Keşfet

Red Planaria Flatworm Kimyasal Tavsiyesi

Engin Sarı

Yeni Üye
Ad Soyad
engin
Değerli Forum üyeleri selamlar,

Nano akvaryumuma bir süre önce forumdan veya mercan ithalatından flatworm geçti.Daha önce başıma gelmediği, başka bir tankta görmediğim için heralde yararlı canlı diyip geçmiştim.Geçen süre içinde popülasyonu hızlı bir şekilde arttı,soft mercanların üzerini kaplamaya başladı,pod sayısında azalma oldu ve durumdan işkillenmeye başlayınca araştırıp flatworm olduğunu zararlı,kurtulması zor bir canlı olduğunu öğrendim.

Biyolojik olarak canlıları tüketme eğilimi yüksek olan balıklar nanoma malesef uygun değil,daha küçük türler ise şans işi sanırım ben scooter'dan sonuç alamadım.

Kimyasal kullanmak için araştırma yaptım;Seachem Flatworm exit,Biltricide,Levisole kullanılan kimyasallar arasında imiş.Flatworm Exit ülkemizde yok sanırım?

Ulaşımı kolay bir kimyasal üzerinden tavsiye vererek,deneyimli yorumlarınıza ihtiyacım var,şimdiden teşekkür ederim.

Sağlıklı hobiler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mavi şeritli deniztavşanı (blue velvet nudibranch) bulabilirsiniz, bunlar genelde flatwormları yiyor. Flatworm exit deneyebilirsiniz ama flatwormlar öldüklerinde toksin salgılıyorlar, bu nedenle öldüklerinde hemen sifonlamanız gerek. 

Gecmis olsun ben sizin yerinizde olsam tankiniz nano oldugu icin suyu flatwormlari cekmicek sekilde ucuna corap gecirip suyu baska biryere suzerdim mercanlari da  tropic marin pro coral cure gibi sulisyon gibi bi urunle mercanlara banyo yaptirir uzerindeki flatwormlari oldurur ayirdiginiz suya koyardim ve tanktaki kumu kayayi komple atip tanki tatl su ile yikar canli kum ve kaya alip tekrar tanka koyardim canlilari uzun anlattim ama nanoda kolay olur :)  gecen sene tek tuk benim tankimdada cikmisti mercanlara tek tek banyo yaptirip yok ettim hepsini cok sukur bir senedir yoklar camlarda orda burda cok yoksa sadece mercanlar uzerindeyse mercanlara banyo yaptirip tanka da koyabilirsiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mavi şeritli deniztavşanı (blue velvet nudibranch) bulabilirsiniz, bunlar genelde flatwormları yiyor. Flatworm exit deneyebilirsiniz ama flatwormlar öldüklerinde toksin salgılıyorlar, bu nedenle öldüklerinde hemen sifonlamanız gerek. 
+1

Konu görüntüleyen kullanıcılar