Keşfet

RO LG membran

fumeoe

Yeni Üye
Ad Soyad
Şahabettin KARTAL
Reverse ozmos cihazımdaki son membran değişimini LG membran ile yaptım. Ürünü LG markasına güvenimden ve fiyatının muadil ürünlere göre uygun olmasından dolayı tercih ettim. 

Membran değişimi yaptıktan sonra ilk işim Tds değerini ölçmek oldu. Şebeke Tds değerim 170 lerde. Eski aqualine mebranın ömrü doldu diye değiştirdiğimde Tds 25 civarında idi. Yeni LG membran ölçümüm 20 civarında çıkınca biraz şaşırıp tekrar söküp taktım , bağlantıları kontrol ettim vs. Sonuç yine aynı. 1-2 gün bekleyip defalarca suyu boşa akıtıp tekrar ölçüm yaptım. Sonuç 17 Tds.

Sonra firmayı aradığımda aklımdaki soru işaretlerine cevap bulmuş oldum. Firma LG membranların performansının %90 olduğunu, bunuda  satarken belirtiklerini söylediler. Ürünün satış linkini incelediğimde hakikaten doğruydu ve ben dikkat etmemişim. Bu şu anlama geliyor. 170 olan Tds değerimi minimum %90 oranında düşürebileceğinin garantisini veriyor. Mantıklı olarak benim Tds 17 olduğu için %90 performansı yakalamış oluyor. 

Firma ile sonraki konuşmalarımızda vontron ve aqualine bile benim değerimi 3-5 Tds ye fimtech in 2-3 Tds ye indirdiğini belirttim. LG nin bunu neden bu kadar kalitesiz bir ürün yaptığını sorduğumda, tam aksine kaliteli bir membran fakat suyun içindeki tüm mineralleri süzmesin diye bu şekilde bir ürün portföyü geliştirdiklerini söyledi firma sahibi. Sağolsun isterseniz geri iade alırım dedi ama ben paketini açıp kullandığım için içime sinmedi ve iade etmedim. Şu an belirli bir süre kullanıp en yakın zamanda farklı bir membran almayı düşünüyorum.

Sonuç olarak ben akvaryum için bir daha LG membran almam. İçme suyu için alacaklara tabiki sözüm yok. Ama akvaryum için alacaksanız öncelik filmtech yoksa vontron ve aqualine olabilir. Bu tecrübemden tüm akvaristlerin yararlanması dileğimle herkese sağlıklı hobiler diliyorum.

çok güzel bilgi, teşekkürler

Merhaba,

Bendeki de LG fakat tds 0 çıkıyor. Başka bir sorun mu var acaba

lg membran , silikat ve karbon ile birlikte 0 tds su alıyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
LG membran çıkışı Tds değeriniz kaç acaba, hiç ölçtünüz mü? Silikat filtreden sonra sıfıra yakın bir değer elde edilebiliyor. Bende sorun olabileceğini düşündüm. Firma ile iletişime geçince öğrendim LG membranın çok fazla Tds düşürmediğini.

ürün açıklamasında yazıyor. Yüksek Tds li şebeke sularında kullanılması önerilmez diye eklediler benden sonra.

Bir arkadaşım bir yerden cihazının tüm filtrelerini değiştirtti. İlk gün 0 tds çıkıp birkaç gün sonra 100 lere çıkıyordu. 2-3 kez gidip değiştirtirtti ama hep aynı sorunu yaşadı. Sonra yakınlarında başka bir dükkana gidip sorduğunda adam lg olduğu iddia edilen mebranın üstündeki barkodu sisteme okutmuş ama okumamış. Sonra barkodu okunmayan mebranların çakma lg olduğunu belirtmiş ve yeni mebran satmış kendisine.  Arkadaşım şimdi çok mutlu. Sorunu giderilmiş. 

Yani sözün özü piyasada çakma LG mebranlar da varmış. Aman dikkat edin... 

Bi aralar filmtech markanında vardı, hala var mı bilemiyorum...

Bunlar cok ani yazilmis yazilar diyebiliyorum. LG cok kaliteli bir marka ve n11 de 40 liraya satilan bizim isimizi gormeyen bir modeli. LG nin mebranlarinda derece vardir. Yani konuyla pekte ilgilenmeyen hobici magzaya gider 80 lira fiyat alir n11 muadili siteye bakar 40 lira. Sonra beni kazikladi der satici icin. LG mebran almadan once derecesini sorun. Isi bilen satici cevabi bilir. Birde hobicilerin yaptigi en buyuk hata ro yu kombiden cikan su yonunde sicak su vanasina baglamalaridir. Bunu soyle aciklayayim; Ro kombiden cikan sicak su vanasina bagliysa 0 bir Ro cihazi ve recine filtresine ragmen heleki sicak su aktif edilmisse kisa sure once 15-20 nin altinda bir deger alamaz. Ayni Ro cihazini hemen sokup soguk su vanasina takip uzerine recine fiktresini cikarip su alirsaniz tds degeri recinesiz 0-5 arasina duser. Guvenilir saticilardan pazarlik yapmadan ucuza kacmadan alisveris yapin. Bu hobide kural budur. Ne kadar ucuza kacarsaniz o kadar cok para harcarsiniz. Bu canlilar ve ekipmanlar icinde gecerlidir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bunlar cok ani yazilmis yazilar diyebiliyorum. LG cok kaliteli bir marka ve n11 de 40 liraya satilan bizim isimizi gormeyen bir modeli. LG nin mebranlarinda derece vardir. Yani konuyla pekte ilgilenmeyen hobici magzaya gider 80 lira fiyat alir n11 muadili siteye bakar 40 lira. Sonra beni kazikladi der satici icin. LG mebran almadan once derecesini sorun. Isi bilen satici cevabi bilir. Birde hobicilerin yaptigi en buyuk hata ro yu kombiden cikan su yonunde sicak su vanasina baglamalaridir. Bunu soyle aciklayayim; Ro kombiden cikan sicak su vanasina bagliysa 0 bir Ro cihazi ve recine filtresine ragmen heleki sicak su aktif edilmisse kisa sure once 15-20 nin altinda bir deger alamaz. Ayni Ro cihazini hemen sokup soguk su vanasina takip uzerine recine fiktresini cikarip su alirsaniz tds degeri recinesiz 0-5 arasina duser. Guvenilir saticilardan pazarlik yapmadan ucuza kacmadan alisveris yapin. Bu hobide kural budur. Ne kadar ucuza kacarsaniz o kadar cok para harcarsiniz. Bu canlilar ve ekipmanlar icinde gecerlidir.

Toygar Niron bey LG Membranın derecelerinin olduğunu bilmiyordum. Bu hobiciler için gerçekten çok önemli bir bilgi. Bu dereceyi membran üstünden görebiliyormuyuz? Alırken hangi değere bakarak alabiliriz?

Sıcak su konusunda şunu söyleyebilirim kesinlikle soğuk su vanasından alıyorum suyu. yaklaşık 10 yıldır Ro kullanan birisi olarak tüm bakımları ve filtre değişimlerini kendim yapıyorum ve bugüne kadar hiç görmediğim bir Tds değeri gördüğüm için bu yazıyı paylaşma gereği duydum. 

Yazım kazıklanmak yada kazıklanmamak ile ilgili değil, Sadece satıcı ile aramızda yaşanan diyaloğu ve ürünü burada paylaştım. Ürünün satış linkini de koyduğum için yanlış anlaşılmasını istemem , satıcı firmaya haksızlık olur düşüncesindeyim. Bununla beraber yaşadığım ilçede internetten alma dışında çok ta bir seçeneğim yok maalesef. Orjinal ürün ve performans değeri yüksek olan model alabilmek adına internet siteleri üzerinde güvenibileceğimiz satıcı var ise buradan yazarsanız sevinirim. Bundan sonraki alışverişlerimde değerlendiririm. 

Birde LG membran kullanan arkadaşlarım burada şebeke Tds ve membran çıkış Tds değerlerini burada paylaşabilirlerse daha tatmin edici bildiler ortaya çıkacaktır. Benim göremediğim ro sistemindeki bir hata nedeniyle veya bendeki LG membranın arızalı olabilme olasılığı nedeniyle  forum üyelerinin yanlış yönlenmelerini istemem. 

Not:  Tekrar membran çıkış değerlerini ölçtüm. Şebeke 175 Tds , membran çıkışı 13-14 Tds (Değerler silikat filtresine giriş yapmadan ölçülen değer silikat filtresinden sonra 0 Tds alabiliyorum.)

Ben LG kullaniyorum. Dereceleri oldugunu bende yeni ogrendim aslinda. Benin TDS cikisim recinesiz 5. Recineden sonra 0 degerini aliyorum. Bu sekilde 500L su alabilecegim sonra recine degisecekmis. Ama kombi yonunde baglama hatasini bir kac kere yapmistim. Hatta bir kac kere de atik su cikisindan akvaryuma su doldurdugumuda farketmistim. Her seferinde urunu aldigim yere yelefon edip soruyorum. Ben yillardir Zatek Zafer bey den aliyorum RO urunlerimi. Internetten bilgilerini bulabilirsiniz Zatek su artima diye aratirsaniz.

Lg membranlarda önemlı ve dıkkat edılmesı gereken dıger bır konu ıse A serisi  olarak satılan membranlardır Toygar Bey 'inde belirttiği gibi ucuz olarak n11 de falan gorursunuz satılan lg membranlar ıcme suyunda bıle etkılı olarak calısmamaktadır. Aslında pıyasa ıthalatcılarının stoklarına yuklu mıktarda cekıp elınde patlayan ürünlerin piyasaya ucuz olarak surulmesınden dolayı bu fıyatlar kafada soru ısaretlerı bırakıyor. membranlarda diğer önemli durum ise, membran fıltrenın uzerındekı antıskalant koruyucu nemlendırıcı malzemenın yok olmamasıdır. Bir membran filtreyi aldıgınızda elınızle hafıfce sıktıgınızda  nemlı olup olmadıgına dıkkat edılmesı gerekır. Eskı seri flimtech membranları bılırsınız, 7 8 yıl once gelenler hepsının ıcınde ıslak sıvı vardır.  teknolojı gunden gune gelıstıgınden dolayı farklı  bır metod kullanmaya basladılar. bu sıvıyı paket ıcersıne degılde dırekt membran zarları fabrıkada sarılırken nemlendırılmeye baslandı. tabı bır de membran fıltrelerın zar katmanlarının sarılması durumu vardır aslında bu durum en onemlı krıterdır. vontron serısı membranlar 9 ıla 11 katman arasındadır. 11-15 katman arası lg ve flimtech aqualıne telif hakkı doldugundan dolayı artık pıyasada urunlerı tecflo olarak satılmaktadır bu membranlarda ıse 13 katmandır 

Lg membranlarda önemlı ve dıkkat edılmesı gereken dıger bır konu ıse A serisi  olarak satılan membranlardır Toygar Bey 'inde belirttiği gibi ucuz olarak n11 de falan gorursunuz satılan lg membranlar ıcme suyunda bıle etkılı olarak calısmamaktadır. Aslında pıyasa ıthalatcılarının stoklarına yuklu mıktarda cekıp elınde patlayan ürünlerin piyasaya ucuz olarak surulmesınden dolayı bu fıyatlar kafada soru ısaretlerı bırakıyor. membranlarda diğer önemli durum ise, membran fıltrenın uzerındekı antıskalant koruyucu nemlendırıcı malzemenın yok olmamasıdır. Bir membran filtreyi aldıgınızda elınızle hafıfce sıktıgınızda  nemlı olup olmadıgına dıkkat edılmesı gerekır. Eskı seri flimtech membranları bılırsınız, 7 8 yıl once gelenler hepsının ıcınde ıslak sıvı vardır.  teknolojı gunden gune gelıstıgınden dolayı farklı  bır metod kullanmaya basladılar. bu sıvıyı paket ıcersıne degılde dırekt membran zarları fabrıkada sarılırken nemlendırılmeye baslandı. tabı bır de membran fıltrelerın zar katmanlarının sarılması durumu vardır aslında bu durum en onemlı krıterdır. vontron serısı membranlar 9 ıla 11 katman arasındadır. 11-15 katman arası lg ve flimtech aqualıne telif hakkı doldugundan dolayı artık pıyasada urunlerı tecflo olarak satılmaktadır bu membranlarda ıse 13 katmandır 
Çok teşekkürler Zafer bey ,

LG nin A serisi olanlardan mı almamız gerekiyor satın alırken.

Bu ayrım diğer membran markalarında da var mı?

Konu görüntüleyen kullanıcılar