Keşfet

SAKAL YOSUNU

Okan Danişment

Yeni Üye
Ad Soyad
okan
Herkese Merhabalar, sakal yosunlarından dolayı akvaryumu kapama faslına kadar geldim yavaş yavaş cyano da baş göstermeye başladı anlamadığım şekilde lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkürler.

Akvaryum Net:80 LT Nano

Aydınlatma 18 3W led DİY ledler 1 ay önce yenilendi (3x12.000k white-1x6.5000-1xUV-13x Royal Blue) 

14:00-16:00 Royal Blue

16:00-22:00 Full

22:00-23:30 Royal Blue

Malzemeler

Ati Fosfat tutucu

Fluval 200Gr Carbon

BB Magus qq

Son su değerleri;                                

Tuz:1.025

Kh:8.0

Ca:410

Mg:1370

Nitrat:5

Fostaf:0.10

TDS:0002-0003

Çeşme ya da damacana suyu sorunun kaynağı, ağır metaller.

Ro su kullanıyorum 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fosfat , resif için yüksek, 0,10 değil, 0,05 olmalı...

bu kadar yosun varken ve büyümeye devam ederken fosfatı doğru ölçmek zor...görünenden çoktur muhtemelen...

ama tek fosfatla bu kadar yosun patlamaz, demir ve bazı ağır metaller de tetikliyor fosfat varken...

katkı (element) ne kullanıyorsunuz?

mercan besini?

bakteri besini?

Micro planton veriyorum hedef yemleme  yapıyorum katkı olarak bişey girmedim şuana kadar haftalık %10 şu değişimi yapıyorum hiç aksatmadan.

Tropic marin NP bacto-balance kullanıyorum 

Mikro plankton derken, fito mu ? Zoo mu? canlı kültür mü? toz yemi sulandırarak mı?

tm np bacto balance içeriğini bilmiyorum ama muhtemelen bakteri besinidir yani karbon kaynağı yeni şeker, votka, sirke tarzı bişey olmalı, bu sakal yosunundan ziyade cyanoya besin olur...

sakal yosunu ağır metal kadar organik yükle de artıyor...

bu yüzden aktif karbonun faydası olabilir, yemlemeyi azaltmanın da...

Mikro plankton derken, fito mu ? Zoo mu? canlı kültür mü? toz yemi sulandırarak mı?

tm np bacto balance içeriğini bilmiyorum ama muhtemelen bakteri besinidir yani karbon kaynağı yeni şeker, votka, sirke tarzı bişey olmalı, bu sakal yosunundan ziyade cyanoya besin olur...

sakal yosunu ağır metal kadar organik yükle de artıyor...

bu yüzden aktif karbonun faydası olabilir, yemlemeyi azaltmanın da...
dondurulmuş yem bir kere yem veriyorum 2 palyaço 1 yellow wrase var yemi elden veriyorum kuma dahi düşmüyor yem

Dondurulmuş yemin markası, modeli ne? Bazı türleri, özellikle mix olanlar fosfat içerebiliyor, içeriğinde donmuş hayvanlar kadar donmuş suyu da oluyor...

Ağır metal arttıracak bir uygulama görünmüyor yazdıklarınızdan...

organik yük ve fosfat a odaklanmak lazım...

protein Skimmer ın iyi çalışması, aktif karbon kullanımı ve "reaktör içinde" fosfat tutucu tercihan Demir bazlı , sorunu Zaman içinde çözebilir...

reaktör yoksa illa almanız şart değil, 300-400 lt/saat motorlu bir iç filtre içine filtre torbası içerisinde fosfat medya işinizi görecektir zaten tankınız ufak...

Dondurulmuş yemin markası, modeli ne? Bazı türleri, özellikle mix olanlar fosfat içerebiliyor, içeriğinde donmuş hayvanlar kadar donmuş suyu da oluyor...

Ağır metal arttıracak bir uygulama görünmüyor yazdıklarınızdan...

organik yük ve fosfat a odaklanmak lazım...

protein Skimmer ın iyi çalışması, aktif karbon kullanımı ve "reaktör içinde" fosfat tutucu tercihan Demir bazlı , sorunu Zaman içinde çözebilir...

reaktör yoksa illa almanız şart değil, 300-400 lt/saat motorlu bir iç filtre içine filtre torbası içerisinde fosfat medya işinizi görecektir zaten tankınız ufak...
Hakan abi nin yardımıyla pet şişeden  fosfat rektörü yaptm 2 aydan fazladır akvaryumda 200gr  carbon kullanıyorum yeni aklıma geldi arıtırmanın kendi filtrelerin kullanım tarihleri ne kadar bilginiz var mı 

Ne  tip arıtma kullanıyorsunuz Okan Bey tezgahaltımı Portatif Model mi ? 

Malesef aynı dert bende de mevcut aydınlatmayı T5 lerden lede gectıkten sonra oldu. 100 lt  su değişimi ve Aquaforest Phosphate Mınus kullanıyorum. Akvaryumda sadece mercan var dıyebılırım balıkları cıkartmıstım. Sadece 1 adet wrasse var :)  Hanna Checker ile ölctügümde 0.05 cıkıyor fosfat. 

6500 k aydınlatma yeşil olan herşeyi coşturur(1 adet 3 w power led olsa bile 80 litre tankta etkisi baya belirgin olur). mümkünse onu iptal edin. zaten cok yoğun bir sps tankınız ve yuksek büyüme ihtiyacınız yoksa resif için gerekli olmayan bir ışık sıcaklığıdır sadece refigiumlarda makro alg beslemek için ideal olabilir.

Tezgah altı Reçine yeni değiştirdin fakat diğerlerini değiştirmedim

En ideal kaç kelvan kullanmam gerekiyor led bu aydınlatma yeterli mi onuda sızı bulmuşken sorayım

Konu görüntüleyen kullanıcılar