Keşfet

RED SEA 130 SON DURUMU

madenli

Yeni Üye
Ad Soyad
SEFER
Merhabalar 

2 hafta önce kurdugum red sea 130d akvaryum kayalarda yesıllenmeler minik dallar cıkmaya basladı sürec normal mi ?  test yapmadım , tuzluluk oranı 1025 - sıcaklık 26 kuma 1 tane karides gömdüm , hafif yemleme ve reef advantage  calcıum akvaryum suyana karıstırıp 5 gr ekledım kayaları bir cogunu cıkardım daha fazla yükleme yapsam mı  uygun olur mu dızayn konusunda kafa karıstı yapmadım   , 1 hafta sonra filtre malzemesi karbon , seramik ps kısmına derin gözenekli sünger  ekledim  suda hafif bir sis var çözemedim normal mi

test kiti 

baslangıc ıcın yeterlı mi

Ekli dosyayı görüntüle 43724

Ekli dosyayı görüntüle 43725

Ekli dosyayı görüntüle 43726

Ekli dosyayı görüntüle 43728

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar;

2 hafta gecmiş hafifte olsa diatom sureci baslamıs. Bakteriler artık yavas da olsa işlevsel hale gelecek bulanıklık icin bakteri katkısı girin. Oncesinde artık temizlik ekibini devreye alabilirsiniz. 15-20 conch, 3-5 turbo snail isinizi bu tankta gorur. Canlilari eklemeden once su testi yapın fosfat cok yuksek ise giris yapmayın. Temizlik ekibinden sonra donguyu hızlandırmak icin nitrit,nitrat ve fosfat değerleriniz uygun ise  ufak true percula cifti veya chromis tipi canlı girin. 3 aydan once mercan girisi yapmayın bırakın su dengeleri otursun.

brgds

Selamlar;

2 hafta gecmiş hafifte olsa diatom sureci baslamıs. Bakteriler artık yavas da olsa işlevsel hale gelecek bulanıklık icin bakteri katkısı girin. Oncesinde artık temizlik ekibini devreye alabilirsiniz. 15-50 conch, 3-5 turbo snail isinizi bu tankta gorur. Canlilari eklemeden once su testi yapın fosfat cok yuksek ise giris yapmayın. Temizlik ekibinden sonra donguyu hızlandırmak icin nitrit,nitrat ve fosfat değerleriniz uygun ise  ufak true percula cifti veya chromis tipi canlı girin. 3 aydan once mercan girisi yapmayın bırakın su dengeleri otursun.

brgds
bu hafta sonu ekleme yapalım ozaman temizlik ekibini  , kaya sizce yeterlimi elimde 10 kilo yakın   kaya var eskiden hepsini yüklemiştim çoğunu çıkardım fazla olması suyu fıltre etmesi için daha mı ıyı testleri ayrı ayrı alınmasını savunanlar çok hazır toplu test tam sonuc vermıyormus sızın fıkrınız nedir  teşekkürler

jbl proscan  kara

Ekli dosyayı görüntüle 43538

Selamlar;

Kısaca özetlemek gerekirse:

1- Bu boyutta ki akvaryum icin kaya miktarı yeterli.

2- Akvaryumun icindeki sirkülasyon onemli, akvaryum tabanında ve\veya akvaryumun icinde olu nokta kalmamalı.

3- Test konusunda salifert ve\veya red sea testleri guvenilir. Olması gereken ana testler : Ph, Nitrit, Nitrat, Fosfat, KH ve tuzluluk icin refractometre.

4- Akvaryum hacminiz kucuk maksimum haftalık %15 su değişimi oneririm.

5- Bu tip kucuk akvaryumlar icin auto top off mutlaka olmali baska turlu ne yazık ki tuzlulugu buharlasma miktarına baglı olarak aynı seviyede tutamazsınız. Bu da saglıksız balık ve mercan demek.

brgds

15 counc aldim ekliyorum bugun biraz bakteri kulturu karistircam bilgiler icin tsk

Konu görüntüleyen kullanıcılar