Keşfet

Resif Akvaryumu 2 (100x60x45h)

akvaryumtutkusu

Yeni Üye
Ad Soyad
Ufuk UÇAR
Resif severlere merhaba,

7,8 ay önce İstanbul'a taşındığımdan resifi de taşıdım. Akvaryum ve ekipmanlar aynı en yenisi 5,6 yıllık ama sorun yok. Taşınırken balıkların tamamını, mercanların da yarısını sattığımdan, burada ticarilerden veya hobicilerden satın alma veya takas yolu ile istediğim mercanları tamamladım diyebilirim. Akvaryum şimdilik yarı frag tankı görünümünde ama gelişme ve renklenmede sorun yok, hobi devam ediyor. Bir önceki resifinin linki aşağıda.

Herkese iyi hobiler.

http://www.resifbolgesi.com/forums/topic/62351-resif-akvaryumu-100x60x45h/#comments

Ekli dosyayı görüntüle 64336

Ekli dosyayı görüntüle 64329

Ekli dosyayı görüntüle 64335

Yeni kurulumunuz ve yeni ikametiniz hayırlı olsun, İstanbul' a hoş gelmişsiniz. Maşallah mercanların renkleri çok güzel görünüyor, özellikle plate.

Sağolun, hoşbulduk. Aynen, renkleri fotodakilerden daha canlı ve iyi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sürdürülebilirlik açısından örnek aldığım bir hobici olarak, bu yolculuğun sonu Bursa' da biter mi? diye düşünüyorum.  :)

Güncel Aquareef Pro2 LED programını ve kullandığınız yemleri paylaşmanız mümkün  mü?

Kısmet bakalım gezdik epey 30 küsur senede. ????

Aquareef Pro 2 bende 5-6 senedir var. Kendimce ve de firma sahibi Erkan beyle 2-3 yıl evvel kısmen modifikasyon yaptık. Mesela ben akvaryum ayaklarını yükseltim ve önüne göz almasın diye bir kapak yaptım. O da isteğim doğrultusunda bilhassa sıcak ve soğuk beyaz led sayısını düşürerek yerine, blue, royal blue, UV led taktı. O yüzden program bira karışık standart pro 2 ye uymaz, saatleri ve aydınlatma gücü...

Yemler ise çeşitli markalı granül, pul yem ve krill vs.

Günde 2,3 defa az miktarda otomatik yemleme yapılıyor.

Üstad, mercanların renkleri çok güzel, pink birdnest ve germany blue monti bile rengini almış, acaba mercan yemi kullanıyormusunuz, ne gibi katkılar kullanıyorsunuz, su değerlerini paylaşırmısınız?

SPS pink birdnest coral ile germany blue coral, bakımı basit, orta derece canlılar, normal SPS bakımı ile gelişip rengini alırlar. Mercan yemi kullanmıyorum. Hafta bir üç camı sildiğimde çıkan toz yosunlar ile balık yem ve pislikleri yetiyor mercanlara.???? 

Katkı olarak markalı toz, Ca, Mg ve kh kullanıyorum. Su değerleri ise normal.%025 tuz yoğunluğu, 25 derece sıcaklık, 8 kh, 420 ca, 1350 Mg, 0.03 Fosfat, 1,2 mg/lt de nitrat var.

Hocam varsa sumpun güncel resimi var mı?

Resifin yeni video veya fotosu da var mı?

Konu görüntüleyen kullanıcılar