Herkese hayırlı forumlar;
Ben bu profil üyeligim ile 2011 yılından beri, daha önce baska bir profil ile forumda daha eskiyim. 3-4 yıl oldu tankımı boza ama arada nadirde olsa foruma girer çıkarım. Forumumuz 2009-2014 arası zirvesini yasamış günde onlarca yeni konu açılır üstadlar cevaplar herkea bilgilenir, her gün herkesin ihtiyacını karşılayacak canlı ve malzeme ilanı açılırdı. Hatta birçok kere hediye vermiş ve hediye almışlıgım vardır. Öyle bir kaç kafa zoa degil bildigin mercan ve tang balıgı yada malzeme.
Şimdi yeniden elimde bulunan boş tank ile 45 litrelik bir nano kurulumu yapmak için tekrar foruma giriş yaptıgımda canlı ve malzeme ilanlarına baktıgımda uzun süredir tuzlu sudan uzak kalmış oldugumdan fiyatlar doların etkisiyle resmen uçmuş.
Forumu canlanlandırma konusuna gelince kendi görüşlerim olmak üzere nacizhane bir kaç paylaşım yapmak isterim.
1. Husus insanlar artık bir siteye girdiginde olur olmaz gereksiz reklam görmekten bıkıyor oldugunca kısıtlanmalı,
2. Hobicimiz malum pahalı bir hobi aldıgımız canlıyı yada malzemeyi satmak istedigimiz zaman azıcık bir iskonto, indirim yada pazarlık kimseyine ne zengin eder nede fakir maksat petshoplardan hobiciyi tekrar foruma ilanlara çekerek alışverişi canlandırmak,
3 .Forumdaşlar arası sevgi saygı ve anlayış.
Ufak bir örnekle taçlandırmak istiyorum. Uzun bir aradan beri foruma girmiyordum. Tekrar nano kurulumuna başlamak için foruma bir kaya araniyor ilanı açtım. Bir kaç arkadaş mesaj attı. Amacım kötülemek yada rencide etmek olmadıgı için kullanıcı adı vermeyecegim ancak yazışmaları ne eksik ne fazla aşagıya aktaracagım;
SATICI; Elimde 50 50 akvaryumu dolduracak canlı kaya var İtal kaya hepsine 150 TL istiyorum ilanımda var.
BEN;Merhaba kayalar 9 parca heralde. Yer neresi pazarlık sünnettir biliyorsunuz
SATICI;Namaz kılıyormusun eğer dürüssen namaz kılıyorsan Namaz farz biliyorsun eğer dürüstsen namaz kılıyorsan ben sana onu 100 TL’den bile veririm ama namaz kılmıyorsan pazarlık sünnettir diyorsan 150 aşağı olmaz. Yerim Ümraniye de
BEN;Parayla imanın kimde olup olmadıgı belli olmaz, kendiniz teklifte bulunmanıza ragmen Cevabınız kel alaka oldu ama yinede sagolun... Hayırlı satışlarınız olsun
SATICI;Klişe laflar söylüyorsun ben sana gayet samimi ve dürüst bir cevap söyledim eğer sünneti bu kadar seviyorsan dedim fazlada yerine getiriyorsundur eğer sen farzı yerine getiriyorsun ben sana onu 100 TL’den verebilirim dedim demekki sen farzı yerine getirmiyorsun o zaman bu işi pazarlık konusunu dine bağlama bana bunu 100 TL’ye verebilir misin de sünnet diye dini alet etme kardeşim
BEN;Birincisi; ilk defa diyaloga gectiginiz kişiye sen şeklinde degil siz seklinde hitap edilir.
İkincisi;Az önce yazdıgım gibi parayla imanın kimde oldugu belli olmaz,
Üçüncüsü;Belliki çok namaz kılıp reklamınıda çok yapan tayfadansınız. Sizin gibi tipler ve gereksiz diyalogları yüzünden insanlar camiden namazdan sogutuluyor yapma günahtır.
Dördüncüsü; Mesajinızda belirttigin gibi indirim isteyen herkesin kullandigi bir klişedir bu dini alet etmek degil. Laf salatasına gerek yok indirim yapamam dersiniz olur biter. Kimin namaz kılıp kılmadıgı sizi ilgilendirmez.SAYGILAR HAYIRLI SATIŞLAR.
SATICI; Yapmadığım bir şey için soğumak kelimesini kullanmak doğru değildir zaten ilgilenmediğin için bir şeyden soğumıyorsun da saygılar bizden efendim görüşmek üzere sağ olun.
Daha sonra ben mesaj atmayınca sonlandı.
Degerli forumdaslar artık kimsenin parası siyasi ve dini görüşü kimseyi ilgelindirmez. Bu sadce örnek olmak üzere Böyle gereksiz ve bagnaz diyologlarla forumda daha çok insan kaçar uzaklaşır. Daha çok hobici petshoplara kendini teslim eder. Nacizane görüşlerim.
Herkese mutlu hobiler...