Keşfet

Reef Octopus biochurn reaktor

hedehodo

Yeni Üye
Ad Soyad
Cihan Akgun
Arkadaslar Merhaba,

Uzun suredir 300lt tankim icin phosban reaktoru modifiye edip biopellet reaktoru olarak kullaniyorum. Performansindan oldukca memnunum fakat dairesel hareketle biopelletleri cevirmedigi icin biopelletler reaktor govdesine carpiyor ve oldukca fazla ses cikariyor. Arastirmalarima gore dairesel hareket yapan biochurn oldukca sessiz fakat alt kismindaki çark surekli sikisarak problem cikariyor diye yorumlar okudum. Bu reaktoru kullanmis ve yorum yapacak olan var mi? Baska marka/model tavsiyelerine de acigim.

image_biochurn170int_6.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben bu reaktoru kullandim, tek dert agir pelletler kullanacaksaniz yetersiz kaliyor. Ayni sekilde yuksek dozda pellet kullanacaksaniz yine yetersiz geliyor. JNS omegaya gectim cok daha etkili bir reaktor. Ancak dusuk hacimler icin gayet is gorur bir alet oldugunu dusunuyorum.

Elektrik kesilmesi sonrası farkı nedir bu iki modelin?

pelletler yapışınca omega türü bir reaktörde mi daha kolay açılıyor? Biochurn tipi reaktörde mi?

bu soru da benden gelsin :)

Omeganin ic yuzey alani daha fazla, ayrica tamamen aciliyor, mudahele etmek daha kolay, pelletlerin bir birine yapisma olasiligi daha dusuk, ayrica cihaz alcak, tamamen su icinde calisiyor. Gecen basima geldi, actim akvaryum suyu aldim bir kaba karistirip bakteri ekleyip geri koydum, nitrat ve fosfat degerlerimde oynama olmadi. Biochurne mudahele cok daha zor, icine el girmiyor. Ama 50gr pellet calistirilacaksa biochurn de gayet is gorur, uzun sure nitrat okumadim testlerde biochurn kullanip. Cihazi kotulemis olmayayim :)

REEF OCTOPUS bıochurne 90 ınt kullanıyorum 1 aydır

ses sıfır sorun yok

çevirmeyi dairesel hareketlerle yapıyor , diğer reaktörler genelde alttan motor ile çevirdiği için kaynar gibi çeviriyor 

merak ettiğim dairesel dönmesi birazda hızlı dönmesi bakteri oluşumuna negatif etkisi varmıdır?

Konu görüntüleyen kullanıcılar