Keşfet

Refigium Örneği

GhostTr

Yeni Üye
Ad Soyad
Emil
photo1_1220876_12729.jpg

tr_hangon.jpg

CR1729_50.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
bende böyle bişey yapıp akv ma askılı yapmak istiyorum paylaşım için teşekkürler..

Akvaryumun boyunda yada yüksekte olmasının ne gibi bir yararı var arkadaşlar ?

Fark yok. Suyun akış mantığı değişebilir çok olsa.

Deep sand olayı gerçekten nitratı emdirme açısından çok kullanışlı peki bu olayı 4 aylık bi sisteme sonradan ekleyebilirmiyiz?

Akvaryumda canlı girmiş iseniz ve ki bu sürede akvaryum suyunuz artık oturmaya başlamış bu demektirki olmaz yani yeni bastan başlaman gerekir bence olmaz deep sand band yapman demek zaten en azami 6 ile 8 cm kum yapman demek yani yanlış olur kolay gelsin

Bence ek bir sistem olarak yerleştirilebilir. Ancak ek olması önemli normal sump sistemini bozmadan yan tarafa ek olarak yaparsan çok kısa bir sürede oturur bence ben sump ımın boş gözüne kaleopa ekledim ve 2 hafta içerisinde değerlerimi ayarlamam ve yosunlanmam bıttı. ama deep sant te istiyorsan bence sump ta boş bir bölmeye ekle yada ayrı bir sistem olarak yanına kur ana sistemine bağla saygılar saygun

Şu an var olan sumpı aslında boşaltıp ek bi cam bölme ile deep sand yapabilirim bu mantıklı cevaplar için teşekkürler.

Salih takıldıgın yer varsa yanına geldigimde yardımcı olurum. Yardımım dokunursa ne mutlu bana. :D

Olur Akın'cım ama fazla detaya girme kafam karışır.biliyosun ben daha acemiyim bu konularda
default_tongue%20(1).gif
:lol:

( Akvaryumun boyunda yada yüksekte olmasının ne gibi bir yararı var arkadaşlar ? )

akvaryumun üstünde olursa refigium da gelişecek codepod gibi yararlı canlılar ( balıkların beslenmesi açısından ) ana tanka, motorların içinden geçmeden daha doğrusu parçalanmadan ulaşabileceklerdir.

( Akvaryumun boyunda yada yüksekte olmasının ne gibi bir yararı var arkadaşlar ? )
akvaryumun üstünde olursa refigium da gelişecek codepod gibi yararlı canlılar ( balıkların beslenmesi açısından ) ana tanka, motorların içinden geçmeden daha doğrusu parçalanmadan ulaşabileceklerdir.

KATILIYORUM EMRE BEYE. YAPILABILINIYORSA AKVARYUMDAN YUKSEKTE YAPILMALI. DAHA YARALI OLACAKTIR.

Şu Refigium olayını bir ben anlayamadım gitti :) Refigium'da amaç tam olarak ne? Bir özel mesajda anlatan olursa çok sevinirim arkadaşlar. Selamlar.

Refigium kullanmanın bence temel iki amacı:

a) İçinde barındıracağınız macro alg 'lere fosfat ve nitrati elimine ettirmek

B) Ana tankda problem çıkaran veya yaşaması mümkün olmayan ufak tefek canlılara bakabilmek.

Şu Refigium olayını bir ben anlayamadım gitti :) Refigium'da amaç tam olarak ne? Bir özel mesajda anlatan olursa çok sevinirim arkadaşlar. Selamlar.

Refigium kullanmanın bence temel iki amacı:
a) İçinde barındıracağınız macro alg 'lere fosfat ve nitrati elimine ettirmek

B) Ana tankda problem çıkaran veya yaşaması mümkün olmayan ufak tefek canlılara bakabilmek.
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler Özdemir bey. Benim de ihtiyacım var aslında refigiuma.

bunlara ilaveten bitkisel fotosentez ile suya oksijen kazandırmış, eğer ışıklandırmasını ana tank ile zıt olacak şekilde ayarlarsak ph daki dalgalanmalarıda önlemiş oluruz.

bunlara ilaveten bitkisel fotosentez ile suya oksijen kazandırmış, eğer ışıklandırmasını ana tank ile zıt olacak şekilde ayarlarsak ph daki dalgalanmalarıda önlemiş oluruz.
Size de teşekkür ederim Abdullah bey. Umarım başarılı olurum. Sonuç hakkında sizleri bilgilendireceğim.

Size de teşekkür ederim Abdullah bey. Umarım başarılı olurum. Sonuç hakkında sizleri bilgilendireceğim.
refigium da 24 saat ışıkları yakmanın dezavantajı olurmu, cyano vs oluşumu için?

Konu görüntüleyen kullanıcılar