmamış bir tankta ve aylık değişimle 2 balık ne kadar yaşar denek hayvanları arasında hepte en güzelleri yer alıyor anemon balığı olarak nedense  

Böyle yapanların yorumlarıylarini bekliyor kaç yıl bakmışlar veya kaç ay takipteyim

Evet PS olmadan sağlıksız bir su koşuluyla oturmamış bir tankta ve aylık değişimle 2 balık ne kadar yaşar denek hayvanları arasında hepte en güzelleri yer alıyor anemon balığı olarak nedense  

Böyle yapanların yorumlarıylarini bekliyor kaç yıl bakmışlar veya kaç ay takipteyim
Arkadaşım ne bu işte ne kadar tecrüben var bilmiyorum ama tecrüben olmadığını varsayıyorum. İstediğin süreyle bakabilirim. Farketmez. İster 10 gün ister 10 sene. Söylediğimi idrak edebildin mi anlayamadım. Bir daha söyleyeyim. 2 PALYAÇO BALIĞI OLDUĞU SÜRECE PS ATIK TOPLAMAZ!.. ATIK OLMADIĞI YERDE PS' E GEREK YOKTUR.  Yeni bir akvaryum kur, 2 palyaço at, PS kur, sonra gel tekrar konuşalım.. Bana da topladığı köpüğü resimlemeyi unutma..

Akvaryumun orjinal iç filtresi var resimde görüldüğü gibi 

Ekli dosyayı görüntüle 49262
Sık elyaf değişimi yapmanız gerekir. 2-3 günde bir. Veya elyafı tamamen çıkarın. Hava motoruyla hava vermeyi de unutmayın (sürekli).

elyaf yerine sünger kullansak nasıl olur ?

benim tankım büyük ben ablama kuracağım ama 60 lt hakkında bilgim olmadığımdan yardım almak istedim özellikle ps kafama takılmıştı oturmuş su takviyesi vs ben yapıcam teşekküler

Arkadaşım ne bu işte ne kadar tecrüben var bilmiyorum ama tecrüben olmadığını varsayıyorum. İstediğin süreyle bakabilirim. Farketmez. İster 10 gün ister 10 sene. Söylediğimi idrak edebildin mi anlayamadım. Bir daha söyleyeyim. 2 PALYAÇO BALIĞI OLDUĞU SÜRECE PS ATIK TOPLAMAZ!.. ATIK OLMADIĞI YERDE PS' E GEREK YOKTUR.  Yeni bir akvaryum kur, 2 palyaço at, PS kur, sonra gel tekrar konuşalım.. Bana da topladığı köpüğü resimlemeyi unutma..

Sık elyaf değişimi yapmanız gerekir. 2-3 günde bir. Veya elyafı tamamen çıkarın. Hava motoruyla hava vermeyi de unutmayın (sürekli).

4 senedir bakıyorum...

oksijen seviyesini kontrol edemediğinden dolayı da ölümlerin olduğunu sadece ahşap hava taşının 1 haftada bir tıkanma yapmasından dolayı değişmesini konuya sonradan eklediğiniz elyafların en fazla 3 günde bir değişmesi gerektiğini aylık olarak değişim için oturmuş bir tankın olması gerektiğini en az 1 - 3 aylık olacak şekilde bunlar formda da yazanlar var bir sürü alg yosun vs ışıkları kapalı tutmayla son bulması vs...

Siz işin açıkçası kaç aydır PS siz balık bakıyorsunuz olacak size sorum

4 senedir bakıyorum...

oksijen seviyesini kontrol edemediğinden dolayı da ölümlerin olduğunu sadece ahşap hava taşının 1 haftada bir tıkanma yapmasından dolayı değişmesini konuya sonradan eklediğiniz elyafların en fazla 3 günde bir değişmesi gerektiğini aylık olarak değişim için oturmuş bir tankın olması gerektiğini en az 1 - 3 aylık olacak şekilde bunlar formda da yazanlar var bir sürü alg yosun vs ışıkları kapalı tutmayla son bulması vs...

Siz işin açıkçası kaç aydır PS siz balık bakıyorsunuz olacak size sorum
Arkadaşım sende "Ezbere konuşuyo" şeklinde bir düşünce var ancak öyle değil. Tecrübe etmediğin bir konuyu fazla irdelememeni tavsiye ederim. Tecrübe edipte başarısız olduysan bu senin sorunun. Diğer soruların için ise;

Ben 2 ay sadece "10 litrelik" tankta bir tek hava motoru ile 2 adet HASTA PERCULA baktım. Ve binbir türlü ilaç ile beraber. Şunun özellikle altını çizerim ki "HASTA BALIK". Ve ecelinden ölene kadar bakarım emin olabilirsin. Sonrasında ise 40 litrelik tankta aynı hasta balıklara sadece "standart kurulmuş su" ile 4 ay daha baktım. Sonrasından sump ve ps yaptım. Ancak canlı popülasyon arttığı için perculalar için değil. Bu başlık altına gerekli fotoları atacağım bulduğumda (bulursam).

Atık toplamayan PS oksijen vermekten başka ne işe yarar? Fazla uzatmadan cevap verirsen memnun olacağım.

İkincisi konuya sonradan eklediğimi düşündüğün filtre var ya, onu kullanmasına gerek yok. O yüzden birşey yazmadım. Ama illa kullanacaksa elyafın değişmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Esas olan oksijen, yani hava motorudur.

Üçünçü konu, bir haftada tıkandı dediğin tahta hava tahtası kalitesiz almandan kaynaklıdır. Ben 6 ay boyunca aktif hava tahtası kullandım ve hala tıkanık değil. Bu ucuza kaçmakla alakalı.

Bir diğer konuda yosun alg yani cyano problemi.. Bu arkadaş acaba 8x80 T5 falan mı yapacak ki bunlar olsun?

Benim karantina tankimda da PS vardı 

PS kullanmadan akvaryum kurmadım hiç

Peki dediğiniz olsun 60lt bir Nano akvaryumda elyafsiz (isteğe bağlı) elyaf konularak ve bol hava kabarcıklı bir tanka direk 2 paylanco atılarak 15 ila 30 gün arayla su değişimi ile bakılabilir ve yıllarca o canlılar sağlıklı ve mutlu yasayabilir (ömrünce) 

uygulamadigim doğru ama ben zaten internetten ve yabancı bloklardan bakarak size söyledim çok okudum ve hiç yillarca yaşadığını duymadım bir nevi öğrenmek istediğim kaç yıl yaşattıklariydi insanların ve sizin

uygulamadim...

kabul ediyorum internet ezbercisiyim belki  bir şeyi daha öğrenmiş oldum demekten başka ne gelir elden 

herkes 2 paylanco balığıni pssiz bakabilirmis...

Ps siz olur fakat yakın takip gerektirir ve buda hobiciyi tüketir , ps biraz daha tembellik yapma şansı sunar küçük litrede olsa. En azından sudaki çözünmüş oksijen için tavsiye ederim. 

O tepe filtre 60 litre için bana yetersiz geldi. Elyafı tatlı su için tek başına kullanmıyorum. Sünger ve seramik halkaların hızlı tıkanmasını engellemek için pis su girişinde işe yarayabilir. Tabi sık değişmesi gerekiyor.

Tuzlu su içinse hiç güvenmezdim. Canlı kaya ve dalga motoru da yok sanıyorum. Biyolojik filtrasyon olmayacak. PS de kullanılmazsa nitrit vb. yüksek kalır bence. Ayrıca biyolojik filtrasyonu zayıf tankta balık besleyenlere bakıp ben de yaparım demek çok doğru olmaz. En basitinden kullanılan yemler bile farklı olursa biyolojik yük tamamen değişebilir. Balıkların yediği kadar veriyorum deseniz de balıkların sindirim sistemine tam uymayan yemlerde daha fazla sindirilmemiş protein dışkı ile suya bırakılacaktır.

Sudaki oksijen seviyesi için en önemli husus hava taşı değil, balığı doğal ortamında yaşadığı su sıcaklığında bakmaktır. Gereğinden sıcak bir suda çözünmüş oksijen oranı, balığın ihtiyacının altında kalabilir. Sonra suyun yüzey alanı ve yüzey hareketi gelir. Sonra da hava taşı ile verdiğiniz hava.

Konu görüntüleyen kullanıcılar