Keşfet

Satılık 2x Tunze Wavebox - Master

Azmi Sönmez

Yeni Üye
Ad Soyad
Azmi Sönmez
2 adet tunze wavebox satılıktır..Aldığım fiyat olan 700 YTL den satıyorum.

Ürünleri aldığım kişi 2 ay falan kullanmıştı ve ürünlerde tek bir çizik dahi yok kullanılmış olmasına rağmen.

Ürünleri aldıktan sonra kutusundan çıkarmadım akvaryuma koymadım çünkü 2 tane vortech yada 2 tane tunze 6201 koymayı düşünüyorum onların yerine.Eğer elinde olan varsa takas+para olarakda birşeyler yapabiliriz.

Azmi işine karışmak gibi olmasın eğer vortech alacaksan eyvallah sat ama 6201 koyacaksan niye bunları satıyorsunki. Motorları kutusundan çıkarıp mıknatısla 6201 gibi kullanırsın. Zaten bu motorlarda modeline göre 6260 ve 6250 olarak satılıyor ve 6201 lerle aynı güçteler hatta daha dayanıklılar diyebilirim. Dediğim gibi işine karışmak istemezdim ama bi fikrimi söliyim dedim :)

Doğru diyosun abi ya :) aha

Ama zaten Alper beyde duymayı arzuladığım şeyleri söyledi ve vortechde karar kıldım :D

evet vortech in gelecek olması iyi oldu.sadece wavebox a çakılı kalmaktan kurtulduk.

Vortech almadan önce senin boyutlarda tanklarda kullanımını gözden geçir yurtdışı sitelerde ondan sonra karar ver 2 vortech in 900-1000 lt lik tankı sallaması farklı seninkini sallaması farklı

Vortech almadan önce senin boyutlarda tanklarda kullanımını gözden geçir yurtdışı sitelerde ondan sonra karar ver 2 vortech in 900-1000 lt lik tankı sallaması farklı seninkini sallaması farklı

evet abi. vortech in fuarından bir video izlemiştim. küp bir tank, 60x60x50 gibi duruyor. abartmim ama herhalde 10 cm sallıyordu.video yu bulursam koyarım.

video yu iyi izleyin.videonun 2.15 dakikası fena.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar ben vortech ten korkmaya başladım benım su seviyesi bir santim daha yükselse akvaryum taşacak gibi şu anda bide bundan alsam akvaryumda su kalmaz be :)

Devrim abi bende zaten onları inceliyodum şuanda.

Reefcentralda falan yeni nesil vortechler hakkında ciddi olumlu görüşler var ama bi türlü rastlayamadım benim boyuttaki tanklarda kullananlara.

zaten amacım pek sallandırmak değil akvaryumu aslında zaten 2 cm lik falan bi boşluğm var gerçi 2 cm sallaması demek benm akvaryumda baya bişe ama amacım mercanların daha rahat daha sağlıklı olması yoksa görünüşü pek tınlamıyorum..2 tane 6101 var yetmiyo onlar

Fazla oldu mesaj..Bunu silerse bi mod. arkadaş sevinirim :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
MP40W için değerler daha üstüde yok galiba

Flow: 1,000-3,200 gallons per hour (1 gallon 3.78 lt yani 12.100 lt akıntı çeviriyorki senin 6101 lerde 12.000 lt lik motor)

Aquarium Wall Thickness Range: 3/16”-3/4” ( senin tankın kaç mm lik camla yapıldığını bilmiyorum ama spesifikasyonunda 19 mm lik cam max değeri)

İyice araştırmadan senin boyuttaki bi tankta görmeden gözlemlemeden paranı çarçur etme. Tavsiye waveboxların motorlarını çkar motor olarak kullan onlar istediğin akıntıyı veriyorsa ihtiyacın minimum 20.000 lt lik motordur daha azı deil. 6101 ile vortechlerin litreleri nerdeyse aynı iyi düşün iyi karar ver 100 tl lik bişi deil en nihayeti

Arkadaşlar ben vortech ten korkmaya başladım benım su seviyesi bir santim daha yükselse akvaryum taşacak gibi şu anda bide bundan alsam akvaryumda su kalmaz be :)
+ - ayariyla dalga yuksekligini ayarlayabiliyorsunuz, ya da hic dalga yapmadan kullanabiliyorsunuz..

Bu güzel işte hayırlısı arkadaşlar bi alsında memnun kalırlarsa bakıcaz artık.

Konu görüntüleyen kullanıcılar