Keşfet

Reef Octopus 110s

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Arkadaşlar Reef Octopus 110s 2. el  arkadaştan aldım çok temizdi,sanırım 6-7 aydır belki daha fazla bende evdeki tankımda kullanmaktayım ,daha önce sık sık ektrik kesintisi oldu ve ps geciktirici sayesinde bir problem olmadı ancak bu sabah ps nin çalışmadığını gördüm ,sabaha karşı elektrik kesilip gelmiş,motor yandı diye üzüldüm,söküp temzileyip çalıştırdım dışarıda çalıştı,sorun sumpa koyup çalıştırdığımda hava çekmediğini farkettim ,hava ayar yerinden az üflediğim zaman normale döndü,bunun sebebini bilen ve bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa yardım etsin lütfen.

Çalışıyor ama hava çekemiyorsa, hava emiş hortumu veya hortumun takıldığı nozzle bir şekilde tıkanmış olabilir kontrol edin...

nozzle, tuz kireç vs ile tıkandıysa sirkeye koyup bekleyin... İçine birşey kaçtıysa çıkartın...

motor eskisi kadar güçlü çalışmıyor, o yüzden hava çekemiyorsa motor arızası demektir, yeni motor bloğu alarak çözebilirsiniz...

pervane ve mili de kontrol edin, çırpıcıya birşey dolanmış mı?

mil kirlenip dönüşü zorlaşmış mı?

hepsini kontrol edin...

olduğu gibi çalıştırmaya zorlarsanız şimdiye kadar yanmadıysa  da yakacaksınız motoru...

Çok teşekkür ederim dostum ,dün tüm parçaları tek tek temizledim,motor ve diğer parçalarda sıkıntı yok,yukarıdaki deliklerden üfleyince devreye giriyor ,şimdilik çalışıyor böylece ,elk kesilince bakalım ne olacak.

Motor milini kırdım malesef bulamıyorum ,geçici bir şey yaptım.

O tür sorunlar zamanla olmakta bendede var modelini hatırlamıyorum motorda bir problem yok lakin tamamen hava giriş dizaynı ile alakalıdır diye düşünüyorum üflemeden havayı almıyor sizdeki modelin milini bilmiyorum ama benimki seramikti bende kırmıstım daha sonra krom mil taktım sorunsuz calısmaktaydı.

Şu an bende ona benzer bir şey yaptım çelik şişten kesip yaptım ,

Konu görüntüleyen kullanıcılar