Keşfet

RED SEA 130 KURULUM VE SES SORUNU

madenli

Yeni Üye
Ad Soyad
SEFER
merhaba 

Form üzerinden özgür beyden satın aldığım akvaryumu dün akşam kurulum işlemine başladım kumu direk boşaltıp   kova içerisinde karısımı hazırladıgım tuzlu suyu ilave ederek dolum işlemini bitirdim sump kısmına filtre malzemesi eklemedim özgür bey sadece ps yardımıyla sert mercanlar dahil beslemiş 

bugün tuz ölçümünden sonra kaya yüklemesi yapıcam kafa motoru ve armatür fanları kafa ağrıtıyor armatür fanları  iptal   etsem ısınma sorun olur mu veya  led döşemek istiyorum yapıskanlı iri büyük  led sıralı sistemlerinden güçlü olduğunu duydum ,   kafa motoru içinde  en uygun fiyat ve model olarak hangisini almalıyım 

teşekkürler 

Ekli dosyayı görüntüle 43487

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fanlar tesisatı koruma amaçlıdır. Bu nedenle fanları iptal etmek intihar olur. Bence orjinali ile oynamayın, yapabilirseniz fanları temizleyin, öyle deneyin. Yine ses yaparsa sessiz fanlarla değiştirin. 

bu aksam itibariyle kaya yüklemesi yaptım tuz oranı 1029 cıktı ps devreye soktum kaya yeterlımı 8 kılodan  fazla kaya mevcut daha fazla yukleme yapsam uygun olur mu dızayn durusu ıyımı 

Ekli dosyayı görüntüle 43508

Kayalar yan camlara değmiş nerdeyse. Cam silme ve akıntıda sıkıntı yaşarsınız, en azından 4-5 cm boşluk bırakın oraya...

2 kilo daha kaya koysanız yeterli olacaktır.

Tuzluluk eğer refraktometre ile ölçüldüyse yüksek, düşürmeniz gereklidir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kayaları orta kısma bıraz daha toplucam kaya bolca var kullanmadım ılave ederım 

kullandıgım tuz ölçer 

Atc Refraktometre Rhs-10Atc 

tatlı su eklemesı yapmaya gerek var mı balık yüklemesi olmadığı için tuz yoğunluk azalır mı 

kayaları orta kısma bıraz daha toplucam kaya bolca var kullanmadım ılave ederım kullandıgım tuz ölçer 

Atc Refraktometre Rhs-10Atc  tatlı su eklemesı yapmaya gerek var mı balık yüklemesi olmadığı için tuz yoğunluk azalır mı 
Tatlı su ile değişim yapmadığın müddetce tuzluk düşmez

Başlangıç için pratik sistemler bunlar ama PS nin ve aydınlatmanın narin mercanlar için pek yeterli olmaması, otomatik su tamamlama olmadığı için tuzluluğun hep değişken olması vb. sorunlar var...

derlı toplu durması dızayn guzel oldugu için hanımın onayında aldık mecburen   fıyatıda cok uyguna geldı  su tamamlama mekanızması mevcut   ps performans kopurtmesı suanlık iyi  armatur ozel yapıım 4x24 t5 +metal halide x led desteği mevcut aldıgım kısı en sert mercanları cok rahat beslemıs orgınal kapak sıkıntı fan sesınden kullanmıyorum led dosencek   

Başlangıç için pratik sistemler bunlar ama PS nin ve aydınlatmanın narin mercanlar için pek yeterli olmaması, otomatik su tamamlama olmadığı için tuzluluğun hep değişken olması vb. sorunlar var...
Ben çok söyledim ama dinletemedim Eser bey sonunda pişman olacak. Allah'tan ucuza almış çok zarar etmeyecek.

kaya eklemesi yaptım arka taraf komple acık bıraktım 
metal halide devredeyken gün ısığından farkı yok 
Fotoğrafı göremedim ama yanlar ve arkaya boşluk verdiysen iyi hamle...

aldıgım kısı dedıgım gıbı en sert mercanları beslemıs uzerınden kendı orgınal kapagı suyu ısıtıyor ve ısık yetersız hedıye ettıgı armatur 1500 tl degerınde dun teleskop akvaryuma gıttım hepsı metal halen kullanıyor led kesınlıkle karsılar verım alınamayacagını soyledıler gun ısıgına en cok benzeyen metal.halenmıs zaten 20 kg fıjı kaya kum dalga motoru armatur ısıtıcı su tamamlayıcı tuz olcer
hedıye ettı sagolsun zarar etmeyız

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekli dosyayı görüntüle 43536

Fiji dediğiniz kayalar bunlarsa bunlar Fiji değil görebildiğim kadarıyla.

Çok hafif ve beyaz renkte daha önceki akvartyumda  aldığım yerli kayalar hepsi sarı renkte ağırdı

maşallah güzel akvaryum hayırlı olsun inşaallah fanı devir kontrollü yaparsanız daha sessiz olur ısındıkça devri yükselir

teşekkür hayırlısı bakalım kurduk bekliyoruz bakteri oluşmasını karides gömücem hızlandırmak için süreci çoğu kişi bu yöntemi yapmıs 

Ekli dosyayı görüntüle 43587

oturmuş akvaryumdan veya temiz denizden birazda olsa kum, kaya, su eklenmesi iyi olur sanırım 

nitratı ve fosfatı düşürmek içinde sumpa bitki koyarsanız iyi olur

bogazdan alabilirim aslında suyu dinlendirip mi  eklemek lazım  , bitkiler neler olabilir 

Konu görüntüleyen kullanıcılar