Keşfet

Rutubet Kokusu

bayram11

Üye
Ad Soyad
bayram
Herkese merhaba ilk kes böyle bir şeyle karşılaşıyorum geçen hafta sonu yağmur yağmıştı o günden sonra evde rütübet kokusu var tamda akvaryumun bulunduğu köşe giriş üstü ev ve altı boş çıkıntı olan köşe dün akşam akvaryumun etrafını baya araştırdım ıslaklık yok sadece parke çok soğuk, Koku sanki akvaryumun suyundan geliyor ama akvaryum suyu rütübet gibi de kokmaz ki su değerleri iyi anlamadım bu akşam sumpu boşaltacam akvaryumu kaydırcam onda da birşey çıkmaz ise parkeyi iyce kontrol edeceğim 

Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Karbon kullanın.Belki kokuyu alır.

Onuda deneyceğim ama su kötü olsa mercanlar ve balıklarda sıkıntı olurdu koku Rutubet kokusu akşam akvaryumu kanara taşıyacağım altına bakacağım o zaman tam kesin belli olur 

Rütübet olma sebebi bulunduğu köşe altı boş parkeler soğuk o köşe soğuk sıcak olayı parkede koku yapmış olabilir mi 

Parkenin alti disari baktigi icin muhtemelen akvaryum mobilyasinin yere bakan yuzeyi ile parke arasinda yogusma oluyor. Kuf mantari olusmus olmasi muhtemel. Parkenin ustu cilali oldugu icin ozellikle mobilyanin asagi bakan yuzeyine ulasmaya calisin. Altina girebilecek bez varsa hafif camasir sulu nemli bir bezle bir cubuk yardimiyla silin. Eger bez siyah/yesil cikarsa sorunu bulmussunuz demektir. Altini temizleyip kuruttuktan sonra hava almamasini saglamaniz ise yarayacaktir. Veyahut akvaryum mobilyasinin altina hali gibi kilim gibi tabandaki sogugu iletmeyen bir yalitim araci sereceksiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar