Keşfet

Reef Chocalate sorunu!

gokhanguull

Aktif Üye
Ad Soyad
Gökhan
Merhaba arkadaşlar bir kaç haftadır önerini üzerine Reef Chocalate adlı ürünü kullanıyordum  üzerinde yazdığı şekilde bu süre içerisinde naso percula ve 1 deniz yıldızım öldü 1 senedir bendeydi canlılar bu ürünü girdikten sonra öldüler umarım diğer canlılarımda sıkıntı yaşamam gerekli önlemleri aldım demem o ki bu ürünü kesinlikle önermiyorum. Belki başka bir sebebten olabilir dicem ama bu ürün haricinde ürün girmedim tanka. 

Degerlerim

ca 430 

mg 1350

kh 8 

ph 8.3

amonyak 0 

nitrat 001 

tuzluluk 1025

sicaklik 26 

mercanlarimda bir sikinti yok baliklar ve diger canlilar uzerinde ters etki yapiyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ürünü kullanmadım fakat bu şekil bir ters etkisi genel bir durum değildir sanırım.Bu tarz ürünler birçok testten geçiyor.Durumu tekrar bir gözden geçirin.Belki kaçırdığınız bişey vardır.

Gökhan Bey Merhaba. Bu üründen 1 şişe kullandım, şuanda ikinci şişenin yarısındayım. İlk bitirdigim şişe keskin sirke kokusuna sahip olan üretimdendi, bazı arkadaşlar sirke bu demeye başlayınca Kemal Bey sonraki üretimlerinde bu kokuyu rahatsız etmeyecek seviyeye indirgemişti, şimdi kullandıgım ürün bu partiden. Uzun zamandır kullanmaktayım ve balıklar üzerinde şuana kadar etkisini görmedim. Ürün içeriginde mercanlar için gerekli olan besin elementleri dışında balıklara etki edecek bir kimyasal yok diyebiliyorum. Bu konuda Kemal Beyde en kısa sürede konuya dahil olup bilgi verecektir. Elektirik kaçagı olmus olabilicegi ihtimali varmidir Gökhan Bey.

mercanlarınızda her hangi bir olumsuz tepki var mı ?

Gökhan Bey Merhaba. Bu üründen 1 şişe kullandım, şuanda ikinci şişenin yarısındayım. İlk bitirdigim şişe keskin sirke kokusuna sahip olan üretimdendi, bazı arkadaşlar sirke bu demeye başlayınca Kemal Bey sonraki üretimlerinde bu kokuyu rahatsız etmeyecek seviyeye indirgemişti, şimdi kullandıgım ürün bu partiden. Uzun zamandır kullanmaktayım ve balıklar üzerinde şuana kadar etkisini görmedim. Ürün içeriginde mercanlar için gerekli olan besin elementleri dışında balıklara etki edecek bir kimyasal yok diyebiliyorum. Bu konuda Kemal Beyde en kısa sürede konuya dahil olup bilgi verecektir. Elektirik kaçagı olmus olabilicegi ihtimali varmidir Gökhan Bey.
Merhaba evet cok kotu kokuyor sirkeden daha ağır canlilar zehirlenmis gibi öldü bilemiyorum ben bu urene bagladim cunki 1 senedir yasayan canlilar bu urunden sonra öldu akvaryumda 6 balik daha var elektririkten sanmiyorum cunki onlarda suan sorun yok

mercanlarınızda her hangi bir olumsuz tepki var mı ?
Genel olarak mercanlarimda sorun yok extra bir guzellik canlilikta gormedim kullandigim sure boyunca birtek elegance coralim kullandigim sure boyunca  degisik sekillere girdi bazende acmadi

Merhaba Gökhan bey öncelikle geçmiş olsun.

Yazdıklarımı sakın olaki yanlış anlamayın lütfen,sadece kendi tecrübelerimdir üretici firma ya da sahibi ile en ufak bir arkadaşlık,akrabalık ya da çıkar ilişkim yok ve yapım gereği olamaz da.

Adı geçen ürünü ilk çıktığından beri hatta,üretim izinleri alınmadan önceki zamanlarda da kullandım,tankımdaki hiç bir canlıya balık,mercan,conch,vs,vb, hiç bir zararını görmedim hala da kullanıyorum.

Ama yine de en doğrusu firma yetkililerinin yapacağı açıklamadır.

Üzücü bir durum tekrar geçmiş olsun.

Selamlar.

Ürünü surekli olarak kullaniyorum mercanlarimda veya baliklarimda simdiye kadar herhangi bir olumsuz yönünü görmedim bence baska bir sebebi olabilir.

Mercanlarda bir şey olmayıp balıkların ölmesi üründen ziyade başka bir faktörün etken olduğunu gösteriyor. Balıklar daha dayanıklıdır...

soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz ?

Hayir arkadaşlar tabiki yanlis anlamiyorum belkide yaniliyorumdur o yuzden konuyu actim hep birlikte dogruyu bulmak belkide benim aldigim pakette bi sikinti vardi sadecee genel olarak urunde bi sikinti olmayabilir fakat tankim 1.5 senelik ölen percula ilk baligimdi 5 aylikken almistim yani bu hobiyle alakali hicbirsey bilmiyiyorken tum hatalarima rahmen hicbir canli kayb etmedim ozellikle percula diyorum cunki 3 5 aylikti ilk aldigimda urunu girdikten hemen sonra öldü naso zehirlenmis gibi ilk yemden kesildi aptallasti öldu yildiz ise ilk parcalanmaya başladi sonra öldü mercan olarak elegance coral sikinti yaratti digerlerinde olumlu olumsuz bi etki gormedim bu urunden supheleniyorum cunki ek olarak baska birsey katmadim

tanka tankimda sadece kh ve ca eksiliyor bunlari dozluyorum baska extra birsey hic girmiyorum

Mercanlarda bir şey olmayıp balıkların ölmesi üründen ziyade başka bir faktörün etken olduğunu gösteriyor. Balıklar daha dayanıklıdır...

soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz ?
Sogutucu kullanmiyorum fan var ama onuda yazin kullaniyorum ısım  şuan 26 derecede sabit

Mercan yükünüz nedir ? Foto varsa koyar mısınız sump da olursa süper olur

Maşallah güzel bir tank, bana ph dalgalanması gibi geldi birazcık. Fotoya bakınca ısı dengesizliği kaynaklı gece gündü arası ısı farkından olmuş olabilir. Birdnest daki ve poliplerdeki durum bunu gösteriyor. Ayrıca aynı sebeple sanırım  cyano sorununuz da var. Acilen tanka saf bakteri girerseniz ve suyun ısısını dengelerseniz sorununuz kalmaz. Karbon kaynağı ( bakteri besini) kesinlikle girmeyin. 

bence acilen bir soğutucu ve ya fan ikame edin.

ayrıca balıkların bazısı ölmesi gibi durum olmaz zehirlenme vakalarında hepsi birden gider emin olun.

bence sizin sorununuz ısı dengesizliği ve ph oynaması...

Ekli dosyayı görüntüle 45618

Tesekkur ederim guttatusun poliplerini birden ustten cektim oyle bakin isterseniz ayrica ph hep sabit benim degiskenlik gostermiyor cyano pek dalganin ugramadigi yerde nokta halinde var chonchlarim onlari yok ediyordu ama onlarda öldu onerilerinizi dikkkate alicam deniycem

Kh eksildikçe koyuyorsanız ph sabit kalmaz...

Test aşamasından beri kullanıyorum ürünü tankımda 12 tane tang vardı o zamanlar ve su anda 1 sohal 1 wrasse ve blue tang mevcut kesınlıkle kayıp yasamadım. günlük kullanım mıktarlarının genelde ıkı katını gırıyorum. Show boy  Tridacna mevcut hemen hemen elementlerın büyük bir kısmını tüketiyor.  Yosun olusumu veya cok asırı kullanımlarda skımmer tasması gibi bir cok sıkıntıya neden oluyor genel olarak kullanılan ürünler... Konu ile alakalı üretici ile görüşmeniz fikir acısından daha fazla aydınlatacaktır sizi Gokhan Bey . 

Balıkları alın başka bir yere elinizde kalan tüm ürünü tanka boca edin yine de balıklara bir şey olmaz iddia ediyorum. Kayıp yaşarsanız ((allah affetsin) günahı benim boynuma. ) sadece maddi düşünüyorum karşılamaya hazırım.

conchların ve Yıldız'ın da erimesi ısı değişikliğini işaret eder bence...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkesin yorumlari icin ve tavsiyeleri icin tesekkur ederim hepsini goz onunde bulundurcam 

Konu görüntüleyen kullanıcılar