Keşfet

Sakal yosunu önerileri.. ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba.

Sakal yosunu için tavsiyelerinizi alacaktım. Kumun avuç içi kadar bölgesinde var. Kuma dip çekimi yapında kökleriyle geliyor ama 1 hafta içinde aynı şekilde büyüyor. ROWA PHOS falan önerenler olmuş ama bende reaktör yok ne yazıkki, bu ürünleri aktif karbon gibi file bez torba içinde sumpa atsak iş görür mü ? önerileriniz nelerdir ? Değerleri sorarsanız normal değerler bir sıkıntı yok ama zaten sakal yosun olan akvaryumda fosfat ölçülmez denir bilirsiniz. Veri versem de yanlış veri olacak o yüzden çözüm üretmek gerek. Aydınlatma X30 yalnıca 5 saat falan beyazlar %40 da yanıyor geriye kalan 9 saat royal blue ve maviler açık 

teşekkür ederim...

Kısaca akvaryumunuzdan bahseder misiniz.

Tang türleri ,foxface veya hermit varsa o yosunları yiyorlar diye biliyorum.

-Eklediğiniz suyu damacana mı kullanıyorsunuz? Ro kullanıyorsanız tds değerleri nasıl tds iyi görünüyorsa tds nin kalibresini kontrol edin.

-akvaryum su döngüsünde O2 rahat alabiliyor mu yani havalandırma yapiyormu

- dalga motoru yeterli mi

- Bakteri kültürü kullaniyormusun

- kumu fazla karıştırıyormusun

-ps yeterli mi

- ışıklandırmada kırpma varmı

- Bakteri besini fazladan mı giriyorsun

- yemlemeyi fazlami yapıyorsun.

Gibi sorular var 

Kısaca akvaryumunuzdan bahseder misiniz.

Tang türleri ,foxface veya hermit varsa o yosunları yiyorlar diye biliyorum.

-Eklediğiniz suyu damacana mı kullanıyorsunuz? Ro kullanıyorsanız tds değerleri nasıl tds iyi görünüyorsa tds nin kalibresini kontrol edin.

-akvaryum su döngüsünde O2 rahat alabiliyor mu yani havalandırma yapiyormu

- dalga motoru yeterli mi

- Bakteri kültürü kullaniyormusun

- kumu fazla karıştırıyormusun

-ps yeterli mi

- ışıklandırmada kırpma varmı

- Bakteri besini fazladan mı giriyorsun

- yemlemeyi fazlami yapıyorsun.

Gibi sorular var 
Teşekkürler detaylı ilginiz için... 

2 percula ve 5 mini resif hermiti var. Evet hermitler az da olsa yiyorlar ama tüketemiyorlar. Blue leg hermit gibi de sakal yosun avcısı değil bunlar

ro su kullanıyorum 0 TDS

Kuma kurulumdan beri 5 aydır dokunmadım. TANK 200 lt Curve 5 var ama pek toplama yapmıyor çünkü 2 tane s boy percula var. Pek toplamıyor köpüğü ağzına kadar çıkarmma rağmen... Yemleme bir ara fazla yapıyordum ama yaklaşık 1 aydır kestim. Donmuş yem veriyordum. Şimdi yere düşmeyecek kadar yemleme yapıyorum balıklara

Herhangi bir ek katkı veya bakteri yemi falan kullanmıyorum..

Dönem dönem her şey olabiliyor pek müdahele etmek istemiyorum ama PS içime sinmedi nedense az topluyor sanırım yeteri kadar yük yok veya ben ayar işini beceremiyorum. Bazıları kabım başlangıcında köpükler patlamaya başlasın diyor ama bana az toplayacak gibi geldiği için taşmaya 3 parmak kala katlamaya ayarlıyorum....

Teşekkürler detaylı ilginiz için... 

2 percula ve 5 mini resif hermiti var. Evet hermitler az da olsa yiyorlar ama tüketemiyorlar. Blue leg hermit gibi de sakal yosun avcısı değil bunlar

ro su kullanıyorum 0 TDS

Kuma kurulumdan beri 5 aydır dokunmadım. TANK 200 lt Curve 5 var ama pek toplama yapmıyor çünkü 2 tane s boy percula var. Pek toplamıyor köpüğü ağzına kadar çıkarmma rağmen... Yemleme bir ara fazla yapıyordum ama yaklaşık 1 aydır kestim. Donmuş yem veriyordum. Şimdi yere düşmeyecek kadar yemleme yapıyorum balıklara

Herhangi bir ek katkı veya bakteri yemi falan kullanmıyorum..

Dönem dönem her şey olabiliyor pek müdahele etmek istemiyorum ama PS içime sinmedi nedense az topluyor sanırım yeteri kadar yük yok veya ben ayar işini beceremiyorum. Bazıları kabım başlangıcında köpükler patlamaya başlasın diyor ama bana az toplayacak gibi geldiği için taşmaya 3 parmak kala katlamaya ayarlıyorum....
Curve5 ile ilgili bende ilave yapayım ; aynı şekilde tankta az yük olduğunda benimde eskiden kullandığım ps köpük seviyesini neredeyse ağzına getirmeme rağmen çok az topluyordu , nitratımı ölçtüğümde değerler gayet güzeldi. Acaba benim ps bozukmu diye düşünüyordum bazen . Ne zaman ki tanktaki balık mercan yükü arttı o zaman ps nin çalıştığını gördüm hatta bu dönem su değişim sıklığını 3 haftada 1 e düşürdüm yine de nitrat değerlerim gayet güzeldi. Evet çok kaliteli , markalı birşey değil belki ama tankta yük artınca işini yaptığını göreceksin.

Curve5 ile ilgili bende ilave yapayım ; aynı şekilde tankta az yük olduğunda benimde eskiden kullandığım ps köpük seviyesini neredeyse ağzına getirmeme rağmen çok az topluyordu , nitratımı ölçtüğümde değerler gayet güzeldi. Acaba benim ps bozukmu diye düşünüyordum bazen . Ne zaman ki tanktaki balık mercan yükü arttı o zaman ps nin çalıştığını gördüm hatta bu dönem su değişim sıklığını 3 haftada 1 e düşürdüm yine de nitrat değerlerim gayet güzeldi. Evet çok kaliteli , markalı birşey değil belki ama tankta yük artınca işini yaptığını göreceksin.
Sakal yosun önerileriniz nelerdir ? 

Sakal yosun önerileriniz nelerdir ? 
Ben sakal yosun sorunu hiç yaşamadım  , ro su kullanıyordum aynı şekilde. Tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaktır mutlaka , bende takipteyim konuyu bu vesileyle öğrenmiş olurum.

geçmişte yazılar var forumda,

özetle sakal yosunu daha çok ağır metallerden kaynaklanıyor...(demir vs)

ağır metal suya nasıl girer ?

musluk suyu veya akvaryuma damlayan tavan, paslanmış ekipman veya akvaryum dolap iskeleti vs...

veya trace element olarak kullandığımız katkılarda vardır, ayarsız kullanırsak tankta birikir konsantrasyonu artar, makro yosun türlerini görürüz...

nasıl geçer ? 

sudaki istenmeyen konsantrasyon azaltmak için taze ve emin olduğumuz su değişimi,

aktif karbon kullanımı,

yemesi için kestane bulursanız eklenebilir...

kestaneye dikkat edin reef safe türlerden olmalı, onu da internetten bakın...

Moderatör tarafında düzenlendi:
geçmişte yazılar var forumda,

özetle sakal yosunu daha çok ağır metallerden kaynaklanıyor...(demir vs)

ağır metal suya nasıl girer ?

musluk suyu veya akvaryuma damlayan tavan, paslanmış ekipman veya akvaryum dolap iskeleti vs...

veya trace element olarak kullandığımız katkılarda vardır, ayarsız kullanırsak tankta birikir konsantrasyonu artar, makro yosun türlerini görürüz...

nasıl geçer ? 

sudaki istenmeyen konsantrasyon azaltmak için taze ve emin olduğumuz su değişimi,

aktif karbon kullanımı,

yemesi için kestane bulursanız eklenebilir...

kestaneye dikkat edin reef safe türlerden olmalı, onu da internetten bakın...
Kestaneler yemiyor sanki sakal yosunu ama ben mi yanlış biliyorum acaba ? Veya özel bir türü falan mı var acaba 

Gunluk aydınlatma sureniz?

Tank turu canlı alın

Yellow

Naso

Blue

Brow

Kucuk frak mercanlarınız yok ise 2 adet Kestane 2 ay icinde tankınızı temizler

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar