Keşfet

RW8 motor bloğu (Stator) sorunu mu?

amigo

Yeni Üye
Ad Soyad
ahmet maden
Selamlar,

Rw8 dalga motorum aniden çalışmayı durdurdu.

kontrol paneli çalışıyor Rw4'te denedim ama kendisi çalışmıyor bir türlü. kabloyu taktığımda çeyrek tur atıp kalıyor.

ne yapabilirim teşekkürler.

:(

Selamlar,

Rw8 dalga motorum aniden çalışmayı durdurdu.

kontrol paneli çalışıyor Rw4'te denedim ama kendisi çalışmıyor bir türlü. kabloyu taktığımda çeyrek tur atıp kalıyor.

ne yapabilirim teşekkürler.

:(
Merhabalar

pervane mıknatıs kısmı çok kirlendiyse belki yapıyor olabilir.

sirkeli suda bekletip bir güzel yıkayın hatta elinizden geliyorsa blok 2 parçaya bölünüp pervane çıkıyor bir güzelce sökün diş fırçası ile fırçalayın sonra iyice durulayın ve tekrar deneyin .

selam Ahmet 

aynı arıza bendede var sirkede denedim olmadı bendekide rw15 sende bir gelişme var mı?

selam benim rw4 de benzer bir arza var. pervane saat 6 ve 12 istikametindeyken fişe taktığımda çalışıyor, ancak wavebox modunda dur kalk yaparken , durduğunda diyelimki 3 9 istikametinde durdu, asla çalışmıyor, fişi çıkartıyorum, elimle 6 12 istikametine getiriyorum, else yada h a alıp çalıştırdığımda tekrar çalışmaya başlıyor, temizliğini detaylı yaptım ama işe yaramadı. şuan bu yüzden dur kalklı kullanamıyorum.

İnşallah diyorum mıknatıs pervanenin ömrü bitmiş olabilir , kendimimi kandırıyorum yoksa :), mıknatısın ömrü bitecek şekilde bu çinlilker dandik yapmış olabilirlermi, etkrar gelsin pervane alsın diye :p

Moderatör tarafında düzenlendi:
blok, pervane, kontrol kartı şöyle deneyebiliriz.

bu motorlar nasılsa 24 v   24 v  adaptörü ile direk motora elektrik verip stabil çalışıp çalışmadığını anlayabiliriz hatta adaptörü fişten çekip birkaç defa yeniden takın çıkarın böylece dur kalk da takılıp takılmadığı anlaşılabilir takılma yapıyorsa (blok pervane) deriz

bende de eski modeli olan vp 10 var dur kalk da problemi yaşıyordum kontrol kartına kadar söküp sorunu gece modu sensöründeki soket ayaklarında lehim problemi olduğunu tamamen rastlantıyla bulup tekrar lehim yaptığımda düzeldi çünkü bu ayaklar üstündeki  en başındaki ayak ile entegre aynı  kanal izliyor bu dur kalk olayınıda entegre sağladığı için sanırım böyle bir problem yapabiliyor vp 10 da gece sensörü yoktu hatta ben sonradan ilave ettim.

belki bu bilgiler işinize yarayabilir

Jebao Wp40'ta da benzer sorunum var motor sadece bir sağa bir sola çalışıyor ve hiç bir akım oluşturmuyor. Tabi ki çöpe ayırdık.  İntenette de benzer sorunlar var. Bu motorların iyi olduğu bence ithalatçılar tarafından abartılıyor. Ancak diğer motorlarda olan fiyat uçurumu  bir şekilde satılmasını sağlıyor. İnternette saf su içerisinde bekletilince düzelen bir kaç örnekten bahsediyorlar, denenebilir. 

Bu motorların çok kaliteli olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz fakat fiyat performans yaptığımızda ve yedek parça olarak düşünüldüğünde mantığa yatıyor.Diğer markaların adaptrü veya mıknatısı fiyatına bu ürünü alabiliyorsun.Dünyanın heryerinde ne kadar ekmek o kadar köfte olayı geçerlidir.

Bende de bir wp-10 var aynı şekilde.Bende kumandayı değiştirmeyi deneyim.Belki düzde çalışır.

bendekini başka kontrolcü ilede çalıştırmayı denedim sonuç aynı, ya pervanedeki mıknatısın bir tarafı özelliğini yitirdi, yada blokda sorun var, yedek blokda satılmıyor mümmessilin internet adresinde göremedim.

bir ara uğrarsam orada ne gibi çözüm bulabilirz bilmiyorum :) kendilerinden peşin faturasız almıştım 2 seneyi geçmiştir :)

Ben de yeni kontrol ünitesi denedim çalışmadı.

Gövde değişimi gerektiriyor gibi...

Sanırım tek çözüm bloğu değiştirmek.Ben durumun motor bloğu kaynaklı olduğunu ve tamir olamayacağını düşünüyorum.

Ayni sorunu herkez yasiyor sanirim...

Motoru suda w1de maşa yardımıyla az döndürüp hizla w2 ye aldigimda pervane donmeye basliyor.

selamlar,
Maalesef hiç bir şekilde çalışmıyor arkadaşlar. 3-9  12-6 pozisyonuna aldım, suda bekletip temizledim, farklı kumanda ile denedim vs vs.

:/

Ön paneldeki uçgen aparati kopart sadece miklatisiyla tutsun mil, bir maşa yardimiyla dur kalk modunda saat yonunde döndürüp dene son caren olsun...

Konu görüntüleyen kullanıcılar