Keşfet

Ricordia Yuma Yuma Green

koray cenan

Yeni Üye
Ad Soyad
koray cenan
100 den fazla kafa var elimde biraz yer açmak isityorum. Su şartları iyi ise hızlı bir şekilde çoğalabiliyorlar. Işığı çok seviyorlar ışığa yakın olanlar fosforlu yeşil hale dönüşüyorlar. Işık yetersizse kahverengi hatta bayaz hale dönüşebiliyorlar. Ölü mercan iskeleti üzerinde yaklaşık 9-10 kafa var yeşil renkte. İskelet 10-15 cm civarında. Ama ricordialar açılınca hiçbirşey gözükmüyor. Yemyeşil marula benziyo :) 1ve2 resim satılık olan ricordia 3resim frag tarlam. Fiyat 150 ytl ama takasta olabilir.

Maşallah,süper görünüyorlar...

Teşekkür ederim 1 taneden ürettim 7 senede :)

Teşekkür ederim. Yaklaşık 40-45 cmlik kayada heryeri kapladılar. Hergün bir taraflara atlıyıp 2 ye 3 e bölünüyorlar. Dahası frag için kestiğim yerden 3-4lü olarak kalan parçadan yeniden çıkıyorlar :)

Tkrtn isimli arkadaşımıza rezerve edilmiştir. Elimde 1-2 parçadaha var yarın akşam onlarında resimlerini koyacağım. isteyen olursa ö.m atabilir.

Koray satışa başlamışsın :) senden aldığım 2 adet şu anda bende 12 tane oldu.Habire çoğalıyorlar bir tanesinin boyu avuç içim kadar :)

serdar ve koray beyler...

:=)

Banada Fraglarınızdan ayırınız...

arkadaşlar bunlar hairy mushroomda olabilirmiş bir arkadaş uyardı beni. Fikirlerinizi bekliyorum. netten baktım ricordia yuma yuma olarak aynısını buldum zaten alırkende bana ricordia diye 3 tanesini 100 dolara satmışlardı.

aynı canlı bende de var..piyasada satılan kahverengi mushroom lar gibi değil merak etmeyin.actinic olmadan bile yakut gibi parlıyor.Çok hızlı ürüyor ve etli butlu reef akvaryumlarını dolduruyor...

ricodia

Yuma değil maalesef. Ama çok hoş bir canlı. Bende de vardı bir aralar. Gerçekten eğer sağlam ışık varsa çok hızlı büyüyor. Tek dikkat edilmesi gereken yanı diğer mercanları ve mushroomları yakabilmesi. Bendekinin yanında duran yumalar ondan oldukça rahatsız olmuşlardı, yerlerini değiştirmek zorunda kaldım.

doğrudur bendeki bruch larda kendisine değdiğinde kolları yanmıştı bu canlıyı rahatsız eden ekbir canlı vardır oda galaxi coral dır.

Koray önce yürekli davranışın için seni kutlarım,türü tam olarak rhodactis familyasına ait bazı kaynaklarda lavender mushroom olarak geçiyor çabuk çoğalan ve estetik olarak gayet güzel bir canlı.

Evet arkdaşlar yeni fragları sonunda hazırladım. İstanbul dışına göndermem malesef mümkün olmuyor işlerim dolayısıyla. Sert mercan fraglarıyla takas yapabilirim. Teslimat ister halkalıda evden akşam saatleri taze taze çıkartırız bir de kahve yanında hediye ister leventte gündüz işyerimden torbadan(kahve hediye :) ). Fraglar şöyle

1. Plastik vantuza yapışmış 1 kafa (bu biraz kaverengi çünkü ışıksız alanda kalmış ışık altında hemen fosforlu yemyeşil olur olmazsa yenisi hediye :) ) 10 tl

2. 1 mercan kırığına yapışmış oda ışıksız kalmış 10 tl( yukardakiyle yanyanalardı)

3. küçük kaya üzerinde yemyeşil 15 tl

4. küçük kaya üzerinde 1 kafa yeşil 15 tl

5.küçük kaya üzerinde 2 kafa 30 tl

6. 5-6 cm lik kaya üzerinde 4 kafa yeşil 60 tl

7. ölü mercan iskeletinde 5-6 kafa yeşil 75 tl

1 2 3 4 olanları benim için ayırırmısınız ben talibim

1-2-3-4 numaralar Atilla Beye ayrılmıştır diğerleri güncel

5. numarada rezerve edilmiştir.

2 kafa frag yaparsanız isterim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar