Keşfet

Royal Gramma

BReaTH

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Royal Gramma (gramma loreto) arıyorum..

Renk alternatifi, royal doytback.

Deniz Bey ,

Hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim..Ancak sizin son derece dahiyane öneriniz üzerine düşündüm de sizin önerdiğiniz dottyback bendeki royal grammaya hayat arkadaşı olmak yerine,başta gramma loreto ve diğer gobylerime saldıracak/sataşacak/vuracaktır.

Azmedince zorlu olsa da bulunuyor Emre.. 1 tane bulmuştum zamanında, neden 2. olmasın :) Umut dünyası bu dünya
default_tongue%20(1).gif

Hem biraz ruhani bir yaklaşımla bakarsak;hayırlı bir izdivaç için arıyorum grammayı, işimin rast gitmesi lazım :)

Bundan yaklaşık 5-7 milyon yıl önce Borbonlar (babun türevleri) ile İnsaymunlar (insan -şempanze türleri) çiftleşerek bizi bugünlere getirecek temelleri oluşturmuşlar(Yaklaşık 2 milyon yıl öncede bu ara tür goril türleriyle tekrar çiftleşerek bize bir adım daha yaklaşmışlar)

Bu sebeple royal dottyback ile royal gramma çiftleşme ihtimali o kadar da düşük olmasa gerek . Bence asıl buna azmetmek gerek.

Gökhan İzdivac yaz 5080 mi neydi :D Mesaj at düğünüde yapıyorlar. Hem balıklar meşhur olur. :D

Hayırlı işten başına şer alma bunların erkek dişilik oranı var mı ? Çift cinsiyetliler mi ?

Bundan yaklaşık 5-7 milyon yıl önce Borbonlar (babun türevleri) ile İnsaymunlar (insan -şempanze türleri) çiftleşerek bizi bugünlere getirecek temelleri oluşturmuşlar(Yaklaşık 2 milyon yıl öncede bu ara tür goril türleriyle tekrar çiftleşerek bize bir adım daha yaklaşmışlar)Bu sebeple royal dottyback ile royal gramma çiftleşme ihtimali o kadar da düşük olmasa gerek . Bence asıl buna azmetmek gerek.

Çok güzel söylemişsin Emre ve söylediklerin oldukça şevk verici.. Ama bu bakış açısıyla baktığımızda, insanlarla maymunları azimle tekrar çiftleştirdiğimizde bundan da bir randıman alınması lazım :D Eğer gerçekten randımanlı oluyorsa o zaman dottybackle gramma da bir elmanın iki yarısı olabilir demektir :)

Hem ayrıca evrime inandığımı nerden biliyorsun herkes darwinci mi yani :)

ah.ah..bir hafta önce yazsaydınız.

Gökhan İzdivac yaz 5080 mi neydi :D Mesaj at düğünüde yapıyorlar. Hem balıklar meşhur olur. :D
Hayırlı işten başına şer alma bunların erkek dişilik oranı var mı ? Çift cinsiyetliler mi ?

Balıklarım olmadan asla!! Önce onları baş göz edeceğim.. :)

Cinsiyet kısmını neden bilmiyorum (denk gelmedi ,unuttum vs sanırım) çok araştırmadım açıkçası, ama yine bu forumdan bilgi birikimine itimat ettiğim bir arkadaşım fi tarihinde Grammaloretoların cinsiyet değiştirdiğini kavga gibi bir sorun olmayacağını söylemişti(reef centralde de biryerlerde gördüm sanki) msnde görsem sorucam da küstü/darıldı/bir tirplere girdi engelledi sanırım online olmuyor.. :)

Ama büyük ihtimalle öyle yani, dönüyor bu balıklar..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Lorettolar salfırgan olmasada bölgeci diye biliyorum ben. Bölgesine yaklaşanları ağzına açıp bööö yapıyodu. Kendi türüne de aynı davranışı gösterirse akvaryumun farklı iki bölgesine konuşlanabilirler. Sende bu durumdan sıkılıp birini bana satarsın diye düşündüm. Kötümü etmişim. :D

Bende de fridmani var mesela adam müzmin bekar , ya da bayan mı desek bilemiyorum :D , pek sık gelmiyor malesef bu canlılardan.

Hayvanların cinsiyet değiştirdiğine inanıyorsunda Evrim e mi inanmıyorsun :)

Angelların adult-juvenile renk farklılıları

Her akvaryumda şartlara göre renk değişikliği gösteren mercan türleri

Dolaptan çıkarıp tuzlusuya koyduğunda 24 saat sonra canlı çıkan artemialar

Daha milyonlarcası..

Bunlar oluyorsa inan yeni bir tür oluşturabilirsin hatta bunun için labratuar ortamlarına kapanmış kafa patlatan binlerce biyolog bile var.

Ben sana bulurum gramma konuşturma beni :)

Az bekle

Arkadaşlar TEHLİKELİ konulara girmeyelim.İnsan ayrı, bitki ayrı, hayvan ayrı yaratılmıştır.

Ah be Emre sen kesin biyolog olmalıymışsın. Ne cin fikirlerin var. Bunları gerçekleştirmeyi becersen herhalde tarihe geçersin. Ne işin var inşaatla falan :)

Benim merak ettiğim eğer Gökhan'ın alacağı ikinci rg de erkek çıkarsa, ve elindeki de erkekse izdivaç yine yapılacak mı ? Ve iki erkeğin çiftleşmesinden ortaya ne çıkacak ? Sanırım 1. soruya Gökhan, 2. soruya da Emre cevap verebilir.

Arkadaşlar TEHLİKELİ konulara girmeyelim.İnsan ayrı, bitki ayrı, hayvan ayrı yaratılmıştır.

Biz emrivaki yapmasaydık size ..

Bu arada, herhangi bir zorlama ısrar vesaire olmamasına rağmen , yapılan bir giriş varsa bu girişi siz yapıyorsunuz sanki ..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sorma Gökçe aile inşaatçı olunca gerçekleri anca üniversite 4. sınıfta gördüm.

Şimdi ancak okuyarak, araştırarak birde kendi akvaryumumun amatör biyoloğu olarak kendimi tatmin ediyorum.

Hala gelemedim sana :(

Deniz bey saygı duyarım.

İyi akşamlar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar