Keşfet

Radium 20.000k 150w De Hqi

savasdaghan

Yeni Üye
Ad Soyad
Savaş
Sevgili forum üyeleri,

Radium 20.000K 150W DE Metal lambayı acaba nereden temin edebilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,

Sevgiler, saygılar.

BlackJag bilir kesin.

0212 249 09 64 Karaköyde bankalar caddesinde bir dükkan, ellerinde olması lazım ama yoksa getirtebiliyorlar ancak bu ürün hakkında yapılan yorumlar ve kullanıcı memnuniyeti sizi yanıltmasın ara ara böyle trendler ve farklı arayışlar her zaman olmuştur ,aslında bu lamba benimde düşündüğüm bir lambaydı ama 20000 kelvin yerine 14.500 megachrome giesseman tercih ettim yakın zamanda elimde olacak,iyi bir reflektör ile mükemmel sonuç alabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bahadır sadece trend meselesi değil olay radium lambalar çoğu lambayı direk solluyor. Aşağıdaki resim giesemann 10k ile radium 20k karşılaştırması. Giesemann lamba giesemann balat radium lamba manyetik balastlı graği ve dikkat edersem PPfd değerinde 20k olmasına rağmen 10K lık lambadan çok ama çok daha düşük bi gücü var. Renk olayında ise 10K ile 20K karşılaştırılmaz.

By

Bahadır sadece trend meselesi değil olay radium lambalar çoğu lambayı direk solluyor. Aşağıdaki resim giesemann 10k ile radium 20k karşılaştırması. Giesemann lamba giesemann balat radium lamba manyetik balastlı graği ve dikkat edersem PPfd değerinde 20k olmasına rağmen 10K lık lambadan çok ama çok daha düşük bi gücü var. Renk olayında ise 10K ile 20K karşılaştırılmaz.

By
Devrim inan artık bana böyle tablolar ve grafikler çok inandırıcı gelmiyor,o kadar çok ticari efsaneler oluşturulduki ,mavi/yeşil tonlarının hakim olduğu bir lambanın veriminden artık süphe eder oldum en iyisi denemekten geçiyor şimdi ben 14.500 megachrome coral deneyeceğim baktıkki,bundanda memnun değiliz o zaman radium'unda tadına bakarız :D fiyat olarak türkiye'ye gelişide ucuz bir lamba değil üreticiside bir çok florsan dahil üretici firması oshram,aynı zamanda yurtdışında aynı iki lambanın aynı balast ile farklı renkleri verdiğinide okumuştum ne kadar doğrudur bilmiyorum aklıma hep mesir macunu kıvamında yapılan kandırmacalar girdiği için her olaya şüphe ile bakıyorum,bunun yanunda tek duylu olanlar çok daha fazla kullanılıyor genelde 70-150 watt yorumlarına çok az rastlanıyor dediğim gibi kullanmadan bir şey söylemek zor.

Aslında en önemli konu balast şuan bende 6 adet aldım 150 watt olanlarından var ve önümüzdeki ay takacam zamanlarının dolamasını bekliyorum BLV lerin ama ben kullanan gözümle gördüm BLV nin 20K ları bu lambanın yanında ferranin şahinle kapışması gibi kalıyor :) Reefcentralde de bakarsan genelde radium dan herkes çok ama çok memnun tabi şöle bişi var Bahadır benim çözemediğim. Yurtdışında Radium Blv den minimum %25-35 arası pahalıdır ama ülkemizde BLV radiumdan %30 pahalı nasıl iş çözemedim :) Yeni BLV distribütörü herşeyi mahvetti bence

Bu arada bu tablo öylesine bi tablo değil reefcentralde ışık konusunda guru olmuş Sanjay's ın sitesinden alınmış tablodur

lighting_metal_halide_radium_20000K.jpg

lighting_metal_halide_iwasaki_6500K.jpg

lighting_metal_halide_aqualine_10000K.jpg

lighting_metal_halide_ushio_10000K.jpg

lighting_metal_halide_XM_10000K.jpg

lighting_metal_halide_PFO_13000K.jpg

lighting_metal_halide_hamilton_14000K.jpg

lighting_metal_halide_sunburst_12000K.jpg

lighting_metal_halide_sunburst_12000K.jpg

Ben bu ithaalat olayından hiç bir şey anlamıyorum devrim aslında bu resimlerede çok inanmıyorum giderek paranoyak olacağım...

Valla Best elektronikten 90 tl ye aldığım BLV lere şuan 200 tl istiyorlar o lambaya o parayı vereceğime 150 tl ye Radium alırım dedim 6 adet aldım bekliyorum lambaların değişme zamanını resimden anlaşılsa aradaki fark yollıyım diyecem ama anlaşılmıyor ne yazıkki :( yada ben beceremiyorum ama genede şunu diyorum 200 tl BLV ye para vereceğime gider Giesemann yada Radium alırım. Bende giesemann düşündüm ama balastı kendi balastı olmadığında %10 minimuma varan güç kaybı olduğunu yurtdışında sölendiğinde Radium aldım. Giesemanı kendi armatüründe yanan ve balastı giesemann olmayan armatürde yanarkenki halinide gördüm bence fark var :)

Gene bir guru abimizin yorumları internette gurudan bol bişiii yok yakında dalaylamaya erecekler,arkadaşında belirttiği genel anlamada en mükemmel ampül iwasaki 6500 k olan ilginçtir bu firmanında üreticisininde oshram olduğu söyleniyor

Metal Halide Bulb Information

There are three main considerations to decide upon when choosing Metal Halide bulbs and systems: Type of bulb, Wattage and color temperature.

There are two different types of bulbs available within the metal halide family. First are the single ended bulbs or also referred to as mogul based or abbreviated SE. Single ended lamps will have a thread ended like a normal light bulb only a little thicker and will screw into a mogul socket. These bulbs are most commonly seen in 175, 250 and 400 watt but are also occasionally available in 150 and 1000 watt versions. The SE bulbs have a glass tube around the arc tube (the part that lights up) to help protect them. This glass will provide UV protection and the bulbs do not need another protective shield when placed over the tank. But if you have fish that tend to splash the extra protection of a glass shield could prevent the bulb breaking. Single ended bulbs are the most common metal halide bulbs being used and will have the most types of bulbs available (currently).

The second types of bulbs available are the double ended bulbs (abbreviated DE). DE bulbs lack the threads and UV casing found on SE bulbs. Instead they will be held in place using two ceramic endcaps that the bulbs snap into and the pendant or fixture that houses the bulbs will have a UV glass shield. DE bulbs should never be run over a tank without the use of the glass shield. While DE bulbs are newer to the industry they have made leaps and bounds since they were introduced and are becoming more and more popular. This popularity is mainly due in to the fact that when compared watt to watt to SE bulbs they will have a higher PAR value (P.A.R.- Abbreviation for Photosynthetically Active Radiation. Used in measuring the light levels or energy given off by a lamp). Most commonly you see the DE bulbs in 150 and 250 watt bulbs but there are 70 and 400 watt versions also available.

There are generally two considerations when planning wattage, tank depth and the requirements of various types of corals. For SE bulbs, tanks 18" and shorter it is recommended to use 175. For tanks 18-24” deep 250 watt bulbs are recommended and tanks 24" and over will use 400 watt MH bulbs. I have found most soft and large-polyped-stony corals to do just fine within 5-15 inches a 175 watt bulb and 10-24 inches a 400 watt bulb. Most small-polyped-stony corals survive within 5-10 inches a 175 watt but appear to thrive within 5-15 inches of 250 and 400 watt bulbs. For DE bulbs it is generally recommended for tanks 22” or shorter to go with 150 watt and for tanks 22-30” deep to use 250 watt bulbs. 70 watt DE bulbs can be used for tanks under 15” deep and for tanks over 30” deep 400 watt DE bulbs are usually recommended. These are all just general statements to assist in going the correct route with choosing wattage. Water clarity and quality will also play a big factor in allowing light to penetrate deeper in the tank.

Color temperature is a hotly debated topic where there is no one recommendation that will fit everybody. Lowers Kelvin temperatures are more yellow and green in color while higher Kelvin temperatures are more white and blue in color. There are two factors that determine most hobbyists choice of bulb colors, par rating and aesthetics. The 6500K Iwasaki bulb is generally regarded as an excellent PAR rated bulb. However, its green tinged yellowish color makes for what is considered by many as poor aesthetics. This is not the say the much bluer 20,000K German bulb is aesthetically ideal. Many hobbyists complain this bulb is too blue. By far, the bulbs most popularly purchased are ones rated between 10,000K and 15,000K. The majority of hobbyists choose aesthetics as the determining factor of choosing color temperature for the primary reason that the appearance of our aquariums is of utmost importance. Due to the subjective nature of color preference, we refrain making suggestions on which color temperature is right for you. Instead, we have a visual bulb comparison of some of the most popular SE bulbs on the market.

As a general rule of thumb, use one metal halide bulb for 24" of tank length.

Metal Halide bulbs are one the most difficult aspects of the hobby to recommend. Most of the information here is general.

Balastı sanırım giesemanın atco olması lazım bende yeni laytron aldım oda ispanyol malı bakalım göreceğiz...

Delisiniz.....
default_tongue%20(1).gif

0212 249 09 64 Karaköyde bankalar caddesinde bir dükkan, ellerinde olması lazım ama yoksa getirtebiliyorlar ancak bu ürün hakkında yapılan yorumlar ve kullanıcı memnuniyeti sizi yanıltmasın ara ara böyle trendler ve farklı arayışlar her zaman olmuştur ,aslında bu lamba benimde düşündüğüm bir lambaydı ama 20000 kelvin yerine 14.500 megachrome giesseman tercih ettim yakın zamanda elimde olacak,iyi bir reflektör ile mükemmel sonuç alabilirsiniz.
Telefonla görüştüm ancak ellerinde sadece sylvania olduğunu belirttiler. :(

Valla Best elektronikten 90 tl ye aldığım BLV lere şuan 200 tl istiyorlar o lambaya o parayı vereceğime 150 tl ye Radium alırım dedim 6 adet aldım bekliyorum lambaların değişme zamanını resimden anlaşılsa aradaki fark yollıyım diyecem ama anlaşılmıyor ne yazıkki :( yada ben beceremiyorum ama genede şunu diyorum 200 tl BLV ye para vereceğime gider Giesemann yada Radium alırım. Bende giesemann düşündüm ama balastı kendi balastı olmadığında %10 minimuma varan güç kaybı olduğunu yurtdışında sölendiğinde Radium aldım. Giesemanı kendi armatüründe yanan ve balastı giesemann olmayan armatürde yanarkenki halinide gördüm bence fark var :)
Devrim bey radiumları aldığınız yerin tel. gönderebilirmisiniz?

Devrim bey radiumları aldığınız yerin tel. gönderebilirmisiniz?
Hepinize teşekkürler,

İnternet araştırmalarım sonucu lambayı buldum, İstanbul kapman ticarette var 0212 210 27 05.

Sevgiler, saygılar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri