Keşfet

Salifert test son kullanma tarihleri gerçek mi ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. 

Salifert nitrat kullanıyorum. Ürünün son kullanma tarihi 1 sene 1 ay geçkin. Yanı 13 ay. Aslında büyük bir süre gibi gözükse de test sonuç veriyor. 2-3 ppm nitrat okuyor. Ama yabancı bir forumda tarihi geçtiği icin dusuk gösterme vakası olmuş. Bilemiyorum hangi test hangi marka... 

sizin deneyiminiz var mi doğru sonuç veriyor mu acaba. Birçok kişi Salifertte skt çok önemli değil diyor. Fosfat 4-5 ay geçmişti. Yenisini aldım eskisiyle ayni gösterdi. Yanı 3-4 Aydan kesin birşey olmuyor ama 13 ay da az değil. 

Birde dalganın vurduğu cam 2 güne bir miktar yosun yapıyor. 

Fosfat 0.001 ve nitrat 2 desek 

kum ve kayalar öyle hemen yosun olur mu bilmiyorum ? Acaba 20 falanda beni mi yanıltılıyor. Temizlik ekibini de mi uyusturuyor dedim. 

Ama  en önemli kriter test bozuk olsa hiç okumaz diyorum kendi kendime de bilemedim? 

Ne önerirsiniz. Tesekkurler :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende de 2 gunde yosun yapiyordu fosfat tutucu kullandım ortalama 1 ay kadar camlarda yosunlanmayı durdurdu.bu ara da aklinda bulunsun fosfat tutucu kullanirsan  2 akvaryumda da aynı etkiyi gosterdi akvaryumdan cikarttiginda birkac gun gene camlarda yosun oluyor ve sonra kesiyor olusumu.ölçemedigin fosfat vardır ondan yapiyor olabilir.

Mercan yoksa belirtilen  ölcude  daha fazla kullan 

Ama fosfat testi yeni ve Salifert. 

Yaklasik 0 değerini veriyor. Ben renk alamıyorum. Sadece garanti olsun diye az söylüyorum 0.01 dir maks. 

Bu kadar az miktarda fosfat varsa fosfat tutucu kullanmak bence yarardan çok zarar verir ? 

Ama fosfat testi yeni ve Salifert. 

Yaklasik 0 değerini veriyor. Ben renk alamıyorum. Sadece garanti olsun diye az söylüyorum 0.01 dir maks. 

Bu kadar az miktarda fosfat varsa fosfat tutucu kullanmak bence yarardan çok zarar verir ? 
Soylenene ve okusuklarimda bizim testlerle ölcemedigimiz fosfat degeri var tam terimsel suan soyleyemiycem okuduklarmi bulup anca paylasabilirim yani biz 0 dahi gorsek aslinda 0 degildir o yuzden fosfat tutucu önerdim .eger ki mercan yoksa da bir zararini gormezsin ben demir degil alimnyum bazli fosfat tutucu kullaniyorum kullancgm zaman o da kenyalarda uzun sure durunca kasma yapiyor vaktinde cikartmazsam öldürebilir.ama alimnyum bazli olanin etkisi daha iyidir.medya reaktorunde kullanilcaksa da cok minik hareket etmesi gerektigi soyleniyor .

Benim deneyim ve gozlemlemem bu şekilde kullaninca yosunlanma normale dondu cikartinca birkacgun gene artti ve sonra tekrar kesti.

salifert fosfatta düzgün değer vermiyor Nyos fosfat testinde başarılı, birde onunla ölçün derim

Konu görüntüleyen kullanıcılar