Keşfet

Sakal Yosunu

dorukdemir

Yeni Üye
Katılım
29 Şub 2016
Mesajlar
51
Tepkime puanı
29
Puanları
0
Yaş
39
Ad Soyad
Doruk
Arkadaslar selam.

Bu aralar başım sakal yosunu ile dertte. Ro cihazının filtrelerini yeni değiştirdim 0 tds. 6x80w giessmann armatür var ve florasanlar 6-7 aylık. Fosfat değerim de 0 a yakın. Sorunun nedeni ne olabilir? Bu sakal yosununu tüketen canlı var mıdır? Kurtulmak için ne yapmak lazım ?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

 
Tüketen canlılar blue leg hermit göreli olarak söylenebilir fakat şuan bulmakta güçlük çekebilirsiniz.

reeflowers remalgae başlık açmıştım ben o tüm yosun çeşitleri için yardımcı bir ürün. ben 2-3 kere uyguladım aman aman bana mısın demedi ama aylarca kullanıp azalma gözleyenler var.

başa çıkması çok kolay bir tür değil aydınlatma bence az olsun olduğunca..

umarım çözüme ulaşırsınız , kolay gelsin.

 
Geçmiş olsun bir resim paylaşabilir misiniz

 
fosfat tutucu kullanıyorum rowaphos. fosfat değerim 0 a yakın. Ro su kullanıorm filtrelerini 15 gün önce yeniledim. Florasanlarım 7-8 ay oldu ama bundan öncekileri daha uzun kullanmıştım ve yosun sorunu yaşamamıştım. Remalgae için mercanlara zararı olur diyip pek tavsiye etmediler. Şuan açıkçası tam olarak ne yapmam gerektiğini de bilemedim. Video çektim ama burada paylaşmayı beceremedim maalesef isteyene whatsapp dan atabilirim :)))

Acaba ışıkları bir kaç gün tamamen kapatsam canlılara çok zararı olur mu? Şuan için aklıma başka bir yol gelmiyor. Su değişimi ile azalır mı bilemedim. Bir de kullandığım royal blue led var tek sıra. genelde t5 lerden önce yanıo ve gece ışıklar sönünce 1 saat fln daha yanıo. Onun yosuna etkisi nedir?

 
Sayın Doruk Demir,

Filtre sisteminin temizlenmesi/gerekiyor ise tatlı su ile yıkanması,

Mevsim itibari ile akvaryum sıcalığı kontrolü,

Tuzluluk değeri ile ilgili bilgi göremedim, kontrol önerimdir.  farlı bir süreçin habercisi olabilir.

Kısmı su değişimi  ( RO filterelerini değiştirmiş olmanız nedeniyle)   ,  değerler sadece de su da değil ;  kum, kaya, vb  üzerinde tutunmuş olduğundan ,istenmeyen mineral değerlerinin azalmasına/yok olmasını sağlayacaktır.  BU zaman  akşamdan sabaha olmayacaktır.

T5 lerin ömrü 6 aydır, ışık ın kullanım süresine göre 6 aylık zaman değişkenlik gösterir. Işıkları  10- 12 saatten uzun kullanıyorsanız süreyi kısaltın. Işıkları tamamamen kapatmak doğru değil.

Görsel olmadığı için daha farlı çözümler paylaşamıyorum.

saygılarımla.

Taner ŞİŞMAN 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilgiler için teşekkürler. T5 ler 6 ayı geçtiği için bir de onları değiştireceğim. Tuzluluk 1.025. Sıcaklıklar artıyor soğutucuyu devreye sokacağım. Görseli buraya yükleyemedim kusura bakmayın.

 
dolabella biraz korkutucudur ama, sağlam sakal yosun tüketir

 
dolabella ve two bar rabbit fish duydum tüketen canlı olarak ama pek kolay bulunmuyorlar sanırım.

 
Dolabella bana fayda etmedi.. Dikenli kestane almıştım, o da yemedi. Hidrojen peroksit kullanımının etkili olduğu söyleniyor fakat denemedim. Özellikle yabancı forumlarda hidrojen peroksit ve yemek sodasını karıştırıp macunu kıvamına getirerek yosunlara doğrudan enjekte edenler var. 

 
Kestane aldım bende de yemedi. Fakat yabancı forumlarda gördüğüm bir ilacı kullandım ve ciddi azalma oldu.

Flucan adlı ilacı kullandım. 1 galon a 20mg tavsiye edilio. Benim tank 750 litre civarı oldugu için 10 paket kullandım ( her pakette 2 tane 150mg lık kapsül var). Yani kısacası 20x150mg olarak kapsülleri açarak akvaryum suyu koydugum bir bardakta karıştırıp akvaryuma döktüm. Ps i 5-6 saat kapattım. 10 gün sonunda ciddi azalma oldu sakal yosununda.

 
fauna marin ultra algea x ürününü inceleyin derim. doğal çözüm bulamadıysanız yosun için kesin çözümdür, dino dahil herşeyi yok eder. mercanlara zararı yok, kabuklulara da zararı olmadı bende 

 
Ben de kullandığım Flucan adlı ilacın hiç bir olumsuz etkisini görmedim canlılar ve mercanlar üzerinde.

Tabi bu yine de sistemden sisteme ve sistemdeki canlıların türüne göre değişebilir. 

 
Ben de bayağı çekmiştim bu sakal yosundan ve hiçbir kimyasal kullanmadan üstesinden geldim ,ışığın zamanını biraz kıs,flitre sisteminde mutlaka olmazsa olmazlarımdan pamuk eylaf.tepe flitrem de ve dış flitrem de mevcut ve olmazsa olmazlardan uv flitre her daim açık.Bunlar benim uyguladığım ve sistemimdekiler ,ben sadece yaptıklarımı yazdım.Fazla sıkıntı yaratacak bir konu değil aslında,

 
Ro sistemini ve florasanları değiştirdim. Bir kaç su değişimi ve ilaç kullanımından sonra ciddi azalma oldu. Kestane belki geceleri yiodur göremedim dün de 5 tane büyük Turbo Snail ekledim. Tahminimce bir kaç su değişiminden sonra tamamen kaybolacak. Öyle umuyorum :)

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst