Keşfet

Sakal yosunu

qalibre

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat DEMİR
Arkadaşlar tankımda led aydınlatma kullaniyorum. Geçen 12 ledli küçük bir parça beyaz ağırlıklı led ekledim tank 3 günde camlarda dahil sakal yosunu olmaya başladı hemen ekledigim ledleri iptal ettim tekrar düzeldi ancak mercanlar çok keyifli görünüyordu sizce bu ledi kullanmalimiyim kullanmamalimiyim sakal yosununa sebep olduğu aşikar kullanıp sakal yosunu için ayrı bir  çözüm mü aramaliyim sizce saygilar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

öncelikle sakal yosunun tek nedeninin led olduğu söylenemez. ayrıcı 3 gunde sakal yosunun birden oluşması kanımca söz konusu değildir. sakal yosunun oluşması bır cok nedeni var. TDS, fosfat, aydınlanma süresi guneş ışıgı vs vss.. bence diğer değerleriniz kontrol edin derim. bunun dışında yosuna, fosfota ve nıtrata çözum yosun duvarı yapmanızı öneririm. ben dahil kullanan birçok kişi bu dertlerden kurtulmuş gözukuyor.

Tesekkurler oncelikle benim kusurum bazi seylerden bahsetmedim tds degerim 0 1 senedir tank kurulu hic sakal yosunum olmamisti yeni ledler 3 gun yandiktan sonra olustu 1 haftadir iptal ettim yosun falan kalmadi ancak ledleri tekrar dahil edip acikcasi votka kullanmayi dusunuyorum saygilar.

Ben kurduğum günden beri 2 aydir led kullanıyorum hemde sıradan led herhangi bir sorun yaşamadım en azından şimdilik. Senelerce led kullananlar var aslında. Buna bağlı gelişmesi garip olmuş sanki. 

Berk bey benim kullandığım aydınlatmada led 1 senedir hiç böyle bi sıkıntı yaşamadım. Ancak Yeni küçük şerit bi led ekledim ondan sonra oldu.

Merhaba,

Bende 1 yıldır kullandığım moonlight için şerit led var ve gün içerisinde 18x3w power led var bir süre öncesine kadar camlarda ve kayalarda sürekli yosun oluyordu hatta son zamanlarda kahverengi yosunlarda olmaya başlamıştı.

Aquaforest probiotic reef salt aldım, bir ayda düzenli su değişimi ile ne yosun kaldı ne bişey benim su değerlerimle ilgili olduğundan fosfat nitrat yüksekti o yüzden kurtuldum.

Denemenizi öneririm.

Teşekkür ederim İbrahim bey ben votka denemeyi düşünüyorum.

Hepimizin tankları kendi içerisinde kapalı sistemler, dolayısı ile su şartlarımız , ekipman kalitemiz ve bizim tankımıza gösterdiğimiz özen ve ilgi ile paralele bir eğri ile iyi durumunu koruyor. Sadece led ve/veya şerit led kendi başına çok kısa sürede durumu bozmaz ancak bıçak sırtında iyi yönde götürdüğümüz sistemlerde iyi birer tetikleyici olacaktır. Şerit ledleri yosun duvarında kullanmak daha doğru olur, böylece tankların içerisinde yosunla uğraşmamış oluruz.

Hepimizin tankları kendi içerisinde kapalı sistemler, dolayısı ile su şartlarımız , ekipman kalitemiz ve bizim tankımıza gösterdiğimiz özen ve ilgi ile paralele bir eğri ile iyi durumunu koruyor. Sadece led ve/veya şerit led kendi başına çok kısa sürede durumu bozmaz ancak bıçak sırtında iyi yönde götürdüğümüz sistemlerde iyi birer tetikleyici olacaktır. Şerit ledleri yosun duvarında kullanmak daha doğru olur, böylece tankların içerisinde yosunla uğraşmamış oluruz.
Teşekkür ederim gerçekten çok güzel bir kötüden iyiye dönüş olur. Madem mükemmel yosunlanma sağlıyor o zaman yosun duvarını yosunlandırsın sağolun :)  hiç aklıma gelmemişti akıl akıldan üstün :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar