Merhaba,
Yaklaşık 3 aydır akvaryumumda sakal yosun sorunu mevcut. Ne yaptıysam önüne geçemedim.
Tank 160 litre. Soft lps mercan var.
Canlılar: S boy blue ve yellow tang, 1 kardinal, 2 palyaço, 1 temizlikçi karides, 1 alg eater goby
Aydınlatma: Aquareef X50 kullanıyorum. Günde 8 saat sadece mavi LED'ler açık.
Fosfat: 0.01, Nitrat 10 seviyesinde(salifert test kitinde renk ayrımı net değil fakat 5-10 arası bir değerde)
Çözüm için şunları yaptım:
Ro filtresini değiştirdim. 0,01 tds değeri var şuan. Öncesinde de düşüktü zaten fakat her ihtimale karşı yine de değiştirirdim silikat reçinesi ve filtreleri.
Su değişimini haftada 2 kez yapmaya başladım.
Aydınlatmayı 4 saate düşürdüm fakat etkili olmadı. Tekrar 8 saate çıkardım.
Medya reaktörü aldım. Fosfatı sıfırladım bu sayede.
Hiç istemesemde Reeflower Rem Algea kullanmaya başladım. 2 haftadır kullanıyorum. Bana mısın demedi.
Tuxedo Urchin vardı. Yosunlara dokunmadı bile.
Fırçayla kazıma yoluna gittim. Kazıdığım yerlerde tekrar peydah oldu.
En nihayetinde dün doleballa ve turbo snail aldım. Fakat kumlarda geziniyor dolabella. Kayalardaki sakal yosunlara hiç bulaşmıyor. Snail de aynı şekilde.
Son çare olarak tankı sıfırlamayı düşünür hale geldim. Zira mercanlara da bulaşmaya başladı bu illet.
Her tankın kendi içinde diğer tanklardan farklı bir iç dinamiği olduğunu düşünüyorum. Zira yukarıya yazdığım çözüm yolları başka tanklarda işe yarayabiliyor. Bende hiç etkili olmadı maalesef.
Sonrası:
Öncesi:
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yaklaşık 3 aydır akvaryumumda sakal yosun sorunu mevcut. Ne yaptıysam önüne geçemedim.
Tank 160 litre. Soft lps mercan var.
Canlılar: S boy blue ve yellow tang, 1 kardinal, 2 palyaço, 1 temizlikçi karides, 1 alg eater goby
Aydınlatma: Aquareef X50 kullanıyorum. Günde 8 saat sadece mavi LED'ler açık.
Fosfat: 0.01, Nitrat 10 seviyesinde(salifert test kitinde renk ayrımı net değil fakat 5-10 arası bir değerde)
Çözüm için şunları yaptım:
Ro filtresini değiştirdim. 0,01 tds değeri var şuan. Öncesinde de düşüktü zaten fakat her ihtimale karşı yine de değiştirirdim silikat reçinesi ve filtreleri.
Su değişimini haftada 2 kez yapmaya başladım.
Aydınlatmayı 4 saate düşürdüm fakat etkili olmadı. Tekrar 8 saate çıkardım.
Medya reaktörü aldım. Fosfatı sıfırladım bu sayede.
Hiç istemesemde Reeflower Rem Algea kullanmaya başladım. 2 haftadır kullanıyorum. Bana mısın demedi.
Tuxedo Urchin vardı. Yosunlara dokunmadı bile.
Fırçayla kazıma yoluna gittim. Kazıdığım yerlerde tekrar peydah oldu.
En nihayetinde dün doleballa ve turbo snail aldım. Fakat kumlarda geziniyor dolabella. Kayalardaki sakal yosunlara hiç bulaşmıyor. Snail de aynı şekilde.
Son çare olarak tankı sıfırlamayı düşünür hale geldim. Zira mercanlara da bulaşmaya başladı bu illet.
Her tankın kendi içinde diğer tanklardan farklı bir iç dinamiği olduğunu düşünüyorum. Zira yukarıya yazdığım çözüm yolları başka tanklarda işe yarayabiliyor. Bende hiç etkili olmadı maalesef.
Sonrası:
Öncesi:
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi