Keşfet

Royal Exclusiv motor bloğu Arızasına çözüm

MARCO73

Yeni Üye
Ad Soyad
Derya kaypak
Arkadaşlar 

Royal Exclusiv Duble Cone 200 ps min motor bloğu Arıza yaptı. İthalatçısı Ekstrem akvaryum ile görüştüm. Sipariş verdiklerini ama 10-15 günlük süreç olduğunu söylediler.

Motor bloğu gelince alacağım ama bu 2 haftalık süreçte ;

1- Yedek bir ps alıp onu mu kullanmalıyım. Akvaryumum 500 lt  Canlı yükü az değil.

2. Mevcut ps nin kulesine alternatif bir çırpıcılı ps motoru bağlayarak mı idare edeyim ? Böyle deneyen ve verim alabilen oldumu acaba ?

Bu süreçte önerisi olan bir arkadaş varmı. 

Teşekkürler.

Gecmis olsun.konuyla alakali degil ama buble king motorlari regulatorsuz kullanmayin

Hocam geçmiş olsun ben regülatör ile kullandığım halde 1 mrd 5000 pump birde mrd 1500 ps bloğu yaktım :(  motor bloğu için 15 günlük süreç biraz zor olabilir. Gümrük süreci, stok vs derken süre tahmininizin üzerine çıkabilir. Mevcut gövdeye uyhun çırpıcılı blok almak isterseniz yaklaşık 500 lira gibi bir maliyet ( reef royal markaydi sanırım) olacaktır. Bu durumları göz önüne alıp seçimi yapmak size düşüyor.

Hocam geçmiş olsun ben regülatör ile kullandığım halde 1 mrd 5000 pump birde mrd 1500 ps bloğu yaktım :(  motor bloğu için 15 günlük süreç biraz zor olabilir. Gümrük süreci, stok vs derken süre tahmininizin üzerine çıkabilir. Mevcut gövdeye uyhun çırpıcılı blok almak isterseniz yaklaşık 500 lira gibi bir maliyet ( reef royal markaydi sanırım) olacaktır. Bu durumları göz önüne alıp seçimi yapmak size düşüyor.
regülatör le bile bu sorun malesef yaşanıyor. Bir seçim mecbur yapacağım yedek olması açısından ama ilgli ürüne uyacak bir ps motoru da bulamadım.

çırpıcısı çıkıyorsa içine porçöz döküp temizlemeyi deneyin , olmaz denilen bloğu 1 sene daha kullandım :)  

Bende yedek çırpıcı var yani blok yandığı için olmuş oldu :)  ben Büyükçekmece deyim yakın lokasyonda iseniz denemek için size verebilirim bloğu kontrol etmiş olursunuz. Yada kablo hatası varmı diye bloğa bakabilirim diğer bloğu parçalayonca tecrube kazanmış oldum. Ben çırpıcıyı mrd 5000 de denedim çırpıcı sağlam onu biliyorum.

motor hiç mi çalışmıyor yada çalışıp hemen duruyor mu? bendeki çalışıp hemen duruyordu porçöz ile temizleyince düzeldi

motor hiç mi çalışmıyor yada çalışıp hemen duruyor mu? bendeki çalışıp hemen duruyordu porçöz ile temizleyince düzeldi
Motor çalışıp çalışıp duruyor , içini söktüm . sirkeli su ile biraz çalıştırdım. Dediğiniz gibi porçöz ile akşam deneyeceğim.

bende nasıl olsa çalışmıyor diyip bastım porçöz ü ve düzeldi :)    5-10 dk kalsa yeterli

Bu kadar pahalı Ps'larda bile bu sorun olabilir elbette ama distribütörün stoklarında  mutlaka  yedek motor olmalıydı olmayınca markanın  güvenirliği düşündürüyor ,bu durumda yerli Marka tercih etmek dahamı mantıklı olur mesela reef Royal? Onlar Jebao motorlarını kullanıyorlar heryerden bulunabilir .Reklam yapmak için yazmadım sadece yeni başladım bu hobiye ve bende en iyi donanım arayışı içindeydim taaaki bu konuyu okuyunca ya kadar. Çok can sıkıcı bir durum umarım porçözle düzelir. Kaç yıldır kullanıyorsunuz PS merak ettim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu kadar pahalı Ps'larda bile bu sorun olabilir elbette ama distribütörün stoklarında  mutlaka  yedek motor olmalıydı olmayınca markanın  güvenirliği düşündürüyor ,bu durumda yerli Marka tercih etmek dahamı mantıklı olur mesela reef Royal? Onlar Jebao motorlarını kullanıyorlar heryerden bulunabilir .Reklam yapmak için yazmadım sadece yeni başladım bu hobiye ve bende en iyi donanım arayışı içindeydim taaaki bu konuyu okuyunca ya kadar. Çok can sıkıcı bir durum umarım porçözle düzelir. Kaç yıldır kullanıyorsunuz PS merak ettim
Cagatay Bey bu iş bmw alıp bizim yollarda kullanmak gibi bir şey. 4 senelik cihaz.  Sorun bizim voltajlarda. Cihazlar mükemmel

Hocam ben artık voltaj olduğuna inanmıyorum, madem voltajdan neden regülatör hatta ups ile kullandıklarımız bile blok arızası veriyor. Yanlış anlamayın sizi eleştirmiyorum sadece bukadar dikkat ederken bu arızaları yaşıyor olmak üzüyor insanı.

Ben tatlı su tankımda da sumplu sistem kullanıyordum. Site yeni olduğu için çok aşırı gerilim dalgalanması oluyordu. Hatta kombi kendini korumaya alıp kapatıyordu. Ozaman Newjet 3000 kullanıyordum refülatörsüz bir kere bile tık demedi, emaktar olarak hala kenarda duruyor su değişimlerinde kullanıyorum. Bu motora nasıl bişey olmuyor anlayamıyorum. 

Bu arada hala kafa motoru olarak red dragon 5000 kullanıyorum ürünün performansına sözüm yok :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Jebado dct4000 den devşirme motor yapabilirsiniz.Ben atinin çıpıcısı ve pervanesini jebao dc3000 e taktım ve sorunsuzca kullanıyorum.Bilgi almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz.

Jebado dct4000 den devşirme motor yapabilirsiniz.Ben atinin çıpıcısı ve pervanesini jebao dc3000 e taktım ve sorunsuzca kullanıyorum.Bilgi almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz.
dct 4000 e atinin çırpcısı direk uyuyor mu Cengiz Bey.  Altada muhtemel hava emişi için bir aparat taktınınız.

bende buna benzer sorun oldu ve bm160 motoru sorunu  sump da kesinlikle  motor için bir parça kaçmayacak 

skimmer bölümü  su filtre bag geçmesi ğerekiyor düşünüyorum ben ups kullandım  ama  nafile motor gitti 

bende buna benzer sorun oldu ve bm160 motoru sorunu  sump da kesinlikle  motor için bir parça kaçmayacak 

skimmer bölümü  su filtre bag geçmesi ğerekiyor düşünüyorum ben ups kullandım  ama  nafile motor gitti 
O zaman bu regülatör vs işi değil.Cep telefonu gibi belli süre bir ömrü var. 2-3 yılda motor giderse vay hale.5-6 yıldır kullandığım jebao kafa motoru var ve bunlarda regülatörsüz kullanıyorum ve şimdilik sıkıntı yok.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri