Keşfet

Resif akvaryumu kuruyorum sorularım ?

SHUSH

Yeni Üye
86 litre olan bir akvaryuma net litresi 65 felan olur büyük ihtimal dalga motoru koymayacağım 600 litre bir kafa motoru alıp sump koyacağım aynı zamanda onu dalga motoru olarak kullanacağım 880 litre olan modelini mi alsam yoksa bu yeterli olur mu?

Ve bu resif akvaryumuna polip,tube worm, mushroom felan koyacağım yani soft mercanlar olacak katkı kullanmalımıyım.

Bu tuzu kullanacağım yeterli olur mu ?

Akvaryumda yosun sorununa yol açmıyacak mercanların rengini iyileştirecek bir katkı önerebilirsiniz .

Yanıtlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Not :Balık olarak ilk başta 2 orta boyut palyaço balığı besliyeceğim

Ekli dosyayı görüntüle 64916

Kurulum sırasında herkesin kendi deneyimine göre tavsiyesi farklı olacaktır. Bence kafa motorunu Eheim'ın ayarlanabilir modellerinden alın. Periyodik bakımını yapmadığınızda performansı gözle görülür olarak düşer. Bu yüzden, ya CompactOn 1000 alın ve ayarlayın, ya da yükseğini alın. Başta gereksiz gibi görünse de bir noktada dalga motoru gerekiyor. Tek noktadan akıntı ölü noktadar bırakabiliyor.

Tuz tavsiyem Aquaforest Reef Salt. 15 Dakikada kullanıma hazır hale geliyor. Fotoğraftaki tuzu kullanıyordum, önermiyorum.

Mercanların renklerini koruması için AF Vitality ve AF AminoMix sonuç veriyor. Denge oturana kadar mutlaka tüm yosun çeşitleri bir bir oluşup kaybolacak, en son olmasını isteyeceğimiz tek yosun türü caralline algae baskın olacak. Mercanı besleyen şey yosunu da besliyor, mercana yetecek, yosunun büyümesine izin vermeyecek miktarda katkıları girmek gerek.

Kalsiyum, Alk, Magnezyum ve trace elements ayrı ayrı eklemek yerine Aquaforest Component 1+2+3+ kullanılabilir.

2 Haftada bir de Biodigest bakteri eklemek gerekiyor. Gerisi de var ama listenin sonu gelmiyor.

Ama sadece tuzdan gelen minerallerde yeterli olur değil mi mercanlar için ?

Sobo wp-3500 1200 litre oda ayarlanılabiliyor onu alsam bişey olurmu eheim biraz pahalıda

Motora baktım 25 Watt yazıyor. Bu, sürekli 25 Watt'lık bir ısıtıcının açık kalması ile aynı etkiyi yapacak. Daha bunun PS motoru, ışıktan yayılan ısısı vs var. Watt'ı daha düşük bir motor olsa keşke. SPS Olmayınca aşırı akıntıya gerek olmuyor, hatta ileride iki farklı noktadan hareket daha faydalı olabiliyor. Gönül ister 8 Watt civarı 600L motor olsun. Güçlü motorun hızını düşürdüğümüzde de sadece akıntıyı kısıyor, tükettiği ve yaydığı ısı aynı kalıyor.

Reef salt olunca düzenli su değişimleriyle tabi bir miktar dengeleme yapıyor. Zamanla mercanların türüne göre elle de gereksinimler eklenebilir. Burada önemli olan, ölçemediğimiz şeyi dozlamamamız gerekiyor. Tuzda ve Comp. 1 2 3 de bunlar ayarlanmış olduğundan sorun olmuyor. Başlangıçta Reef salt + calc + alk + mg yeterli olur.

Tmm bende RO su yokta içme suyu kullanmayı planlıyorum assu içme suyu markası olur mu ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de kurulumlarımda pH'dan ötürü Saka su kullandım. Şu adreste su markalarının derinlemesine analizi var: 

Olabildiği kadar TDS'i en düşük suyu kullanmak lazım. Saf su olmadıkları için hiçbiri 0'a yakın değil, içme suyunda bu olmamalı da. Assu kullanılabilir gibi duruyor, pH nasıl olsa birkaç güne değişecek. Yine de mümkünse listeye göre erişiminiz olan en düşük TDS, en yüksek pH (8.3'e kadar) dengesini seçin.

Zamanla RO sistemi su değiştirmeden daha uygun fiyatlı oluyor, hele ATO (otomatik su tamamlama) sistemlerini kullandıkça. Bir gün RO taktırırsanız, RO çıkışı içme suyuna, ucuna takılan maliyeti 100 liralarda olan DI kısmı da akvaryum suyuna gitmeli. Zamanla damacana ve pet şişe sular TDS'leri 0'dan yüksek olduğu için yosun yapıyor.

86 litre olan bir akvaryuma net litresi 65 felan olur büyük ihtimal dalga motoru koymayacağım 600 litre bir kafa motoru alıp sump koyacağım aynı zamanda onu dalga motoru olarak kullanacağım 880 litre olan modelini mi alsam yoksa bu yeterli olur mu?

Dalga motoru, nano tankta olsa, her bakımdan önemlidir. Yosun oluşumunu engellemesinden tutun da canlıların beslenmesine kadar etkilidir. Bütçenize göre bir dalga motoru kullanmanızı tavsiye ederim.

Ve bu resif akvaryumuna polip,tube worm, mushroom felan koyacağım yani soft mercanlar olacak katkı kullanmalımıyım.

Sadece soft, yumuşak mercanlarla yetinecekseniz tuz yoğunluğu, sıcaklık, kh ayarı gibi basit ayarlamalar yeterli, mercan için pek besine ihtiyaç pek yok, balık yemleri ve balık artıkları yeterli.

Bu tuzu kullanacağım yeterli olur mu ?

Hesaplı tuz olarak bunun RF Caledonia  Coral versiyonu var onu alın değerleri biraz daha mercana uyumludur.

Akvaryumda yosun sorununa yol açmıyacak mercanların rengini iyileştirecek bir katkı önerebilirsiniz .

Soft mercanlar için pek gerek yok, temel parametreler ayarlandı mı yeterli olur.

Yanıtlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Nano resifiniz güzel ve uzun ömürlü olsun.

Konu görüntüleyen kullanıcılar