Keşfet

PUFFER AKVARYUM KURULUMU YARDIM İHTİYACI

Gorkem06A

Yeni Üye
Ad Soyad
Görkem
Merhaba Arkadaşlar,

Durum kısaca şu   isimli balığı tatlı su akvaryumum için aldım. Bu balık tatlı suda doğuyor ancak sağlıklı olarak tamamen tuzlu su değerlerinde yaşaması gerekiyor. Bu nedenle tuzlu su Marine akvaryumu kurmak istiyorum. Şu an ufak bir akvaryumda tuzlu suya geçiyorum yavaş yavaş ve yaklaşık Mart ayı gibi tam olarak tuzlu su değerlerini yakalayacağım. Bir yandan da tuzlu su akvaryumum için boş çalışma sürecini başlatmam gerekiyor. 

Elimdeki malzemeler şu şekilde;

Newa Kanister 250 dış motor + Bubble Magus QQ2 Skimmer  elimde mevcut.

Şimdi size sorum şu Toms Rapids Pro Sump + Skimmer içeren bir set var bunu alayım mı yoksa elimdekiler sadece 2 adet Puffer için yeterli mi ?

Akvaryum ölçülerim 85*40*40 sizce sıkıntı yaşarmıyım yoksa bu akvaryumu kullanabilirmiyim?

Işık olarak elimde aqualed dandik 3 adet ışık var ama Ecotech Marine radion - xr30w g2 alabilirim ama Puffer balıkları ışık çok sevmez ve sert mercan beslemem mümkün görünmüyor sizce gerekli mi?

Kaya seçimi olarak canlı kaya mı tercih etmeliyim ?

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. 

Su alabileceğim yakın çevremde oturmuş Tuzlu su akvaryumu Mevcut.

Teşekkürler

Görkem bey merhaba balıkları yeni aldığınızı ve küçük olduklarını düşünerek yazıyorum. GSP ler tuzlu su balığı değillerdir. acı su balığıdırlar. bu sebeple tatlı suyu ve tuzlu suyu tolere edebiliriler.ancak gerçek yaşamlalanları acı sudur ve   büyüdükçe tuzluluğun arttırılması tavsiye edilir. bu sebeple amacınız sadece bunlara bakmaksa tuzlu suya geçirmeyin hele de bu kadar kısa sürede , öncelikle bir tuz ölçer edinin. ayda  bir tuzluluğunuzu 1000 de bir arttırın. ve büyümelerine göre 1010 seviyelerine kadar çıkartın. balıklarınız en sağlıklı ve hareketi bu seviyede tuzla yakalarsınız.

bu seviyede tuzlulukta skimmira veya kayaya ihtiyacınız yok normal tatlı su ekipmanları ile sürdürebilirsiniz.

bu yazdıklarım sadece GSP bakacağınız kanısıyla yazılmıştır. deniz balıklarına ilginiz ve isteğiniz var ve marin kurmak istiyorsanız tabiiki tuzlu suda da bakılabilirler.ancak bu kadar kısa sürede tuzluya geçirmeyin,  resif  kuramazsınız çünkü snail, conc ve karidesleri zevkle yiyeceklerdir. mercanlara dokunuyorlarmı tam olarak bilmiyorum tecrübe etmedim ama dokunacaklarını sanmıyorum. ışık konusunda mağara tarzı veya gölgelik yapacak kaya altı gibi yerler oldukça fazla ışık sorun olmayacaktır.

Görkem bey merhaba balıkları yeni aldığınızı ve küçük olduklarını düşünerek yazıyorum. GSP ler tuzlu su balığı değillerdir. acı su balığıdırlar. bu sebeple tatlı suyu ve tuzlu suyu tolere edebiliriler.ancak gerçek yaşamlalanları acı sudur ve   büyüdükçe tuzluluğun arttırılması tavsiye edilir. bu sebeple amacınız sadece bunlara bakmaksa tuzlu suya geçirmeyin hele de bu kadar kısa sürede , öncelikle bir tuz ölçer edinin. ayda  bir tuzluluğunuzu 1000 de bir arttırın. ve büyümelerine göre 1010 seviyelerine kadar çıkartın. balıklarınız en sağlıklı ve hareketi bu seviyede tuzla yakalarsınız.

bu seviyede tuzlulukta skimmira veya kayaya ihtiyacınız yok normal tatlı su ekipmanları ile sürdürebilirsiniz.

bu yazdıklarım sadece GSP bakacağınız kanısıyla yazılmıştır. deniz balıklarına ilginiz ve isteğiniz var ve marin kurmak istiyorsanız tabiiki tuzlu suda da bakılabilirler.ancak bu kadar kısa sürede tuzluya geçirmeyin,  resif  kuramazsınız çünkü snail, conc ve karidesleri zevkle yiyeceklerdir. mercanlara dokunuyorlarmı tam olarak bilmiyorum tecrübe etmedim ama dokunacaklarını sanmıyorum. ışık konusunda mağara tarzı veya gölgelik yapacak kaya altı gibi yerler oldukça fazla ışık sorun olmayacaktır.
Merhaba Atakan Bey,

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. 

Şimdi şu şekilde bilimsel yabancı ve türkçe kaynakların tamamını araştırdım. 5cm üzeri boya ulaştıklarında en sağlıklı olarak 1.020 tuzluluk oranı ve üzerinde en sağlıklı yaşam sürelerine ulaştıkları bilgisine ulaştım. Tatlı su : 6 YIL ACI SU:9 YIL TUZLU SU: 13 YILA kadar yaşatanlar olmuş. Bu nedenle 1.023 seviyelerine kadar çıkartacağım. Özellikle yurtdışında sağlıklı olarak büyüten kişiler tamamen marine veya reef akvaryumlarında bakıyorlar. Bu nedenle benimde o seviyelere çıkmam gerekmekte. Şu an tuzluluk seviyem dün itibari ile 1.016. Hydrometrem var bu arada çok profesyonel değil ama test ettik 0.001 oranında hata payı ile ölçüyor.

Bir kısım sorunları çözdüm öncelikle TOMS RAPIDS PRO set aldım. Skimmer ve Sump ihtiyacım doğrudan kalktı sadece kaya ve ışık konusunda desteğe ihtiyacım var. 

1012 tuzlulukta 3 yaşındalar geldiklerinde şu andaki kuyruklarının boyutundaydılar yazdıklarım kendi tecrübelerimdir. Üstte resif akvaryumum olmasına rağmen tuzluda bakmayı düşünmüyorum sağlık, hareket ve tombikliğin zirvesindeler. Bütün gün göbek üstü kumda yuvarlanıyorlar

Ekli dosyayı görüntüle 59268

Bu balıkları akvaryum ortamında şişkin görüyor musunuz?

1012 tuzlulukta 3 yaşındalar geldiklerinde şu andaki kuyruklarının boyutundaydılar yazdıklarım kendi tecrübelerimdir. Üstte resif akvaryumum olmasına rağmen tuzluda bakmayı düşünmüyorum sağlık, hareket ve tombikliğin zirvesindeler. Bütün gün göbek üstü kumda yuvarlanıyorlar

Ekli dosyayı görüntüle 59268 
Maşallah çok güzeller.

Bu balıkları akvaryum ortamında şişkin görüyor musunuz?
Ben hiç şahit olmadım ama Atakan Bey daha tecrübeli o belki tecrübe etmiştir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar