Keşfet

Ro çıkış ph seviyem 6.8 yardım lütfen acil

Abdullah denktas

Yeni Üye
Ad Soyad
ABDULLAH
Merhaba 

5 aşamalı reçineli ro arıtma cihazından aldığım su tds 0.1 ama ph değeri 6.8 ve akvaryumdaki ph değerimde 6.8 akvaryum kurulum aşamasında diyatom başladı bitmek üzere ama temizlik ekibini ekliyemiyorum ph çok çok duşuk neyden kaynaklanıyor olabilir yorumlarınızı tavsiyelerinize bekliyorum çok teşekkürler.

RO su da 6-7 arası normal.
Tuz ekledikten sonra 8-8,50 seviyelerine çıkar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arıtma cihazını nerden aldınız usta fiyatı nedir ?? 
yeni akvaryum kuruyorum arıtma olmadan zor gibi duruyo 

Merhaba 

5 aşamalı reçineli ro arıtma cihazından aldığım su tds 0.1 ama ph değeri 6.8 ve akvaryumdaki ph değerimde 6.8 akvaryum kurulum aşamasında diyatom başladı bitmek üzere ama temizlik ekibini ekliyemiyorum ph çok çok duşuk neyden kaynaklanıyor olabilir yorumlarınızı tavsiyelerinize bekliyorum çok teşekkürler.

Tuz eklendikten sonra sıkıntı çözülür merak etmeyin. Ancak TDS'nize mutlaka müdahale edin. 0 yapmaya çalışın. Reçineyi arttırabilirsiniz yada daha güvenilir bir markanın Anyon-Katyon Silikat reçinesini kullanabilirsiniz. 0,1 TDS değeri bile ileride akvaryum içinde silikat birikimine yol açabilir. diatom sorunları gibi sıkıntılar yaşıyabilirsiniz. 

Tam olarak 0 oranı yakalayamamak çok sıkıntı değil. 1,00 bile değil. 0,1 ppm önemli değil. Aslında 10,00 ppm ye kadar çok da önemli değil. Burada dikkat edilmesi gereken husus, artışın ne kadar sürede olmuş olması. Her RO su kullandığında sürekli bir artış oluyorsa, O zaman reçinenin ömrü bitmek üzeredir, yada başka bir problem olabilir, Mesela bağlantı hatası, su sızması gibi. Zaten artışların yüksek olması sonucu akvaryumunuz da yosunlaşmayı hafifçe görürsünüz. Sebep ya ışıktır, yada RO su veya Fosfat artışı dır. Bunların da çözümü vardır. RO ölçümü yaparsınız, baktınız normal, değilse reçineyi değiştirirsiniz. Işık ise Yanma süresini veya ayarını düşürürsünüz. Yada Güneş ışığı alıyor ise perde gibi bir önlem alabilirsiniz. Eğer Fosfat ise 

1- Su değişikliğini her zamankinden 2 kat fazla değiştirir siniz.

2- İnşaat çivisi Akvaryuma ilave edersiniz.

3-En güzel ve en sağlıklı çözüm (Sumpa) yosun duvarı kurarsınız. Hem fosfat, nitrat veya istenmeyen her bileşeni tüketecektir Yosun Duvarı. Hem akvaryumdaki yosunlaşmanız, gözetiminizde bir yerde olacaktır.

Tavsiyem bolca makale ve hobici arkadaşlarımızın sorunlarını takip edip, okumanızdır.

Paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler 

ro da zaten şuan 0.1 tds görüyorum tds ile sıkıntım yok

akvaryumda tuz oranım 1025 şuanda diyatom surecim bitmek üzere akvaryuma tuzu dahil ettim zaten ama ona rağmen 1 aydır ph 6.8 hiçbir yükselme yok

Arıtma cihazını nerden aldınız usta fiyatı nedir ?? 
yeni akvaryum kuruyorum arıtma olmadan zor gibi duruyo 
Arıtma cihazını zatek su arıtmadan aldım hocam tavsiye ederim

Tuzlu su pH mı 6,8
Hangi marka tuz kullandınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

evet tuzlu suyun ph 6.8

Aquaforest Reef Salt 25 kg  tuz ekleneli 1 aydan fazla oldu

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ph testinizi kontrol edin.

Sent my SM-G925F using Tapatalk

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri