Keşfet

Red Scooter Blenny beslenme yardım

ozmin

Yeni Üye
Ad Soyad
osman serdar
Merhabalar yaklaşık bir yıllık 60 litre nanoma 1 ay önce red scooter blenny ekledim (resimde sol altta), nüfus 2 palyaço 1 bicolor blenny ve tangaroa goby (yakalarsam satmayı planlıyorum).

Malum nanoda pod varsa da red scooterı doyurmuyor o yüzden mysys ve artemia ile besleme yapıyorum günde iki kez, ancak dondurulmuş yem ile akvaryuma giren fosfat yüzünden küçük bir alanda cyano yu çözemiyorum. tropic marin fosfat tesi 0.025 ölçüyor hata payı nedir bilemiyorum.

İlk sorum dondurulmuş yemleri ro su ile durulayıp süzgeçten geçirip vermek ve filtre içinde fosfat tutucu ile problem haline gelmesi önlenebilir mi? ya da başka bir yöntem var mı?

İkinci sorum dondurulmuş yem dışında s boy ya da flake yeme alıştıklarını gördüm, bu tür yemlere alıştırma yöntemi nedir?

Ekli dosyayı görüntüle 47946

merhabalar

öncelikle iyi günlerde büyütün

dondurulmuş yemleri bir çay bardağında çözdükten sonra süzgeçten geçirip kullanmak suretiyle kullanılması daha iyi bir çözüm fosfat adına 

bu tip balıklarımızı yeme alıştırma konusunda şöyle bir yöntem izliyorum:

cam ısıtıcı tüpü veya benzeri deney tüpü gibi balığın içine girip çıkabileceği15 cm civarı bir cam şişe edinip balığın oyalandığı veya çok bulunduğu bölgeye içine mysys artemiya ve balıkları cezbedecek yemle birlikte karıştırıp koyun illa ki içine girecek ve sevdiği şeyleri yerken yem de almış olacak sonrasında içerideki yem miktarını arttırıp canlıyı yeme alıştırabilirsiniz.Biraz meşakatli ve sabır isteyen bir iş ama iyi ve iş gören bir yöntem ve uyguladığım bir yöntemdir

pod için de sitede satışını gördüğüm veya temin edebileceğiniz fitoplankton almanızı öneririm hem var olan pod larda  artışı ve beslenmesi hemde mercanlarınız beslenmesi için yararlı olacaktır

keyifli hobiler

Konu görüntüleyen kullanıcılar