Keşfet

Reverse ozmoz sorunu

erulusoy

Yeni Üye
Ad Soyad
Ercüment Ulusoy
Merhabalar. Tuzlu su tankım iş yerinde 450 litre FOWLR, kullandığım RO 5 aşamalı. Sıkıntım 20 litrelik bir kovayı doldurmak iki mesai günü alması.Eksilen su ve haftada bir kova su değişimi için bile cihaz ,devamlı muslukta takılı durmakta( ayrı hat alamadım,musluğa ben takıyorum). Sizlere sormak istediğim, membranı çılarıp,iki sediment,iki karbon ve mixbed reçine ile kullansam yeterli olur mu? Bu şekilde hiç deneyen oldu mu?

merhabalar,

Malesef membran kullanmadan reverse osmos yapamassın. mutlaka olmalı ancak süreyi uzatmak istersen cihazına arıtma cihazı su pompası ve 300GPD membran takabilirsin.standart satılan cihazlarda 75GPD membran kullanılıyor.  bu da günde 280 litre gibi bir miktar demek.  300 GPD ile 24 saatte 1.1 m3 RO suyu alabilmen mümkün. Ancak membran haznesiyle birlikte silikat reçinesi dolduracağın housingi de büyütmen gerekli. 

Teşekkürler. Tesisatı ellemeden,musluk ucuna takılan bir aparat ile sorunu çözdüm.Daha önce kullandığım plastik aparat ile su basıncını arttıramıyordum,musluk açılınca aparat atıyordu. Bu vidalı ve su yönü değişebilen cihazla sorunum çözüldü.

Ekli dosyayı görüntüle 59464

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri