Keşfet

Sakal Yosun Sorunu

orhun

Yeni Üye
Ad Soyad
orhun
Yaklaşık 4 aydır sakal yosunu ile boğuşuyorum RO kullanmama rağmen artmaya devam ediyor alg eater aldım fayda etmedi, blue leg hermit aldım fayda etmedi, leopar snail adım fayda etmedi, en son kestane aldım bundan da umudum yok durumum baya vahim bana çözüm yolu sunabilecek arkadaşlar lütfen yardım.Red Sea Max 250 akvaryum 2 percula, 1 blue tang, 1 koran angel, 1fire goby, 1 bicolor goby, 1 file fish balık adedim. test hiç yapmadım su değerleri allaha emanet :)    Kısa bir görüntü ekledim.

Ekli dosyayı görüntüle 42178

1,5 yıllık akvaryum

Yaklaşık 4 aydır sakal yosunu ile boğuşuyorum RO kullanmama rağmen artmaya devam ediyor alg eater aldım fayda etmedi, blue leg hermit aldım fayda etmedi, leopar snail adım fayda etmedi, en son kestane aldım bundan da umudum yok durumum baya vahim bana çözüm yolu sunabilecek arkadaşlar lütfen yardım.Red Sea Max 250 akvaryum 2 percula, 1 blue tang, 1 koran angel, 1fire goby, 1 bicolor goby, 1 file fish balık adedim. test hiç yapmadım su değerleri allaha emanet :)    Kısa bir görüntü ekledim.

Ekli dosyayı görüntüle 42178

1,5 yıllık akvaryum
Su degerlerini bilmeden mucadele etmeniz zor olur. En azindan fosfat seviyenizi bilmeniz gerekiyor. Ona gore bakteri veya fosfat tutucu kullanmak gerekir. Silikat recinesinin omru dolmus olabilir mi?

evin havalandırılmasıyla alakalı olabilir . Yazın tatile gidip geldigimde evin havasız kalmasından dolayı bendede sakal yosun oluştugunu gördüm sonra zamanla geçti .

silikat reçinesini bir ay önce değiştirdim. En kısa sürede fosfat testi yapıp değeri yazacağım sağolun

Işık kalitesi, akvaryumun doğrudan gün ışığı almaması, fosfat içermeyen ve tüketileceği kadar (cimri) yem kullanma, haftalık 10% - 20% su değişimi (silikat reçineli RO ile) ve bolca sabır. 

Benim uyguladığım yöntemler bunlar.

Sakal yosunu kayadan kaynaklanıyor, üzerinde yosun olan kayayı sumpa koyun

Konu görüntüleyen kullanıcılar