Keşfet

Reeflowers hazır deniz suyu kullanımı hakkında

dgkngrbz

Yeni Üye
Ad Soyad
Doğukan Gürbüz
Merhabalar,

140 Litre tuzlu su akvaryumu kurulumuna başlayacağım. 15 yıllık tatlı su akvaryumu deneyimim var ama tuzlu su akvaryumlarında çok yeniyim. forumlarda merak ettiğim konu ile ilgili bir yazı bulamadım. diatom sürecinin sıkıntısız ve kolay atlatabilmem için RO suyumu yoksa Reeflowers ın 20Lt 'lik bidonlarda sattığı hazır deniz suyunu mu kullanmalıyım. Hazır suyu kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse fikirleriyle çok memnun olurum. 

bence kullanabileceğiniz bir ürün tavsiye ederim, ancak yinede suyu ekler eklemez canlı girişini hemen yapmamanız tavsiyedir.

bazı hobiciler hemen canlı girişi yapılmasını tavsiye edeceklerdir, ancak benim tavsiyem en az 1 hafta sistem çalışır durumda beklemeniz ve sonrasında basit canlılarla giriş yapmaya başlamanız. 

tavsiye ederim ,,,,fakat kurduğunuz sistemlede biraz alakalı,,altyapı iyise hızlı mercan ve balık girişi yapılabilir(ertesigün),, ,sadece maddi yük olur okadar,,kullanım tecrübe ile sabittir...tabiki sistem alt yapı zayıfsa , ne yaptığınızı tam bilmiyorsanız hızlı girişler sıkıntı çıkarabilir.

dipnot: hızlı giriş olucaksa hazır suda canlı kum ve canlı kaya kullanın yoksa bence pek anlamı kalmaz sadece hazır suyun.....

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür ederim cevaplar için. Hemen canlı girişi için düşünmemiştim. Araştırmalarımda diatom sürecinin uzun olabileceğini farkettim. Böle bir uygulamayla canlı kaya üzerindeki bakterileri daha çabuk aktif edebilir miyim diye merak ettim.

sistemimde tunze9004 var , natures ocean ın canlı kumu ve canlı kayaları olacak. 60x60x40 lık bir akvaryum. Suyu da hazır kullanırsam , azot döngüsünün kısa sürede başlayacağını tahmin ederek suyu kullananlardan tavsiye istedim. 

Teşekkür ederim cevaplar için. Hemen canlı girişi için düşünmemiştim. Araştırmalarımda diatom sürecinin uzun olabileceğini farkettim. Böle bir uygulamayla canlı kaya üzerindeki bakterileri daha çabuk aktif edebilir miyim diye merak ettim.

sistemimde tunze9004 var , natures ocean ın canlı kumu ve canlı kayaları olacak. 60x60x40 lık bir akvaryum. Suyu da hazır kullanırsam , azot döngüsünün kısa sürede başlayacağını tahmin ederek suyu kullananlardan tavsiye istedim. 
sadece ps olmaz , reaktör de kullanman lazım,,carbon+fosfat tutucu yada biopellet ve carbon reaktörü lazım...ayrıca o hacimde ki tanka 9004 yetmez,,9012 olabilir....

sadece ps olmaz , reaktör de kullanman lazım,,carbon+fosfat tutucu yada biopellet ve carbon reaktörü lazım...ayrıca o hacimde ki tanka 9004 yetmez,,9012 olabilir....
Forumda bir çok kişi bu boyutlarda bir akvaryum için tunze9004 önermişlerdi. Özelliklerinde de 300 lt akvaryum suyu için uygundur diye gördüm. O sebebple çoktan almış oldum. Siz öyle diyince biraz soru işareti oluştu kafamda. İnternette izlediğim bu boyutlu tank videolarında da tunze 9004 kullanılmıştı.

arka sumplı bir akvaryum yapıyorum yerim reaktörler için olmayabilir. Reaktörsüzde bu işi götürenler gördüm ama yine tavsiye ettiğiniz için kafam karıştı :)  illaki gerekli midir ? 

Forumda bir çok kişi bu boyutlarda bir akvaryum için tunze9004 önermişlerdi. Özelliklerinde de 300 lt akvaryum suyu için uygundur diye gördüm. O sebebple çoktan almış oldum. Siz öyle diyince biraz soru işareti oluştu kafamda. İnternette izlediğim bu boyutlu tank videolarında da tunze 9004 kullanılmıştı.

arka sumplı bir akvaryum yapıyorum yerim reaktörler için olmayabilir. Reaktörsüzde bu işi götürenler gördüm ama yine tavsiye ettiğiniz için kafam karıştı :)  illaki gerekli midir ? 
yapan ustaya söyleyin ona göre yapsın arka sump ı,,,reaktör için yer bıraksın,,carbona reaktör gerekmez sizde ozaman ,suyun geçtiği yere koyarsanız,,usta bilir ona göre yapar arka sump ı ,ama fosfat yer ayarlayın

forumda çok konu mevcut ,,okuyunuz kurulumla ilgili,,

iyi aksamlar herkese,

bu ürünü İstanbul anadolu yakasında nereden temin edebiliriz acaba işyerindeki nanom için düşünüyorum maalesef iş ortamında tuzlu su hazırlamak zor evden de taşımaya üşeniyorum artık... reklama giriyorsa özelden de yazabilirsiniz...

saygılar

Bu ürün bakteri içermemektedir. Sadece kimyasal düzeyde idealize edilmiş bir haldedir. Genelde çok yoğun acro tanklarında bunla su değişimi yapmanın canlıları coşturacağı düşünülür. Acemiler için de bir kolaylık olabilir diycem de herşey hazır hazır acemilik atılmaz zaten. Diatom süreciyle doğrudan bir bağlantısı yok. yine bekleyeceksiniz yine diatom olacak. Çünkü bende araştırmıştım ve bakteri olmadığı için su 'aynı şekilde' canlanacak..

O hazır sular çok pahalıya geliyor ve bakteri vb. olmadığı için pek bir manası yok. Ben olsam 150-200lt lik varil vb. alır ve içine tuzlu su karışımını kendim yapardım. RO suyun içine ölçüsü kadar tuzu koyun ve bir ısıtıcı takıp kafa motoruyla birkaç saat karıştırın. Sonunda da ölçü tutmuş mu diye kalibresi doğru bir refraktometre ile tuzluluğu kontrol edin. Aynı şeyin 1/10 maliyetlisi olur...

teşekkür ederim. su konusuyla bağlantılı olarak sormak istiyorum. bu hazır sularda bakteri kültürü olmayacak. canlı kayalarımıda natures ocean ın kutuda satılan kuru kayalarından alacağım. kum da natures ocean. suyu hazırlayıp akvaryumu aktif ettikten sonra biatom sürecinin hızlanması adına hangi bakteri kültürünü dışarıdan ekleyebilirim. marka model öneriniz var mı ? 

Prodibio biodigest ve bioptim. 

Kullanim oranlarına 3 sayfalık makale yazılır , araştırırsanız doğru miktarı görebilirsiniz. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar